Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Νίκαια: «Έχω κενά μνήμης», λέει η 57χρονη για το χθεσινό επεισόδιο - Τι κατέθεσε ο σύζυγός της στους αστυνομικούς


«Δεν θυμάμαι τι έγινε, έχω κενά μνήμης» είναι τα λόγια που είπε σήμερα στους αστυνομικούς η 57χρονη, η οποία φέρεται να αυτοτραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά χθες το βράδυ στη Νίκαια.

«Δεν θυμάμαι τι έγινε, έχω κενά μνήμης», είναι τα λόγια που είπε σήμερα στους αστυνομικούς η 57χρονη, η οποία φέρεται να αυτοτραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά χθες το βράδυ στη Νίκαια.

Η γυναίκα νοσηλεύεται τραυματισμένη στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, ενώ η εισαγγελέας διέταξε την υποβολή προανακριτικού υλικού χωρίς σύλληψη και μετά το πέρας της νοσηλείας ακούσιο εγκλεισμό για την γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η 57χρονη είχε νοσηλευτεί και στο παρελθόν σε ψυχιατρείο. 

Υπενθυμίζεται ότι η εκτίμηση του ιατροδικαστή συγκλίνει στο σενάριο του αυτοτραυματισμού της 57χρονης, ενώ από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί δεν προκύπτει ότι ο 57χρονος βρισκόταν στο σπίτι, την ώρα που καταγγέλθηκε το συμβάν.

Η κατάθεση του συζύγου

Από την πλευρά του, ο σύζυγός της κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι χθες το βράδυ έτρωγε με φίλους του σε μαγαζί που βρίσκεται κοντά στο Τζάνειο. Όπως ισχυρίστηκε ο 57χρονος, κάποια στιγμή του τηλεφώνησε η σύζυγός του και του ζήτησε να πάει στο σπίτι, γιατί κάτι είχε συμβεί. Εκείνος δεν έδωσε σημασία, κατέθεσε, και δεν επέστρεψε στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η 57χρονη να αυτοτραυματίστηκε ως αντίδραση στην άρνηση του συζύγου της να πάει στο σπίτι. Πάντως, όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, δεν υπήρξε κακοποιητικό επεισόδιο σε βάρος της γυναίκας, χθες.

Οι 9 καταγγελίες της 57χρονης κατά του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία

Υπενθυμίζεται ότι όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, τα επεισόδια μεταξύ του ζευγαριού ήταν συχνά και η γυναίκα είχε καταγγείλει 9 φορές τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία, την τελευταία πενταετία. Μάλιστα, ο ίδιος είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν, ύστερα από μηνύσεις που είχε υποβάλει η 57χρονη σε βάρος του για κακοποιητική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη φορά που η 57χρονη απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές ήταν το 2019. Συγκεκριμένα, στις 28/9/2019 υπέβαλε μήνυση -εκτός των ορίων του αυτοφώρου- για πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2019.

Στις 20/12/2020, η γυναίκα υπέβαλε εκ νέου μήνυση σε βάρος του συζύγου της για πράξεις που φέρονται να έλαβαν χώρα λίγες ημέρες πριν, τα ξημερώματα της 12ης Δεκεμβρίου 2020.

Η πρώτη φορά που συνελήφθη ο 57χρονος, ήταν το 2021. Συγκεκριμένα, στις 29/09/2021 η γυναίκα υπέβαλε μήνυση, ο δράστης εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. Μαζί του στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και η παθούσα, λόγω υποβολής μήνυσης από τον δράστη για «ψευδή καταμήνυση».

Το επόμενο έτος, ο δράστης συνελήφθη εκ νέου ύστερα από νέα μήνυση της συζύγου του. Ήταν 15 Μαΐου 2022, όταν η γυναίκα τον κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές, ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Λίγους μήνες μετά, στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, η 57χρονη μήνυσε ξανά τον σύζυγό της, ο οποίος αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά δεν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Στις 19 Ιανουαρίου 2023, η 57χρονη υπέβαλε εκ νέου μήνυση σε βάρος του για πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν τα ξημερώματα της 15ης Ιανουαρίου 2023. Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, φέρεται να ενημερώθηκε για την εγκατάσταση της εφαρμογής panic button και για την δυνατότητα μεταφοράς της σε ασφαλή χώρο, η ίδια όμως φέρεται να αρνήθηκε.

Ακολούθησαν άλλα τρία επεισόδια μεταξύ του ζευγαριού. Στις 17 Ιανουαρίου 2024, η 57χρονη μήνυσε τον σύζυγό της για περιστατικό που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 15ης Ιανουαρίου 2024. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν επιθυμούσε την εγκατάσταση της εφαρμογής panic button ή την μεταφορά της σε δομή.

Έναν μήνα μετά, στις 23/2/2024, η 57χρονη κάλεσε περιπολικό στο σπίτι της, προκειμένου να αναφέρει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό της, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, δεν επιθυμούσε να μεταβεί στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλει μήνυση. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, ύστερα από την κατάθεση του αστυνομικού, που είχε σπεύσει στο σπίτι της. Ο δράστης αναζητήθηκε στα όρια του αυτοφώρου, αλλά δεν εντοπίστηκε.

Ύστερα από δύο μήνες, ακολούθησε κι άλλο επεισόδιο. Στις 27/04/2024 η 57χρονη υπέβαλε μήνυση για πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν σε βάρος της τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου 2024. Ενημερώθηκε ξανά για την εγκατάσταση της εφαρμογής panic button και για την δυνατότητα μεταφοράς της σε ασφαλή χώρο, η ίδια όμως φέρεται να αρνήθηκε, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Το τελευταίο επεισόδιο, συνέβη λίγο πριν από τις 10 χθες το βράδυ, όταν η 57χρονη κάλεσε την Αστυνομία ζητώντας βοήθεια και αναφέροντας ότι δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από τον σύζυγό της.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έσπευσαν στο σημείο, στην οδό Αρτέμιδος 44, όπου πράγματι εντόπισαν την γυναίκα αιμόφυρτη, με τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Αμέσως μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου και νοσηλεύεται.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom