Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Η αυτό-γελοιοποίηση των επιστημόνων...


Η Επιστήμη δεν είναι κι αυτή αθώα. Αξιοποιείται και χειραγωγείται από την κυρίαρχη Πολιτική και υπό αυτήν την έννοια είναι ταξική.

Όταν τα «μαντρόσκυλα» βλέπουν …«κομματόσκυλα»


Το σκίτσο που βλέπετε είναι του κυρίου Ανδρέα Πετρουλάκη και δημοσιεύθηκε στο protagon.gr.

4 συλλήψεις στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου για ναρκωτικά


Δύο Ελληνες και δύο Αλβανοί, συνελήφθησαν στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου, κατηγορούμενοι για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Βρέθηκαν σωσίβια από το καναδικό ελικόπτερο που συνετρίβη ανοιχτά της Κεφαλονιάς


του Χρήστου Μαζανίτη
Ένα ιταλικό αεροσκάφος MPA (Marine Patrol Aircraft) εντόπισε σωσίβια που ανήκουν στο μοιραίο καναδικό ελικόπτερο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από πηγές του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 140 οι νεκροί, 15 τα νέα κρούσματα, 2591 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας,Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη,Νίκο Χαρδαλιά.Σήμερα είναι μαζί τους και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ιερά Σύνοδος: «Αποδεχόμαστε την πρόταση της Πολιτείας - Αδιαπραγμάτευτη η Θεία Κοινωνία»


Με αυστηρά μέτρα υγιεινής και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας συνεδρίασε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να αποφανθεί επί των εξελίξεων αναφορικά με την σταδιακή επιστροφή στη «νέα κανονικότητα».

Η άγρια καταδίωξη στου Ζωγράφου έβγαλε «λαυράκι» - Στα χέρια των αρχών ο απαγωγέας του γιου γνωστού δημοσιογράφου!


Η υπόθεση είχε συνταράξει το Πανελλήνιο τον Μάϊο του 2019. Οι δράστες είχαν απαγάγει τον 17χρονο και τον είχαν δέσει σε ένα δέντρο στην Πολυτεχνειούπολη. Στην συνέχεια είχαν ληστέψει την οικογένεια κατατρομοκρατώντας την.

Πειραματικό εμβόλιο σε 100 εκατομμύρια δόσεις παρασκευάζεται στην Κίνα


Η Sinovac Biotech, η εταιρεία που κυκλοφόρησε πρώτη το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων Η1Ν1 δηλώνει έτοιμη να βγάλει εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Κορονοϊός: 140 οι νεκροί - Πέθανε 74χρονη στην Αλεξανδρούπολη


Μια γυναίκα 74 ετών από την Ξάνθη είναι το νέο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Πλέον, οι νεκροί από την πανδημία στη χώρα μας είναι 140.

Παίζουμε... κορονοϊό!


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελ. Τύπο

Κάρπαθος: Πακιστανός κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονης!


Σήμερα θα απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ένας 25χρονος Πακιστανός, κάτοικος Πηγαδίων Καρπάθου, που συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Καρπάθου για αποπλάνηση ενός 11χρονου κοριτσιού

Συνελήφθη στην Αμφιλοχία 69χρονος που κατηγορείται για φόνο Γερμανίδας πριν 30 χρόνια


Aπίστευτη εξέλιξη είχε η χθεσινή επίσκεψη 69χρονου στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας επειδή ένιωθε  αδιαθεσία,αφού στη συνέχεια συνελήφθη για ανθρωποκτονία που συνέβη πριν 31 χρόνια στη Γερμανία..

Θεσ/κη: Απήγαγαν 31χρονο προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και του άρπαξαν 43.800 ευρώ


Μία κινηματογραφική ληστεία σε βάρος Ιρακινού, κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Δείτε LIVE από το "Ναό της Δημοκρατίας" τις κοκορομαχίες των "σωτήρων" μας


Απευθείας μετάδοση από τη Βουλή της συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για

Φρικτό τροχαίο στην Κρήτη: Τον πάτησε νταλίκα και τον σκότωσε!


Τραγωδία, νωρίς το πρωί, στην παραλιακή λεωφόρο του ΗρακλείουΑδιανόητο και συνάμα φρικτό θάνατο βρήκε, νωρίς το πρωί, ένας άνδρας στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Τραγωδία ανοιχτά της Κεφαλονιάς: 1 νεκρός και 5 αγνοούμενοι από την συντριβή ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ


Πέντε άνθρωποι αγνοούνται ακόμη μετά την πτώση καναδικού στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ. Ανασύρθηκε ένας νεκρός, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, με το πρώτο φως της μέρας στις έρευνες και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ραγδαίες εξελίξεις! Εγκρίνει την ρεμδεσιβίρη άμεσα η FDA ως φάρμακο για τον νέο κορονοϊό


Μετά τα άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα των πρόσφατων μελετών, η ρεμδεσιβίρη… πιάνει δουλειά στην “μάχη” κατά του κορονοϊού με κατεπείγουσα έγκριση. Επιταχύνει κατά 31% τον χρόνο ανάρρωσης των ασθενών. Τι “πέτυχε” στον τομέα της θνητότητας.

Νέα απόπειρα προώθησης λέμβου με μετανάστες από τουρκικές ακταιωρούς στη Μυτιλήνη (βίντεο)


Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του λιμενικού σώματος καθώς και περιπολικά σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισαν σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, λέμβο με αλλοδαπούς

Μένουμε ασφαλείς

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Η εργοδοτική αυθαιρεσία παίρνει διαστάσεις “επιδημίας” - Το ΠΑΜΕ παρουσιάζει: Η «Μαύρη Βίβλος» της εργοδοσίας, τόμος Β’

Καταγγελίες που παίρνουν διαστάσεις «επιδημίας» μεγαλύτερης κι από αυτής του κορονοϊού

Οι επιχειρήσεις κάνουν το παν για να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης οι εργαζόμενοί τους. Και το ΠΑΜΕ συγκεντρώνει περιπτώσεις καταγγελιών από όλους τους κλάδους, παρουσιάζοντας τον δεύτερο τόμο της Μαύρης Βίβλου της εργοδοσίας στην πανδημία.

Κόντρα Χρυσοχοΐδη - Ραγκούση για το βίντεο με τον ξυλοδαρμό μοτοσικλετιστή από αστυνομικό


Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση με αφορμή το βίντεο με την επίθεσηκατά μοτοσικλετιστή, στο κέντρο της Αθήνας, που δημοσίευσε στο Facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Σοκ στη Μανωλάδα: Αυτοκτόνησε αλλοδαπός εργάτης


Τέλος στη ζωή με τραγικό τρόπο έδωσε ένας αλλοδαπός εργάτης στη Μανωλάδα.

Αγνοείται ελικόπτερο του ΝΑΤΟ ανοιχτά της Κεφαλονιάς - Πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια (βίντεο)


Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή ανοιχτά της Κεφαλονιάς, καθώς αγνοείται καναδικό ελικόπτερο του ΝΑΤΟ.Το ελικόπτερο έχει χαθεί από τα ραντάρ και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του.

Ερώτηση στη Βουλή για το πείραμα «Mykonos Cοvid-19 Experiment»! - Τ' είν' τούτο;


Με το όνομα «Mykonos Cοvid-19 Experiment» θα διεξαχθεί ένα πείραμα για την αξιολόγηση της μετάδοσης του κορωνοϊού, το οποίο ετοιμάζουν σπουδαίοι ερευνητές και λοιμωξιολόγοι της Ελλάδας, με σκοπό να

220 εκατομμύρια ευρώ τζίρο θα… χάσουν εάν οι μάσκες είναι δωρεάν


Αντιγράφουμε τα στοιχεία από το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Περνάμε σε νέα εποχή: Καθαρά χέρια και μάσκες!


του Κώστα Μητρόπουλου στα ΝΕΑ

Αναλυτικές οδηγίες από τη Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των Σχολείων (βίντεο)


Δύο ζώνες λειτουργίας και προαιρετική χρήση μάσκας - 15/06 οι Πανελλήνιες

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 139 νεκροί, 10 νέα κρούσματα, 2576 συνολικά (βίντεο)


Ο Σωτήρης Τσιόδρας και σήμερα ενημέρωσε για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.Είχαμε 10 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό στα 2.576. Καταγράφηκε επίσης ένας νέος θάνατος και οι νεκροί πλέον στο σύνολο είναι 139.

Δείτε live την ενημέρωση για το άνοιγμα των Σχολείων και τον κορονοϊό


Σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στις 6 το απόγευμα θα παραστεί και η υπουργός Παιδείας Νίκη

Ηλεία: Κρίσιμες ώρες για βρέφος που έπεσε από μεγάλο ύψος - Μεταφέρθηκε στην Πάτρα (βίντεο)


Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται βρέφος, περίπου έξι μηνών, το οποίο τραυματίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο σπίτι της οικογένειας, στην περιοχή Χανάκια του Πύργου.

Super League 1: Ξαναρχίζουν οι προπονήσεις των ομάδων - Όλες οι αποφάσεις για τον αθλητισμό


Για ποια ατομικά αθλήματα ανακοινώνεται αύριο η επανεκκίνηση από τις 4 Μαϊου - Τι θα συμβεί με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο - Πότε προβλέπεται να ξαναρχίσει η Super League 1 - Πώς διαχωρίζονται τα αθλήματα - Αύριο οι ανακοινώσεις από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι θέσεις της ΟΛΜΕ για το πολυνομοσχέδιο - Κινητοποιήσεις αύριο 30/4 στη 1μ.μ. - Πανελλαδική διαμαρτυρία


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ από την πρώτη στιγμή  της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων προειδοποιούσε την κυβέρνηση να  μην προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας.

Μένουμε ασφαλείς;


Γιατί μπήκαμε στην καραντίνα και βάλαμε στην κατάψυξη όλη την οικονομική δραστηριότητα της χώρας; Γιατί το σύστημα Υγείας δε θα μπορούσε να διαχειριστεί αθρόα προσέλευση κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

Το κοπάδι νοσεί,αλλά η αγέλη όχι!


του Τάσου Αναστασίου στην ΑΥΓΗ

«Πόλεμος» για τα ενοίκια στο Golden Hall: Απαλλαγή ζητούν οι επιχειρήσεις - Η περίπτωση των H&M και Zara


του Γιώργου Μανέττα
Σε φλέγον ζήτημα για τον εμπορικό κόσμο και ειδικά για όσες επιχειρήσεις διατηρούν αλυσίδες καταστημάτων εξελίσσεται η καταβολή των ενοικίων.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Κορονοϊός: 139 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο ΝΙΜΙΤΣ


Άλλος ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του από κορονοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν άνδρα 89 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα όπως ΧΑΠ, άνοια και κίρρωση του ήπατος.

Θρίλερ με τον θάνατο του 45χρονου στην Κάντζα: Σκηνικό "σταύρωσης" στο διαμέρισμα - Τα περίεργα σημειώματα (βίντεο)


Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος του 45χρονου στην Κάντζα. Το πτώμα του 45χρονου εντοπίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο σαλόνι του διαμερίσματος, όπου διέμενε στον πρώτο όροφο της τριώροφης πολυκατοικίας.

Κέρκυρα: Ισόβια στον 52χρονο που σκότωσε και έθαψε την κόρη του


Ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία με δόλο, επέβαλε αργά το βράδυ της Τρίτης, το μικτό ορκωτό δικαστήριο Θεσπρωτίας στον 52χρονο

Σκηνές φαρ ουέστ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου - Πανικός από καταδίωξη μετά πυροβολισμών


Πανικός επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και μάλιστα έπεσαν και πυροβολισμοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμα Μητσοτάκη: Οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα παραμείνουν όρθιοι


Σκληρή κριτική στο "διάγγελμα Μητσοτάκη", ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι "πέρα από το πότε θα βγουν από το σπίτι, οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους ", ενώ

Ολυμπιακός: Επίσημη καταγγελία στο CAS για ΠΑΟΚ και Ξάνθη


Αυτό που υπήρχε ως φήμη, είναι πλέον γεγονός από τον Ολυμπιακό, ο οποίος προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στο CAS για ΠΑΟΚ και Ξάνθη και ζητά τον υποβιβασμό τους.

Να βγει κανείς ή να μη βγει;

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Κίνημα Πολιτών Αγρινίου "Δικαίωμα στη Ζωή": Αμεση απόσυρση του Αντι-περιβαλλοντικού Νομοσχεδίου


Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» που η κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς  να φέρει προς ψήφιση σε μια πρακτικά κλειστή βουλή λόγω καραντίνας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει γιατί:

Ταξιδεύοντας με τις ευφάνταστες περιπέτειες της Έλλης

Στηρίζουμε τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

H Έλλη είναι μια μαθήτρια Λυκείου, αλλά και συγγραφέας η οποία γράφει τις ευφάνταστες περιπέτειές της με πολλαπλούς σκοπούς. Ταξιδεύει μέσα

Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο: Κανένας Πολίτης στο έλεος των κατασχέσεων που έρχονται


Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση της παράταξης Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Όλα τα μέτρα με μια ματιά - Έτσι θα είναι η νέα μας καθημερινότητα


Χωρίς sms η κυκλοφορία από τις 4 Μαΐου. Από νομό σε νομό από τις 18 Μαΐου. Υποχρεωτική η μάσκα στους κλειστούς χώρους. 11 Μαΐου ξεκινά η Γ Λυκείου. Πότε ανοίγουν και πως τα καταστήματα. Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης.

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 138 οι νεκροί, 32 τα νέα κρούσματα, 2566 συνολικά


Σήμερα η επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας έγινε με δελτίο τύπου από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας,Σωτήρη Τσιόδρα 

Βύρωνας: Εξαφανίστηκε 21χρονος, πιθανόν η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο


Στις 27/4/2020, εξαφανίστηκε από την περιοχή του Βύρωνα Αττικής, ο Αθανασόπουλος Βασίλης, 21 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Αθανασόπουλου Βασίλη στις
Read more: Go to TOP and Bottom