Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Πήλιο: Βεντέτα… γιατί δεν πήραν όσα ξύλα έπρεπε! - Χτύπησαν τον πρώην πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας


Είχαν βεντέτα με υλοτόμο και πρώην πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας χωριού του Ανατολικού Πηλίου, διότι έλεγαν ότι δεν τους έδινε τα ξύλα που δικαιούνταν από τα δημοτικά δάση, τον χτύπησαν και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο όπου προσέφυγαν κατ’ έφεση.

Κατηγορούμενοι ήταν δύο αδέλφια και ο γιος του πρώτου, οι οποίοι κατηγορούσαν τον υλοτόμο και πρώην αιρετό ότι δεν τους απέδιδε την ξυλεία που δικαιούνται κάθε χρόνο οι κάτοικοι ορεινών περιοχών με χαμηλό αντίτιμο.

Οι κατηγορούμενοι είχαν καταθέσει μήνυση κατά του αιρετού, ο οποίος αθωώθηκε και στη συνέχεια τους μήνυσε με τη σειρά του για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία.

Το επεισόδιο έγινε στο τέλος Απριλίου 2017, στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Τα δύο αδέλφια και ο γιος του πρώτου, έστησαν καρτέρι σε επαγγελματία υλοτόμο και πρώην πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας χωριού του Ανατολικού Πηλίου, σε αγροτικό δρόμο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις κατηγορούμενοι τον ακινητοποίησαν βάζοντας τα αυτοκίνητά τους μπροστά και πίσω από το δικό του, κατέβηκαν, άνοιξαν τις πόρτες του αυτοκινήτου του υλοτόμου και τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο.

Μάλιστα η επίθεση και ο ξυλοδαρμός του υλοτόμου, έγινε μόλις οκτώ μέρες πριν εκδικαστεί η μήνυση που είχε καταθέσει κατά των τριών κατηγορούμενων.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο κατ’ έφεση, ενώ οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα όσο και χθες, δηλαδή ο πρώτος κατηγορούμενος σε φυλάκιση 10 μηνών, ο αδελφός του σε 8 μήνες και ο γιός του σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι όλο αυτό ήταν σκηνοθετημένο, για να έρθουν οι κατηγορούμενοι σε δυσχερέστερη θέση, στη δίκη που ακολουθούσε, ωστόσο αυτό δεν αποδείχτηκε και δεν γλίτωσαν την καταδίκη.

https://magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom