Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Γυναίκα διαιτητής για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας! - Η ΕΠΟ όρισε τη Γαλλίδα Φραπάρ στο Παναθηναϊκός - Άρης


Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα έχουμε γυναίκα διαιτητή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΕΠΟ να ορίζει τη Γαλλίδα, Στεφανί Φραπάρ στο Παναθηναϊκός - Άρη.

Η Στεφανί Φραπάρ είναι μία από τους κορυφαίους διαιτητές της UEFA και έχει διαιτητεύσει στο παρελθόν και άλλους τελικούς, με την ΕΠΟ να την επιλέγει για το μεγάλο ματς στο Κύπελλο Ελλάδας, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη.

Η Γαλλίδα ρέφερι ήταν η πρώτη γυναίκα που διεύθυνε αγώνα Champions League ανδρών το 2020 και δύο χρόνια αργότερα έγινε και η πρώτη που σφυρίζει σε Μουντιάλ, ενώ την τελευταία 4ετία ορίζεται διαρκώς από την UEFA στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Για 1η φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Stephanie Frappart ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για να διευθύνει τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2024 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (25/05/2024, 20:30).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stephanie Frappart ήταν η 1η γυναίκα διαιτητής, η οποία διαιτήτευσε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών (Μουντιάλ 2022: Γερμανία-Κόστα Ρίκα), τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αρκετούς αγώνες στη  Ligue 1, στο Champions League ανδρών και το Europa League ανδρών. Επιπλέον, η κ. Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.

Στη διαιτητική ομάδα του φετινού τελικού θα συμμετάσχουν επίσης:

1ος Βοηθός: Mikael Berchebru
2ος Βοηθός: Steven Torregrossa
4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
VAR: Hamid Guenaoui
AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης
Παρατηρητής: Ελένη Λαμπαδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom