Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Κέρκυρα: Απαξιωτική απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ηλικιωμένη (βίντεο)


Αντιμέτωπος με διαμαρτυρίες πολιτών ήρθε ο Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κέρκυρα.

Λίγο πριν από την ομιλία του τον πλησίασε μια ηλικιωμένη και του είπε πως παίρνει 440 ευρώ σύνταξη και πληρώνει 300 ευρώ ενοίκιο, δείχνοντάς του μια απόδειξη από ΑΤΜ που φανέρωνε την κίνηση του λογαριασμού της.

«Αυτά είναι τα λεφτά που έχω για να ζήσω» του είπε.«Οσο αντέχουμε. Αν είστε στο ενοίκιο, δεν βγαίνει» της απάντησε. «Ναι, αλλά, παιδιά, κάτι πρέπει να γίνει. Αυτή τη στιγμή πεινάω…» αποκρίθηκε η ηλικιωμένη και ο Μητσοτάκης τη ρώτησε αν τη στηρίζει η Εκκλησία. «Οχι, κανένας» του απάντησε. Και ο Μητσοτάκης περιορίστηκε να την ευχαριστήσει που πήγε.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μια ομάδα νέων έκανε παρέμβαση ζητώντας δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών. Μια γυναίκα άρχισε να φωνάζει «δικαιοσύνη». Ανδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού έσπευσαν να την απομακρύνουν, ο κ. Μητσοτάκης όμως τους είπε να την αφήσουν να μιλήσει και της απάντησε. «Για όλα αυτά που έγιναν και μας πόνεσαν πολύ έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Αυτό μπορούμε να πούμε και για τα μεγάλα τραύματα από τραγωδίες όπως αυτή. Δεν αποδίδω ευθύνες ούτε εγώ ούτε εσείς» είπε.

Η γυναίκα φωνάζοντας για τα Τέμπη έβγαλε από την τσάντα της μια λευκή μπλούζα, την οποία φόρεσε, ενώ στο σημείο ήταν και άλλοι πολίτες που έκαναν το ίδιο. Τότε οι άνδρες της ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη τούς απομάκρυναν, με τους πολίτες να φωνάζουν: «Αυτόν ψηφίζετε», «δημοκρατία δεν έχουμε;». 

Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τής είπε ξανά: «Κοιτάξτε να δείτε, κυρία μου, αν θέλετε να έρθετε και να κάνετε φασαρία, είναι δικαίωμά σας. Αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ να μιλήσω σ’ αυτούς που θέλουν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα, δημοκρατία και το άλλο. Δεν είναι α λα καρτ η δημοκρατία».

https://www.dimokratia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom