Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Η Πάρος τίμησε τη μνήμη του 'Ηρωά της Νικόλα Στέλλα (φωτο & βίντεο)


Η Πάρος, όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα 26 Μαϊου 2024, τίμησε τη μνήμη του Ηρωα της Εθνικής Αντίστασης Νικόλα Στέλλα, του νεαρού που στα μαύρα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής αντιστάθηκε, συνελήφθη, βασανίστηκε και απαγχονίστηκε από τους κατακτητές στη Μάρπησσα.

Ηταν 22 Μαϊου του 1944 όταν απαγχονίστηκε στο Τσιπίδο (Μάρπησσα) από τους Γερμανούς κατακτητές ο 23χρονος Παριανός ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Νικόλας Ιακώβου Στέλλας (1921-1944).

Σήμερα το πρωί (Κυριακή 26 Μαϊου), τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση προς τιμήν της μνήμης του Ήρωα στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μάρπησσα.

Ακολούθησε Τελετή στο Μνημείο του Ήρωα και Επιμνημόσυνη Δέηση, ενώ εκφωνήθηκε η κεντρική ομιλία της ημέρας από τον Δήμαρχο Πάρου κ. Κώστα Μπιζά, χαιρετισμοί και μηνύματα επισήμων και κατάθεση στεφάνων.Η χορωδία του Γυμνασίου Αρχιλόχου ερμήνευσε τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη του Ηρωα Νικόλα Στέλλα.

Και χθες Σάββατο, αλλά και σήμερα πραγματοποιήθηκαν αθλητικοί αγώνες και πεζοπορία από το σπίπτι του Ηρωα μέχρι το μνημείο του στη Μάρπησσα από την Ομάδα Περιπατητών Πάρου με την συμμετοχή του Πολιτισκού Συλλόγου Προδρόμου "Σκόπας ο Πάριος".

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Ηρωα Νικόλα Στέλλα θα ολοκληρωθούν απόψε στις 21:00 στην δημοτική αίθουσα «Αγροτολέσχη» με Συναυλία του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την σελίδα Αποστολης Παντελαιος

Διαβάστε σχετικάΜεγάλο αφιέρωμα στον Παριανό ήρωα Νικόλα Στέλλα (φωτο & βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom