Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Κορυσχάδες 1944: Στα βουνά της Λεύτερης Ελλάδας! (φωτο)



Το blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" φέρνει σήμερα στο φως ένα ακόμη σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο από τις ηρωικές αντιστασιακές μνήμες του λαού μας.

Ψάχνοντας τον «μάπα» σε ένα εκφυλισμένο πολιτικό σύστημα που διαλύει τη δημόσια Υγεία


Ντρέπονται; Τα έχουμε ξαναπεί. Δεν ντρέπονται. Στην προκειμένη περίπτωση το ζήτημα αφορά τη δημόσια Υγεία την ώρα που αυτοί ανταλλάζουν… «φιλοφρονήσεις». Αντιμετωπίζουν με (γελοίο) επικοινωνιακό τρόπο τόσο σοβαρά θέματα. 

Χρήστος Τσουτσουβής: 39 χρόνια από τον θάνατο του τρομοκράτη στη συμπλοκή στου Γκύζη στις 15/5/1985 (φωτο & βίντεο)

Επεσε νεκρός, αφού πρώτα πυροβόλησε και σκότωσε τρεις αστυνομικούς

Συμπληρώθηκαν στις 15 Μαϊου 39 χρόνια από τη μέρα που ένας από τα πιο γνωστά πρόσωπα του εγχώριου αντάρτικου πόλης έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια συμπλοκής στου Γκύζη αφού πρώτα σκότωσε τρεις αστυνομικούς.

Αντιδήμαρχος Παιδείας Κηφισιάς: «Οι εργασίες για την πόρτα έγιναν όταν τα παιδιά έκαναν μάθημα» (φωτο & βίντεο)

Τα νεότερα για τον 9χρονο που τραυματίστηκε

Για το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Κηφισιάς, όπου μία μεταλλική πόρτα καταπλάκωσε 3 μαθητές, με αποτέλεσμα ένας 9χρονος να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Παίδων Πεντέλης, μίλησε στο enikos.gr, o αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Παντελεάκης, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τους γονείς στο νοσοκομείο.

Λαμία: Στις κάμερες ασφαλείας αναζητούν το γρίφο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στα σχολικά γεύματα


Στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών που έχουν αναλάβει να ρίξουν άπλετο φως στην πυρκαγιά του εργοστασίου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τη μαζική τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών της Λαμίας, έχει μπει

Πάτρα: Θύμα και δεύτερη γυναίκα του γιατρού που έκανε λιποαναρρόφηση στην κομμώτρια


Μία νέα καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τον γιατρό που έκανε λιποαναρρόφηση στην κομμώτρια της Πάτρας, η οποία έχασε τη ζωή της λίγες ώρες μετά την χειρουργική επέμβαση.

Γυναίκα διαιτητής για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας! - Η ΕΠΟ όρισε τη Γαλλίδα Φραπάρ στο Παναθηναϊκός - Άρης


Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα έχουμε γυναίκα διαιτητή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΕΠΟ να ορίζει τη Γαλλίδα, Στεφανί Φραπάρ στο Παναθηναϊκός - Άρη.

Πόρτα καταπλάκωσε 3 μαθητές σε σχολείο στην Κηφισιά - Εννιάχρονος νοσηλεύεται στο Παίδων Πεντέλης (φωτο)


Παραλίγο να έχουμε θύματα στο 3ο Δημοτικό σχολείο στην Κηφισιά όταν η πόρτα καταπλάκωσε τρεις μαθητές.

Κιλκίς: «Ήμουν σε άμυνα», λέει ο 54χρονος κτηνοτρόφος που πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο σε κτηνοτροφική μονάδα (φωτο)


Νέα στοιχεία για το έγκλημα στο Κιλκίς, με έναν 45χρονο να μπαίνει στο στόχαστρο του ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές. Τι υποστηρίζει ο κτηνοτρόφος που συνελήφθη για τη δολοφονία…

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο - Σιγκαπούρη (φωτο & βίντεο)


Ένα άτομο έχασε τη ζωή του από έντονες αναταράξεις κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το BBC.

Νίκαια: Έκανε διακοπές και έβλεπε live τους κλέφτες να κάνουν πλιάτσικο στο σπίτι του (φωτο ντοκουμέντο)


Έξι άτομα είχαν εισβάλει στο σπίτι του άνδρα που ήταν σε διακοπές - Τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν από την ομάδα ΔΙΑΣ που έσπευσε στο σημείο - Όλοι είχαν αποφυλακιστήριο.

Εξοργιστικό…


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στο Tvxs.gr, 21/5/24

Θεσ/κη: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου το 2017 - Είχαν τραβήξει τα ρολά με αυτοκίνητο και το έκαναν “φύλλο και φτερό”


Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση πριν την έναρξη της δίκης - Συμπλοκές διαδηλωτών - ΕΛ.ΑΣ. και τραυματισμός διαδηλωτή (φωτο & βίντεο)

Συγκεντρώσεις πριν τη δίκη: Συλλογικότητες καταγγέλουν τα επεισόδια ξυλοδαρμού και συλλήψεων

Από το πρωί, αποκλεισμένος παραμένει ο χώρος έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, αφού τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται ως διακινητές του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


https://i-kyr.gr/

Αμφιλοχία: Μεθυσμένη οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Ιόνιας οδού και προκάλεσε αναστάτωση


Η οδηγός που διαπιστώθηκε πως ήταν μεθυσμένη έκανε ένα λάθος τραγικό. Η Ιόνια Οδός για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο, για ένα αυτοκίνητο που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα από διασταύρωση…

Άγριο έγκλημα στο Κιλκίς - Κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο


Έγκλημα με θύμα 45χρονο σημειώθηκε στις Μουριές Κιλκίς, ενώ ως δράστης συνελήφθη 54χρονος ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας.

Οδηγός λεωφορείου βίασε υπάλληλο στον Ασπρόπυργο

Το θύμα χρειάστηκε ιατρική βοήθεια, ενώ ο δράστης συνελήφθη και... αφέθηκε ελεύθερος!!!

Ένα ακόμη περιστατικό βιασμού ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά στην περιοχή του Ασπροπύργου, αλλοδαπός 47χρονος οδηγός εταιρίας βίασε 27χρονη εργαζόμενη, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές.

Τραγωδία στο κέντρο τη Αθήνας: Νεκρά εντοπίστηκαν δύο αδέλφια μετά από φωτιά σε διαμέρισμα (βίντεο)


Τραγωδία με δύο αδέλφια νεκρά λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα 2ου ορόφου επί της οδού Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας.

Συνελήφθη 46χρονος διακινητής μεταναστών - Είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του


Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε 46χρονος που ήταν ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεταναστών και σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, οι Ισαπόστολοι

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης,των Ισαποστόλων,σήμερα 21 Μαϊου.

Είναι γνωστό πως λίγα πρόσωπα στη μακραίωνη πορεία της ανθρωπότητας τιμήθηκαν από την Ιστορία με τον τίτλο του Μεγάλου. Εξέχουσα ανάμεσά τους μορφή αποτελεί αναμφίβολα ο Μέγας Κωνσταντίνος.

Πρώτη θα έρθει η αποχή!


τoυ Κώστα Μητρόπουλου στα ΝΕΑ, 20/5/2024

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Η πιο παράδοξη μάχη του Πολέμου - Η Μάχη της Κρήτης, μέσα από φωτογραφίες του γερμανικού στρατού


Ξημερώματα της 20ης Μαΐου 1941 έπεσαν στο Μάλεμε οι πρώτοι αλεξιπτωτιστές. Μια περιγραφή της έναρξης της πιο παράδοξης μάχης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από Γερμανό αξιωματικό και το χρονικό της Μάχης.

Φωτο περίπατος στην αγαπημένη Ευρυτανία με το φακό του "Ευρυτάνα ιχνηλάτη"


Ας απολαύσουμε (χωρίς λόγια) ακόμα έναν εξαιρετικό φωτοπερίπατο στην αγαπημένη Ευρυτανία με το φακό του "Ευρυτάνα ιχνηλάτη".

Ο Θεόφιλος Σεχίδης, ο "σφαγέας της Θάσου", ήταν σχιζοφρενής; - Η απάντηση των γιατρών (φωτο & βίντεο)


Σαν σήμερα το 1996, ο Θεόφιλος Σεχίδης έκανε ένα φρικτό έγκλημα που όμοιό του δεν είχαμε δει μέχρι τότε στην Ελλάδα. Έπασχε όντως από σχιζοφρένεια και τεμάχισε τους γονείς του, την αδερφή του, τον θείο του και τη γιαγιά του;

Ψεκασμοί, Ληγμένα, Ενοχές και… «Συγχωροχάρτια!..»

Κοινωνικό-ψυχολογικό πιπεράτο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Πετάχτηκα για λίγες ώρες για κάποια υποχρέωση από τη γενέτειρα Κατερίνη στην αγαπημένη δεύτερη Πατρίδα Θεσσαλονίκη προτιμώντας αντί το οδήγημα τα μοντέρνα και καθαρά λεωφορεία του ΚΤΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ για να αποφύγω την ταλαιπωρία από το κυκλοφοριακό δράμα της Συμπρωτεύουσας με τα ανυπόφορα μποτιλιαρίσματα και την τραγική έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Χαλκίδα: Βρέθηκαν αποτυπώματα & DNA - «Σκηνοθετημένος ο χώρος του εγκλήματος» (βίντεο)


Μία εβδομάδα μετά το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έφερε την ανατροπή και έδειξε πως ο θάνατος της 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα προήλθε από τις πέντε πισώπλατες μαχαιριές που δέχτηκε στον αυχένα, οι έρευνες για το έγκλημα βρίσκονται σε εξέλιξη, με τον κλοιό γύρω από τους δράστες να σφίγγει όλο και περισσότερο.

Ο Κ.Ο. Ποσειδώνας Ιλισίων σας προσκαλεί στο "3ο Κύπελλο Ποσειδώνα Ιλισίων" στις 24, 25 & 26 Μαΐου 2024


Με μεγάλη χαρά, το Δ.Σ. και η κολυμβητική οικογένεια του Κολυμβητικού Ομίλου Ποσειδώνας Ιλισίων σας προσκαλούμε στο 3ο Κύπελλο Ποσειδώνα Ιλισίων στις 24,25 & 26 Μαΐου 2024 και στο Live party με τους Passepartout Band στην λήξη των Αγώνων Κυριακή 26/05 στο Ιλίσιο κολυμβητήριο.

Τα «εισερχόμενα» της μαφίας στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.


Μεγάλος όγκος δεδομένων από κρυπτογραφημένες εφαρμογές που χρησιμοποιούσε το οργανωμένο έγκλημα διοχετεύθηκαν από τη Europol στις ελληνικές αρχές και ρίχνουν φως σε 12 υποθέσεις ναρκωτικών, ανθρωποκτονιών και διαφθοράς.

Ένταλμα σύλληψης για τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον ηγέτη της Χαμάς για εγκλήματα πολέμου ζητεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μεσανατολικό καθώς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε επίσημα ότι ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και των ηγετών της Χαμάς βάσει την υποψίας για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Λωρίδα της Γάζας.

Φρίκη στον Κολωνό: Η κατάθεση της 12χρονης που αποκάλυψε τους νέους κατηγορουμένους - Ο ρόλος του Μίχου


Mέσα από μια κατάθεση που έδωσε η 12χρονη από τον Κολωνό, μήνες αφότου έγινε η πρώτη αποκάλυψη για τα όσα αποτρόπαια ζούσε, ταυτοποιήθηκαν οι 18 νέοι κατηγορούμενοι, για τους οποίους ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή τους σε δίκη.

Θεσ/κη: Τραντάχτηκε η γη με τον πυρρίχιο χορό για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (φωτο & βίντεο)


Με τον πυρρίχιο, τον αρχαιότερο πολεμικό χορό, ολοκληρώθηκε σήμερα (19.05.2024) η εκδήλωση την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Θεσσαλονίκη.

Λαγέ τι έγινε;


του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή, 19/05/24

Καβάλα: Νοίκιασαν σπίτι με πισίνα για πάρτι - έκπληξη σε φίλη τους και βρέθηκαν στο εδώλιο


Το πάρτι στο σπίτι σε χωριό στην Καβάλα διακόπηκε όταν έφτασαν αστυνομικοί. Οι συμμετέχοντες δεν μπορούσαν ακόμα και τότε να σκεφτούν τη συνέχεια…

Λαμία: Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο που εμπλέκεται στην μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών (φωτο & βίντεο)


Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη το εργοστάσιο στη Λαμία που ετοίμασε τα σχολικά γεύματα των μαθητών που έπαθαν μαζική δηλητηρίαση, πριν από λίγες ημέρες, από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (19/05) στις εγκαταστάσεις του.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


https://i-kyr.gr/

Σκιάθος: Νεκρός 40χρονος σε τροχαίο - Πέθανε κατά τη διάρκεια της αεροδιακομιδής του στη Λάρισα


Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 40χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (19/05), στη Σκιάθο.

Κέρκυρα: Μητέρα κατήγγειλε την 16χρονη κόρη της για σωματική βλάβη, απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας


Στα χέρια αστυνομικών στην Κέρκυρα η 16χρονη, μετά την καταγγελία που έκανε η 42χρονη μητέρα της για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή και σωματική βλάβη…

Κρήτη: Χαροπαλεύει 25χρονος μετά από βουτιά στο Παλιόκαστρο, έπεσε με το κεφάλι στα βράχια


Σοβαρό ατύχημα στην Κρήτη, με έναν 25χρονο να γλιστράει και να πέφτει με το κεφάλι στα βράχια παραλίας στο Παλιόκαστρο. Εσπευσμένα στο χειρουργείο…

Λεωφόρος Βουλιαγμένης: Νεκρός 35χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο με αυτοκίνητο


Ένας άνδρας μόλις 35 ετών έχασε τη ζωή του όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Πολίχνη


Επεισόδιο με τουλάχιστον ένα πυροβολισμό συνέβη λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής (19/5) στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Ελευσίνα: Συνελήφθη 45χρονος δραπέτης φυλακών


Συνελήφθη το Σάββατο (18/05) στη Ελευσίνα ένας 45χρονος από την Αλβανία που αναζητούνταν από το 2011 καθώς είχε δραπετεύσει από τις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Η καρέκλα που γοητεύει


του φίλου Γιάννη Κούτρη, 19/5/24

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Νίκος Μαραμπότας: Ο θρυλικός διμοιρίτης του ΕΛΑΣ των Ανατολικών Συνοικιών (φωτο)

Είναι καιρός και χρέος του Δήμου Ζωγράφου να μετονομαστεί η οδός Υφασίου, όπου βρίσκεται το πατρικό του σπίτι, σε οδό Νίκου Μαραμπότα

Ο Νίκος Μαραμπότας ο επονοελασίτης που υπήρξε ο φόβος και ο τρόμος των Ταγμάτων Ασφαλείας, στις Ανατολικές Συνοικίες της Αθήνας εκτελέστηκε στην Κεφαλονιά στις 19 Μάη του 1949.

Πρωταθλητής ο Δικέφαλος του Βορρά ΠΑΟΚ - Νίκησε 2 - 1 τον Αρη μέσα στο Βικελίδης - Η τελική βαθμολογία

Τι ισχύει για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ο Δικέφαλος του Βορρά στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για τέταρτη φορά, μόνο που τώρα το έκανε στην έδρα του μισητού αντιπάλου του, Άρη, και με 10 παίκτες! Με γκολ των Μπράντον Τόμας και Τάισον, η ομάδα του Λουτσέσκου επικράτησε με 2-1, σήκωσε πανάξια την κούπα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την ΑΕΚ.

Ιράν: Θρίλερ με τον πρόεδρο Ραΐσι - Αντικρουόμενες πληροφορίες για την τύχη του ελικοπτέρου


Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Συγκεκριμένα, το Reuters αναφέρει ότι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το ελικόπτερο του Εμπραχίμ Ραΐσι ανακαλύφθηκε από ομάδες έρευνας και διάσωσης.

Πετράλωνα: Ιδιοκτήτης διαμερίσματος ξυλοκόπησε άγρια καθαρίστρια αφού πρώτα προσπάθησε να την βιάσει


Κτηνωδία στα Πετράλωνα. Αλβανός ιδιοκτήτης διαμερίσματος επιτέθηκε να βιάσει Ελληνίδα καθαρίστρια που ειχε προσλάβει για να τακτοποιήσει τον χώρο του και όταν η δύστυχη γυναίκα αντιστάθηκε, την «έσπασε» με μπουνιές και κλωτσιές στο ξύλο και την πέταξε έξω.

Καλλιθέα: Σε ακατάλληλο χώρο του δήμου ηλικιωμένο ζευγάρι μετά από έξωση (φωτο & βίντεο)


Ενα ακόμα απαράδεκτο φαινόμενο σημειώθηκε χθες, το βράδυ του Σαββάτου, στην Καλλιθέα, με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι υπερήλικων άπορων συνταξιούχων που εδώ και λίγο καιρό έχει μείνει χωρίς σπίτι.

Επεισόδια και χημικά μετά το συλλαλητήριο για την αλλαγή ιδιοκτησίας στον Παναθηναϊκό - Δέκα προσαγωγές (βίντεο)


Ένταση και επεισόδια μετά το συλλαλητήριο των οπαδών του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Εγκατάσταση στο Μπαμπαλιό του Βάλτου Ποντίων από την Κεπέκκλησια (φωτο)

Τα Ποντιακά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας (βίντεο)

Για ορισμένους, η Γενοκτονία των Ποντίων, μοιάζει με παραμύθι. Σε άλλους φαντάζει ως ένα απόμακρο τραγικό γεγονός που συνέβη κάπου, κάπως, κάποτε. Κάποιοι δεν γνωρίζουν καν. 
Read more: Go to TOP and Bottom