Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

38 χρόνια από την δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου στην ΕΤΜΑ


του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 1980.Μία ομάδα φοιτητών της ΚΝΕ μοιράζει προκηρύξεις στους εργαζόμενους της κλωστοϋφαντουργίας ΕΤΜΑ στο Βοτανικό, ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και την ακρίβεια.

Στον περίβολο της ΕΤΜΑ, υπάρχουν δύο περιπολικά με άντρες του

Δύο σκίτσα του Αρκά για τον Ιούλιο που αποχωρεί



Αρκάς εις διπλούν σήμερα!Δείτε και το επόμενο με τον Αύγουστο να έρχεται...

Τσίπρα - Μητσοτάκη «Σκάστε για λίγο και οι δυο»!... γράφει το πανό των οπαδών της ΑΕΚ (φωτο)


Οι φίλοι της ΑΕΚ ανέβασαν πανό απόψε στο ΟΑΚΑ στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Γαλατασαράι, σχολιάζοντας τα πολιτικά τεκταινόμενα, με φόντο την τραγωδία που πλήγωσε την Ελλάδα, με πάνω από 90 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής.

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στο Καλαμάκι Ζακύνθου - Δεν απειλείται το χωριό (βίντεο)


Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στο Καλαμάκι Ζακύνθου, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες.

Μεγάλη είναι η ενίσχυση από αέρος, με ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά

Alpha Bank: «Παραπλάνησε» εργαζόμενο ΑμΕΑ για να αποδεχτεί «εθελούσια έξοδο» - Καταγγελία Σωματείου


Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, σχετικά με «παραπλανητικές» μεθοδεύσεις της διοίκησης της Alpha Bank, για

Μοιραίος, προκλητικός και χαοτικός ο κ. Τσίπρας


Πρώτα ηγήθηκε µιας συνεδρίασης στο Πυροσβεστικό Σώµα όπου δεν ήξερε, δεν είδε, δεν άκουσε ή, εν πάση περιπτώσει, δεν του είπαν. Υστερα κήρυξε τριήµερο πένθος. Και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

74 χρόνια από την εκτέλεση των 59 πατριωτών στα Καλύβια Αγρινίου


Ήταν Δευτέρα 31 Ιουλίου 1944 όταν η ναζιστική θηριωδία εκτέλεσε 59 κατοίκους των Καλυβίων όπου στον τόπο της θυσίας τους έγινε αυτό το επιβλητικό μνημείο.

Θρίαμβος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 Ανδρών και Γυναικών στη Λάρισα


Θρίαμβος των παιδιών της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 νέων Ανδρών και Γυναικών που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο που μας πέρασε στη Λάρισα.

Μεταξύ αστικού φιλελευθερισμού και νεοφασισμού; - Άνοδος της Ακροδεξιάς, ελλείμματα της Αριστεράς


του Παναγιώτη Μαυροειδή

Αναμφίβολα η τελευταία διετία, σφραγίστηκε από την ορμητική άνοδο μιας ποικιλόμορφης ή και φασιστικής ακροδεξιάς. Από την εκλογή του Τραμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ, δηλαδή στην ηγέτιδα δύναμη του σύγχρονου

Δύο άνδρες πνίγηκαν χθες στη Ζάκυνθο


Δύο περιστατικά θανάτων στη θάλασσα σημειώθηκαν χθες (30-07-2018) στη Ζάκυνθο,όπου δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό. 

Εντοπίστηκε καμένο πτώμα κοντά στις Φλέβες


Μακάβριο θέαμα στα ανοιχτά της Γλυφάδας με καμένο πτώμα,πιθανότατα γυναίκας, να επιπλέει στη θάλασσα. 

Το Λιμενικό ενημερώθηκε από πολίτη που έπλεε από τη Γλυφάδα με προορισμό την

Τραγικό! «Σκοτώνονται» για την εκκένωση που δεν έγινε - Καταγγελία του δημάρχου Ραφήνας για πλαστογράφηση εγγράφου - Μπαλάκι οι ευθύνες για τους δεκάδες νεκρούς (βίντεο)


Πλαστογράφηση εγγράφου με ευθύνη της περιφερειακής συμβούλου πολιτικής προστασίας - “Προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη σε μένα” λέει ο Β. Μπουρνούς - Δεν πήρα ποτέ εντολή εκκένωσης λέει ο δήμαρχος Ραφήνας - Κάηκαν δεκάδες άνθρωποι και οι υπεύθυνοι συνεδρίασαν μετά την τραγωδία.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Η ορχήστρα παίζει, ο Τιτανικός στα βράχια…


του Δημήτρη Μηλάκα

Ο τρόπος με τον οποίο τα επικοινωνιακά συστήματα (επίσημοι και ανεπίσημοι μηχανισμοί επιρροής) επιχειρούν να κάνουν τη διαχείριση της συμφοράς της περασμένη Δευτέρας δεν αφήνει κανένα περιθώριο

Διπλό σοκ από τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων


Ισχυρό σοκ για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα προκαλούν τα φετινά εκκαθαριστικά της εφορίας, ενώ την ίδια στιγμή σοκ αντιμετωπίζει το οικονομικό επιτελείο από τα μειωμένα έσοδα που αυτή τη στιγμή ανέρχονται στα 800 εκατ.

Ομολογία Σκουρλέτη: "Δεν υπήρχε σχέδιο διαχείρισης για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά στο Μάτι" (βίντεο)


Στην παραδοχή ότι «δεν υπήρχε σχέδιο διαχείρισης αποτελεσματικό σε αυτές τις συνθήκες των λίγων λεπτών εξάπλωσης της φωτιάς στο Μάτι» προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης χθες σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra.

Η πιο γλυκιά καλημέρα!


Η Ελλάδα του σεισμού, της βροχής και της φωτιάς…


του Νίκου Μπογιόπουλου
Στο κράτος μας όπου πάντα «το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο» η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2006. Τραβήχτηκε στη Νέα Σκιώνη, ακριβώς την επόμενη μέρα από την καταστροφική πυρκαγιά που μετέτρεψε σε αποκαΐδια το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Δήμαρχος Ραφήνας: «Θα έχουμε 120 νεκρούς από τις φωτιές! Συγκαλύπτουν τους πραγματικούς ενόχους»! (βίντεο με όσα είπε στον ΑΝΤ1)


Απίστευτες καταγγελίες από τον δήμαρχο Ραφήνας, ο οποίος τονίζει πως ενδέχεται να φτάσουμε τους 120 νεκρούς από τις φωτιές - "Πραγματικοί ένοχοι είναι αυτοί που άφησαν τον κόσμο να καεί! Δεν τον προειδοποίησαν, δεν τον βοήθησαν, τον άφησαν να καίγεται" - "Κανένα πυροσβεστικό δεν

Σύνταγμα: Εκατοντάδες πολίτες για τα θύματα από τις φωτιές (φωτο & βίντεο)


Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μπασκετμπολίστα Γιάννη Γκαγκαλούδη - Έδωσαν το παρών στο Σύνταγμα, τιμώντας την μνήμη των νεκρών από τις φωτιές - Σχημάτισαν μια

Περπατώντας στο καμένο Μάτι…


Ο διάδρομος μεταξύ δύο ιδιοκτησιών έχει φάρδος 40 έως 60 εκατοστά. Και μήκος καμία πενηνταριά μέτρα. Σε μήκος 2_3 χιλιομέτρων μαντρωμένων ιδιοκτησιών υπάρχουν κατά διαστήματα μερικές δεκάδες τέτοιες …προσβάσεις προς τη θάλασσα.

Για τη Χρύσα Σπηλιώτη


του Δημήτρη Τσατσούλη*

Ο αναπάντεχος φρικτός θάνατος μεταξύ τόσων άλλων αδικοχαμένων -και που πιστοποιείται μια εβδομάδα σχεδόν μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι- της ηθοποιού και συγγραφέως Χρύσας Σπηλιώτη αποτελεί πλήγμα για το ελληνικό θέατρο.

Παραίτηση Ψινάκη ζητούν 23 από τους 30 δημοτικούς συμβούλους Μαραθώνα - Ανίκανος και επικίνδυνος


Την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη ζητάει «εδώ και τώρα» το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεπιθύμητο», «ανίκανο» και «επικίνδυνο» για την περιοχή.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Του έκλεψαν το αμάξι στην Ηλιούπολη και το βρήκε στο γκαράζ πλοίου με το οποίο ταξίδευε

Οι φερόμενοι ως δράστες με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι!!!

Τα στελέχη του λιμενικού σώματος ενημερώθηκαν χθες από μία γυναίκα και έναν άνδρα ότι κατά την επιβίβασή τους στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΙΙ» που θα απέπλεε από τα Νέα Στύρα για την Αγία Μαρίνα Αττικής, εντόπισαν

Κάθε εποχή έχει το δικό της Νέρωνα


του Αρκά

Βρέθηκε πτώμα στον βυθό, στο Κόκκινο Λιμανάκι!


Μακάβρια ανακάλυψη από τους άνδρες του Λιμενικού, στο Κόκκινο Λιμανάκι στο Μάτι - Βρήκαν πτώμα, πιθανότατα άντρα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως - Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο άτυχος άνδρας

Κόλαφος για την Κυβέρνηση: Γνώριζαν για δεκάδες νεκρούς από τη Δευτέρα το βράδυ - Καταγγελίες και μαρτυρίες (βίντεο & ηχητικό)


Το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας ζητούσε σάκους για περισυλλογή νεκρών - Το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει τέσσερις νεκρούς πριν τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό - Είχε ήδη δοθεί εντολή σε μεγάλο νοσοκομείο για διαμόρφωση ειδικού χώρου για τους νεκρούς.

Ο πρωθυπουργός στον τόπο του εγκλήματος! - Ο Τσίπρας πήγε κι έφυγε απ' το Μάτι σε χρόνο ρεκόρ (φωτο & βίντεο)


Τον τόπο της τραγωδίας στο Μάτι επισκέφθηκε μια εβδομάδα μετά τη φονική πυρκαγιά ο Αλέξης Τσίπρας. Για ανείπωτη θλίψη κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το χρονικό της εθνικής τραγωδίας - Λεπτό προς λεπτό, τα γεγονότα που καταχώρισαν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στις μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας



Χρειάστηκαν λιγότερες από 12 ώρες για να συντελεστεί μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στα ελληνικά χρονικά: ο θάνατος δεκάδων πολιτών, παιδιών, ηλικιωμένων, οικογενειών, από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στο Νταού Πεντέλης.

Αποκάλυψη για την τραγωδία στο Μάτι: «Έχουν» τον άνθρωπο που έβαλε τη φωτιά

Αποκάλυψη για την τραγωδία στο Μάτι: «Έχουν» τον άνθρωπο που έβαλε τη φωτιά | Newsit.gr

Ανθρώπινο χέρι προκάλεσε τον όλεθρο. Οι αρχές φαίνεται ότι έχουν όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία εναντίον συγκεκριμένου ανθρώπου. Η τραγωδία στο Μάτι έχει έναν υπεύθυνο, τουλάχιστον ως προς την έναρξη της πυρκαγιάς. Η φωτιά μπήκε από ανθρώπινο χέρι.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Τεστ αντοχής για τους εγκαυματίες λόγω «λουκέτων» στις ΜΕΘ


Συντάκτης: Ντάνι Βέργου

Σε τεστ αντοχής (!) στις μακροχρόνιες ελλείψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) υποβλήθηκαν και οι εγκαυματίες από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, καθώς υποχρεώθηκαν να παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και μεταφέρθηκαν σε μονάδες άλλων νοσοκομείων, όταν στις τελευταίες εκκενώθηκαν κρεβάτια. 

ΤΩΡΑ: Συναγερμός στη Ραφήνα! Προσέκρουσε πλοίο - Βγάζουν τον κόσμο με σκάφη (βίντεο)

Συναγερμός! Προσέκρουσε πλοίο στη Ραφήνα – Βγάζουν τον κόσμο με σκάφη -video | Newsit.gr

Πλοίο προσέκρουσε σε λιμενοβραχίονα στη Ραφήνα - Οι αρχές μεταφέρουν τους επιβάτες με σκάφη στο λιμάνι - Το καταμαράν αναμένεται να επιθεωρηθεί από δύτες στο σημείο της πρόσκρουσης

Το συγκλονιστικό κείμενο της Μάρως Κουρή για το Μάτι: Έλιωναν οι σόλες των παπουτσιών τους


Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Μάτι και μέσα από τον φωτογραφικό της φακό αποτύπωσε την καταστροφή, τον πόνο και την οδύνη της ανείπωτης τραγωδίας.

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκροί δύο Ιταλοί τουρίστες σε τροχαίο με «γουρούνα»


Σε διπλή τραγωδία εξελίχθηκε τελικά το τροχαίο που σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, καθώς όπως επιβεβαιώθηκε και επισήμως απεβίωσαν στο Κέντρο Υγείας Γενναδίου ο οδηγός της τετράχρονης μοτοσυκλέτας και η σύζυγός του 42 και 40 ετών αντίστοιχα!

Αν το κράτος έχει συνέχεια καήκαμε!

«ΗΤΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ»: Μέσα από τα μάτια εθελοντή πυροσβέστη που βρέθηκε στο μοιραίο οικόπεδο στο Μάτι (ηχητικό)

Ο Σεραφείμ Τσιουγκρής, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, περιγράφει τις τραγικές στιγμές που έζησε στην Αττική

Μάτι Αττικής. Τρίτη 24 Ιουλίου. Το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτει εικόνες ασύλληπτης καταστροφής, που παραπέμπουν σε Πομπηία, η οποία θάφτηκε κάτω από τις στάχτες και τα αποκαΐδια.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Με τέτοιο λαό, υπάρχει ελπίδα!


του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

Ναι!!! Υπάρχει ελπίδα. «Ζωντανή» πάνω στα αποκαΐδια. Αποπνέει υγεία! Συγκινεί, χειραφετεί, κινητοποιεί. 

Νεκρή η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη – Ταυτοποιήθηκε η σορός της


Γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την αγαπημένη ηθοποιό, Χρύσα Σπηλιώτη - Ταυτοποιήθηκε η σορός της - Την ανακοίνωση έκανε κολλητή της φίλη - Την Παρασκευή, 27.07.2018, είχε ταυτοποιηθεί και η σορός του

Το αργυρό μετάλλιο η Εθνική πόλο γυναικών στο Πανευρωπαϊκό - Το χρυσό στο Παγκόσμιο η Εθνική Γυναικών του beach handball (φωτο & βίντεο)!

Δύο σπουδαίες διακρίσεις από δύο Εθνικές ομάδες γυναικών της χώρας μας

Η Εθνική πόλο γυναικών της Ελλάδας κατέκτησε χθες τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και πήρε το αργυρό μετάλλιο καταχειροκροτούμενη από τον κόσμο που βρέθηκε στο κολυμβητήριο.

Πυρκαγιά στο Μάτι: Επισήμως 91 νεκροί και 25 αγνοούμενοι! - Δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 28 σοροί


Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρες ημέρες από την τραγωδία, για να αναφερθεί επισήμως πόσοι είναι οι αγνοούμενοι - Με έκτακτη ενημέρωση, η Πυροσβεστική αποκάλυψε πως αγνοούνται μέχρι και σήμερα 25 ακόμη

Αδιέξοδο


ο Τάσος Αναστασίου ξαναχτυπά σήμερα από την ΑΥΓΗ και... ο νοών νοείτω

"Φωνή της Πάρου"=> Αυθαιρεσία: Τον λόγο έχει ο εισαγγελέας


Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου σχετικά με την υπόθεση αυθαίρετης κατασκευής στη Χρυσή Ακτή, δημοσιοποίησε στις 22/7/2018 το παρακάτω δελτίο Τύπου:

Πολιτική θύελλα με αφορμή την ώρα που βρέθηκε ο πρώτος νεκρός στο Μάτι - Τι ισχυρίζονται οι διασώστες - Η δήλωση Κουρουμπλή και οι αντιδράσεις (βίντεο)


Ο επικεφαλής των ΟΥΚ, ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών, αλλά και ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ αποκάλυψαν ότι οι αναφορές για πρώτους νεκρούς είχαν έρθει ήδη στις 20:40, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή να επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του ότι όντως υπήρχε η πληροφορία, αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής.

Χάος στην Αττική: Βούλιαξαν αυτοκίνητα από τις σφοδρές καταιγίδες! - Πλημμυρισμένοι δρόμοι, διακοπές ρεύματος και δεκάδες προβλήματα (φωτο & βίντεο)


Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τους δρόμους της Αττικής είναι συγκλονιστικά - Μπορεί οι καταιγίδες να μην διήρκεσαν πολλή ώρα, ωστόσο τα αποτελέσματα στους δρόμους είναι... ορατά - Αυτοκίνητα...

Οργή απέναντι στην προκλητική ανάρτηση της Αννέτας Καββαδία για την πυρκαγιά

Οι πολίτες αντιδρούν απέναντι στις προκλήσεις ΣΥΡΙΖΑίων βουλευτών

Γεμάτες οργή και πόνο ήταν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των χρηστών του Facebook που έβλεπαν τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, να υπεραμύνεται των θέσεων της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε ανήλικους μέσα σε σχολεία - 20 συλλήψεις (φωτο & βίντεο)


«Μεγάλο βήμα για να καθαρίσει το Αγρίνιο από ναρκωτικά», χαρακτηρίζουν αστυνομικές πηγές την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία.

Μαρτυρίες Αστυνομικού,Μπαλτάκου και ΕΚΑΒ για τους πρώτους νεκρούς της τραγωδίας εκθέτουν την κυβέρνηση! - Κυνική ομολογία Κουρουμπλή: Ξέραμε πριν τις 21:00! (βίντεο)

Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Μας κάλεσαν για τον πρώτο νεκρό στις 20:40 το βράδυ - Ενημερώσαμε τους πάντες!

Την αποκάλυψη έκανε το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή...

Εξοργιστικές αποκαλύψεις! Με γκαζάκια μέσα σε λάστιχα αυτοκινήτων έβαλαν φωτιές – 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί έχουν βρεθεί


Αποκαλυπτικά είναι τα όσα έρχονται στο φως για τις μεγάλες πυρκαγιές της Αττικής - Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας έχουν βρεθεί 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί σε ύποπτα σημεία - Και άνδρες της

Το θρίλερ με τους αγνοουμένους... η κυβερνητική γαϊδουριά και ο απίστευτος παχυδερμισμός τους


του Γιώργου Παπαχρήστου

Κρίμα που οι δορυφόροι τους οποίους «κατέβασε» ο (κυβερνητικός) θίασος σκιών προκειμένου να αποδείξει το αυτονόητο, ότι οι πυρκαγιές είναι κατά βάση, και κατά κύριο λόγο, έργο εμπρηστών, δεν μπορούν να εντοπίσουν πού βρίσκονται οι αγνοούμενοι των πυρκαγιών. 
Read more: Go to TOP and Bottom