Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Πότε θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια για την γρίπη - Αυξημένα τα κρούσματα covid και οι ιώσεις (βίντεο)


Από τις 20 Οκτωβρίου και μετά θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο γρίπης για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή για πολίτες μεγάλης ηλικίας και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

«Συγχωροχάρτι» Σταϊκούρα στην ΑΒΑΞ για τη γραμμή 4 του Μετρό


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε εν μέρει δεκτή την ένσταση που είχε καταθέσει τον περασμένο Μάιο η κατασκευαστική κοινοπραξία κατά της «Ελληνικό Μετρό».

Μενίδι: Νεκρός ντελιβεράς σε τροχαίο με νταλίκα


Ένας οδηγός μοτοσυκλέτας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Μενίδι, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Επελαύνει η κακοκαιρία «Cassandra» στην Δυτική Ελλάδα - Προβλήματα στην Κέρκυρα, 112 στους Φιλιάτες


Την εμφάνισή τους έκαναν τα πρώτα έντονα καιρικά φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία «Cassandra», το απόγευμα της Παρασκευής (04/10), στη χώρα και ειδικά στην Δυτική Ελλάδα.

Η Εμπορική Συνδικαλιστική Άποψη για τις εκλογές της ΟΕΣΒΔΕΝ: Για μια πρόκληση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη


Το σημερινό Δελτίο Τύπου του μονοπαραταξιακού Προεδρείου της ΟΕΣΒΔΕΝ μας ξυπνά μνήμες από εποχές όπου ο Γκαιμπελισμός ανθούσε.

ΟΕΣΒΔΕΝ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας

ΟΕΣΒΔΕΝ για τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Την Τετάρτη 2-10-2024 συγκροτήθηκε στα Γιάννενα σε σώμα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Aκρίβεια: Γιατί ο Έλληνας μειώνει τα τρόφιμα; - Τι απαντάνε οι εκπρόσωποι της αγοράς


Το 2023 πληρώσαμε περισσότερα χρήματα για τρόφιμα, αλλά καταναλώσαμε μικρότερες ποσότητες. Η ακρίβεια και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής «μεταμορφώνουν» και το ελληνικό τραπέζι.

ΑΑΔΕ: «Έκρηξη» επώνυμων καταγγελιών για πλαστές αποδείξεις και μεγάλη φοροδιαφυγή

Πάνω από 185.500 «καρφώματα» δείχνουν τα τελευταία στοιχεία - Σε ρόλο επιθεωρητή οι πολίτες καταγγέλλουν τους… επιτηδείους

Οι πολίτες πλέον δεν διστάζουν να καταγγέλλουν επώνυμα τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής που εντοπίζουν. Τα πρόσφατα στοιχεία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αποκαλύπτουν μια εντυπωσιακή αύξηση των επώνυμων καταγγελιών για πλαστές αποδείξεις μέσω της εφαρμογής «Appodixi».

Η δολοφονία δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο το 1968 - Ο δράστης μετά πήγε για ρυζόγαλο στην Ηλιούπολη (φωτο)


Μια δολοφονία σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1968 μέσα στα δικαστήρια της Σανταρόζα, στο κέντρο της Αθήνας, συντάραξε το πανελλήνιο λόγω της κυνικότητας του δράστη.

Γιατρέ το κοριτσάκι μας ασθενεί! Τι περιμένετε;


του Κώστα Μητρόπουλου στα ΝΕΑ, 4/10/24

Απίστευτο φιάσκο - Κατέρρευσε το σύστημα ενδοεπικοινωνιών της Αστυνομίας


Εκτός βγήκε ξανά το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας της Αστυνομίας από το απόγευμα της Δευτέρας για ολόκληρο τον Α’ τομέα της Αθήνας, μεταξύ αυτών και των δυνάμεων που κινούνται στην αμερικανική πρεσβεία.

ΑΑΔΕ: Έτοιμο προς υπογραφή το έντυπο της φοροδιαφυγής - Οι εκπτώσεις στα πρόστιμα για όσους παραδεχτούν ότι έκλεψαν την εφορία


Έτοιμη προς υπογραφή από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχει η Εφορία τη δήλωση αποδοχής της φοροδιαφυγής. Πρόκειται για το έντυπο αποδοχής πράξεων στο πλαίσιο φορολογικού ελέγχου και μείωσης προστίμων, με τη συμπλήρωση του οποίου ο φορολογούμενος αναγνωρίζει την φοροδιαφυγή που έχει διαπράξει και κερδίζει έκπτωση στα πρόστιμα από 25% έως και 50%.

Συναυλία για τα Τέμπη: Τέλος ο εμφύλιος των οικογενειών - Βάλτε δύναμη στη φωνή να ακουστεί ως τον ουρανό, λέει ο Πλακιάς


Πράσινο φως από το υπουργείο για το Καλλιμάρμαρο - «Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων», ανέφερε ο Πλακιάς και έστειλε μήνυμα στους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν.

Βόλος: Στο Αυτόφωρο σήμερα ο 31χρονος «serial killer» αδέσποτων ζώων - «Προβληματική η συνεννόησή μας», λέει ο δικηγόρος του


Για τη θανάτωση έξι ζώων, μεταξύ των οποίων η γάτα την περασμένη Δευτέρα και ο σκύλος στις 25 Σεπτεμβρίου κατηγορείται ένας 31χρονος στον Βόλο, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας, που του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


https://i-kyr.gr/

Καρπενήσι: Μαζική τροφική δηλητηρίαση 30 φοιτητών που είχαν πάει για συνέδριο (βίντεo)


Περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης καταγράφηκε, σύμφωνα με το Action24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», στο Καρπενήσι με 30 φοιτητές, που είχαν πάει στην πόλη για συνέδριο, εμφάνισαν σχετικά συμπτώματα.

Ελευσίνα: Διευθύντρια σχολείου χαστούκισε μαθητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο (βίντεο)


Σοκαριστικό περιστατικό συνέβη σε σχολείο στην Ελευσίνα, όταν η διευθύντρια βγήκε εκτός εαυτού όταν άκουσε τον καβγά μαθητή της 6ης Δημοτικού, με έναν συμμαθητή του.

Αιματηρή συμπλοκή στο Αγρίνιο: Συνελήφθη 21χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας


Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο 21χρονος δράστης του σοβαρού επεισοδίου που σημειώθηκε τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 2/10 στην οδό Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.Σε βάρος του έχει σχηματισθεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Λαμία: Ένας νεκρός σε φοβερό τροχαίο - Αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας (φωτο & βίντεο)


Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 5:00' το απόγευμα της Πέμπτης, στον δρόμο Λαμίας - Στυλίδας, στις στροφές της Αγίας Παρασκευής στο ύψος του νεκροταφείου.

Τρίκαλα: Κόρη χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα της μετά από καβγά


Ένα σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε το απόγευμα της Πέμπτης (03.10.2024) στα Τρίκαλα.

...η Ελλάδα δεν εμπλέκεται σε πολεμικές συγκρούσεις


του Πάνου Ζάχαρη στο Ποντίκι, 3/10/24

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Πώς να καταβροχθίσετε μια χώρα

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ (ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ) 

Η πτώση του Τείχους ήταν ένα καταλυτικό γεγονός, που επέτρεψε στην Γερμανία να ανασάνει τον καθαρό, από κομμουνιστικούς βάκιλους, αέρα της επανένωσης και όλο τον πλανήτη να ανακουφίζεται από το «τέλος της

Ευρωβαρόμετρο: Ακρίβεια, οικονομία και υγεία τα μεγάλα προβλήματα των Ελλήνων


Απαισιοδοξία των Ελλήνων για το βιοτικό τους επίπεδο την επόμενη πενταετία • Αισθητά υψηλότερα τα ποσοστά των Ελλήνων που ψήφισαν με κριτήριο την ακρίβεια, την οικονομία και τη δημόσια υγεία, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ε.Ε.

Χαλκιδική: Στο εδώλιο ο 56χρονος που πυροβόλησε την 27χρονη σύντροφό του όταν του ζήτησε να χωρίσουν (βίντεο)


Πριν από περίπου ένα χρόνο, στα τέλη Οκτωβρίου 2023 στη Χαλκιδική, η Χριστίνα Ιορδανίδου, είδε τη ζωή της να περνάει μπροστά από τα μάτια της όταν ζήτησε από τον σύντροφό της να χωρίσουν και εκείνος έβγαλε όπλο, τη σημάδεψε και επιχείρησε να τη σκοτώσει - ήταν ένα ακόμη επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Συμμετέχω ζωντανά για τρίτη χρονιά στον Flash99.4FM

Ενημερωτικό πιπεράτο του Καθηγητή Επικοινωνίας Γιώργου Πιπερόπουλου

Ξεκινήσαμε πριν 3 Δευτέρες και είναι η τρίτη στη σειρά χρονιά που συμμετέχω ζωντανά κάθε Δευτέρα βράδυ στις 9:00 έως και 9:30 στην εκπομπή του παλιού μου μαθητή και φίλου Δημοσιογράφου κ Λάζαρου Λαζάρου που τιτλοφορείται «Μέχρι νεωτέρας» στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash99.4FM που ακούγεται ζωντανά σε παγκόσμια κλίμακα ως web-radio/ e-radio.

Τέμπη: «Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας αλλοιώνει τον συμβολισμό της εκδήλωσης»

Η ανακοίνωση οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας

Την αντίθεσή τους στη διοργάνωση της συναυλίας με εισιτήριο στο Καλλιμάρμαρο, εκφράζουν οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση, είναι και οι οικογένειες του Νικολάου και του Δημητρίου Πλακιά.

Προσοχή στις τηλεφωνικές κλήσεις-απάτη συνιστά η ΕΛ.ΑΣ. - «Μην αποκαλύπτετε ποτέ προσωπικά δεδομένα»


Την προσοχή των πολιτών σε κακόβουλες τηλεφωνικές κλήσεις (Vishing) που έχουν στόχο την εξαπάτησή τους συνιστά η Ελληνική Αστυνομία.

Επιμένουν οι «11» βουλευτές της ΝΔ: «Τα ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση», λένε στο Χατζηδάκη


Επιμένει ο γαλάζιος βουλευτής Γιώργος Βλάχος στην ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια. Ο βουλευτή της ΝΔ την κατάθεσε ως Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη καλώντας τον στην Ολομέλεια για απαντήσεις.

Χαλάνδρι: Επεισοδιακή κλοπή ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών (βίντεο)


Κινηματογραφική διάρρηξη και καταδίωξη συνέβη τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι. Άγνωστοι ξήλωσαν από την πρόσοψη σούπερ μάρκετ στην οδό Ηρακλείτου ΑΤΜ, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές όπως φαίνεται στα πλάνα του OPEN.

Λαύριο: Έλληνες σεσημασμένοι πίσω από τη ληστεία στη χρηματαποστολή - Το κλεμμένο αυτοκίνητο και το δρομολόγιο διαφυγής


Νέα στοιχεία για την κινηματογραφική ληστεία της χρηματαποστολής στο Λαύριο, έχουν στα χέρια τους οι αναλυτές της Ασφάλειας.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος στο αλβανικό μέτωπο έπαθε κρυοπαγήματα και ο διοικητής του είπε... (βίντεo)

«εσύ με αυτά τα πόδια κάνεις πατινάζ»!

Σαν σήμερα το 2001 «έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος Κώστας Χατζηχρήστος. Οι κουβέρτες που έκλεβε για την Οχράνα και τα… αληθινά χαστούκια στον Θανάση Βέγγο στον «Ηλία του 16ου».

Τι έχουμε εδώ; - Συναυλία...


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στο Tvxs.gr, 3/10/24

Κακοκαιρία Cassandra: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Πού και πότε θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία Cassandra, η οποία περνά βόρεια της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει σημαντικά την χώρα μας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Μενίδι: Για ανθρωποκτονία κατηγορείται 37χρονος που συνελήφθη με χειροβομβίδες και σφαίρες


Τις αλβανικές αρχές για ληστεία και ανθρωποκτονία είχε απασχολήσει ο 37χρονος άνδρας που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (02.10.2024) στο Μενίδι να έχει στην κατοχή του χειροβομβίδες και σφαίρες Εκκρεμεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Τέμπη: Καρυστιανού - Πλακιάς για την συναυλία και τα εξώδικα - «Αναλαμβάνω την ευθύνη» - «Δεν έχω προσωπικό μένος με κανέναν» (βίντεο)


Άτυπο διάλογο με μεσάζοντα τον Γιώργο Λιάγκα είχαν σήμερα το πρωί οι γονείς δύο εκ των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.Η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, η ομιλία στην Ευρωβουλή, τα εξώδικα και οι κόντρες.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


https://i-kyr.gr/

Κερατέα: Διαρροή υγραερίου σε πρατήριο καυσίμων - Κλειστή η Λεωφόρος Λαυρίου


Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές το πρωί της Πέμπτης (03.10.24) μετά από διαρροή υγραερίου σε πρατήριο καυσίμων στην Κερατέα.

Βόλος: Ξυλοκόπησαν μαθητή σε σχολική εκδρομή – Ανήλικοι του έσπασαν τα δόντια


Ένα νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο Βόλο, με έναν μαθητή Α΄ Λυκείου να πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές του.

Νέα Σμύρνη: Aγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς στη Λεωφόρο Συγγρού (βίντεο)


Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο από την άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς στη Λ. Συγγρού, στο ύψος της Νέας Σμύρνης, από την οποία τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Βόλος: Συνελήφθη ο serial killer αδέσποτων ζώων (βίντεο)


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (02.10.2024) ο δράστης των επιθέσεων σε αδέσποτα ζώα στον Βόλο.

Χανιά: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου μαθητή σε σχολείο


Ένα νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε σχολείο στα Χανιά. Προσήχθησαν ένας μαθητής και ο κηδεμόνας του.

Χανιά: Αγνοούμενος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε πηγάδι


Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη (02.10.2024) στα Χανιά, για άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός σε πηγάδι στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Μόνο τότε θα έρθουμε....


του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή, 2/10/24

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Στοιχεία «Εργάνη»: Δύο εκατομμύρια απολύσεις το πρώτο οκτάμηνο του έτους!


Ως «ιστορικό ρεκόρ» στην απασχόληση παρουσιάζουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για τις ροές απασχόλησης του περασμένου Αυγούστου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρει ότι «το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων σημειώνει την υψηλότερη επίδοση από το 2001...».

Μεξικό 1968: Η σφαγή που σημάδεψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Πάνω από 300 νεκροί φοιτητές


Στις 2 Οκτώβρη 1968, αστυνομικοί και στρατιώτες επιτίθενται σε περίπου δεκαπέντε χιλιάδες φοιτητές στην «Πλατεία των Τριών Πολιτισμών» στην Πόλη του Μεξικού, που απαιτούσαν την απομάκρυνση του στρατού από

Κτηματολόγιο: Από την Τεχνητή Νοημοσύνη, στις νέες προσλήψεις - Οι 10 αλλαγές, όσα πρέπει να γνωρίζουμε


Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, απλοποίηση διαδικασιών, χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και διατάξεις για τη λειτουργία του ΝΠΔΔ "Ελληνικό Κτηματολόγιο"».

Νερό: Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια - Τι θα προβλέπει το νέο πλαίσιο


Έρχεται νέο πλαίσιο κανόνων για τα τιμολόγια του νερού από το 2025. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή ” το νέο πλαίσιο αναμένεται να εξορθολογίσει τα τιμολόγια των ΔΕΥΑ και θα προβλέπει τα εξής:

Η κατάρρευση του Κουτσόγιωργα στο δικαστήριο - Ο Κοσκωτάς έδινε λεφτά σε κουτιά pampers (βίντεο)


Σαν σήμερα το 1990 ο Μένιος Κουτσόγιωργας προφυλακίζεται για υπόθαλψη εγκληματία και παθητική δωροδοκία στο σκάνδαλο Κοσκωτά.

Ληστρική ρύθμιση Κεραμέως σε βάρος των συνταξιούχων


Βάζει κόφτη στις αυξήσεις με το πρόσχημα της δήθεν προστασίας από την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης, την οποία όφειλε να έχει καταργήσει!

...έχουμε την ανάπτυξη στο τσεπάκι!


του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη, 2/10/24
Read more: Go to TOP and Bottom