Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Με παναττική κινητοποίηση οι Συνταξιούχοι έξω από το υπουργείο Εργασίας διεκδίκησαν τα δίκαια αιτήματά τους (φωτο & βίντεο)

Διεκδικούν αυξήσεις και μέτρα προστασίας του εισοδήματος

Στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις τους, κατέβηκαν για άλλη μια φορά σήμερα Τρίτη 2 Ιούλη οι συνταξιούχοι.

Φυλακές Ιωαννίνων - «Ένα μύριο καθαρό στην τσέπη» - «Δεν θα μας πιάσουν, κρύψτα κάπου» - Οι διάλογοι που «έκαψαν» το κύκλωμα


Σε μία από τις συνομιλίες ο Αλβανός εγκέφαλος της οργάνωσης μιλά στον υποδιευθυντή για δέμα που η αξία του ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια και από αυτά θα έβγαζε ο ίδιος ένα εκατομμύριο.

Ελεύθερη με όρους η 43χρονη δικηγόρος - Συνελήφθη μετά από μήνυση ποινικολόγου τον οποίο είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό


Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της η 43χρονη δικηγόρος η οποία συνελήφθη μετά από μήνυση ποινικολόγου (τον οποίο έχει καταγγείλει για ξυλοδαρμό) για παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων.

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Βασίλης Κουτουζής


Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Βασίλης Κουτουζής, όπως έκανε γνωστό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ψυχικό: «Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα σκοτώσουν τον 54χρονο» - Όσα ανέφερε δικηγόρος για το θύμα (βίντεο)


Ο Στέλιος Γκαρίπης, δικηγόρος, μίλησε για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου σήμερα το πρωί στο Νέο Ψυχικό, όπου οι σφαίρες «έπεφταν» βροχή μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Αμοργός: Αποχώρησαν οι ομάδες έρευνας για τον 59χρονο Αμερικανό - «Ελπίζαμε σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα» λέει ο αδελφός του


Το τέλος των ερευνών για τον εντοπισμό του 59χρονου συνταξιούχου αστυνομικού από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, που εξαφανίστηκε στην Αμοργό, επιβεβαίωσε ο αδελφός του σε δηλώσεις του στο KTLA.

Χαμός στη Βουλή - Η Θεανώ Φωτίου είπε «άει στο διάολο» στην Όλγα Κεφαλογιάννη (βίντεο)


Την οργή της υπουργού Τουρισμού προκάλεσε μία φράση που φέρεται να είπε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Θεανώ Φωτίου, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Βουλή.

Λαύριο: Συναγερμός για την εξαφάνιση 51χρονης


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας (1/7), στο «Χαμόγελο του Παιδιού», για εξαφάνιση 51χρονης στο Λαύριο.

Δολοφονία στο Ψυχικό: Σε σοκ η σύζυγος του 54χρονου τοπογράφου - Τα πρώτα λόγια του συνέταιρου στους αστυνομικούς

Στο μικροσκόπιο των Αρχών και «η μαφία της Μυκόνου» - «Ξεσκονίζουν» τους φακέλους με τα έργα του 54χρονου

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η σύζυγος του 54χρονου μηχανικού-τοπογράφου, ο οποίος έπεσε νεκρός σε ενέδρα που του έστησαν κοντά σε τεχνική εταιρεία, στην οποία ήταν συνέταιρος, στο Ψυχικό.

Γιάννενα: Έξι συλλήψεις στις φυλακές, με χειροπέδες αστυνομικός, διοικητικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι (φωτο & βίντεο)


Ξετυλίγεται το κουβάρι της παράνομης δράσης του κυκλώματος στις φυλακές στα Γιάννενα. Οι έξι συλληφθέντες παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα αντιμέτωποι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ηράκλειο: Σύλληψη 14χρονου για κλοπή σε βάρος 15χρονου, με χειροπέδες και η μητέρα του ανήλικου δράστη


Στη σύλληψη ενός ανήλικου αλλοδαπού για το αδίκημα της κλοπής σε βάρος έτερου ανηλίκου, προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας (01-07-2024), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στο Ηράκλειο.

Μεσιέ Μακρόν, βάλατε ένα στοίχημα και το χάσατε....


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελ. Τύπο, 2/7/24

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στη νύχτα της Μυκόνου ψάχνουν τους εκτελεστές του 54χρονου τοπογράφου (φωτο & βίντεο)


Στη νύχτα της Μυκόνου και στα σκοτεινά μονοπάτια γύρω από τους ελέγχους και τις αυτοψίες που πραγματοποιούσε ως τοπογράφος ο 54χρονος θύμα εκτέλεσης σήμερα (02/07/2024) στο Ψυχικό, στρέφουν τις έρευνές τους οι αρχές προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν τα κίνητρα της δολοφονίας του.

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Συσπείρωση για την Ανατροπή


Ο Ιούλιος του 2024 ξεκίνησε με: 
- τα καρτέλ στην ενέργεια να ξεσαλώνουν. 
- τα μεγάλα σούπερ μάρκετ να αισχροκερδούν εξίσου.

ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου: Η Ειρήνη και ο Νίκος αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρώπινης αλληλεγγύης και προσφοράς (φωτο)


Η Ειρήνη και ο Νίκος αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρώπινης αλληλεγγύης και προσφοράς. Το ζευγάρι επέλεξε στον γάμο του αντί για μπομπονιέρες, να διαθέσει χρηματικό ποσό στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


https://i-kyr.gr/

Λάρισα: Το ξέσπασμα γυναίκας για το μαρτύριο 5 ανήλικων παιδιών που κατήγγειλαν κακοποίηση από τη θεία τους (βίντεο)


Αναστάτωση σε χωριό στη Λάρισα, από την καταγγελία για κακοποίηση πέντε ανήλικων παιδιών. Γυναίκα που έζησε τη νύχτα του τελευταίου επεισοδίου, περιέγραψε μια σειρά από εικόνες.

Κατερίνη: Νεκρός εντοπίστηκε ένας 68χρονος βοσκός σε αγροτική περιοχή


Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος βοσκός σε αγροτική περιοχή κοντά στο Παλαιό Κεραμίδι στην Κατερίνη το βράδυ της Δευτέρας (01/07/2024).

Φωτιές σε Κω και Χίο: Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα - Εφιάλτης για κατοίκους και τουρίστες


Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στη Χίο και της φωτιάς στη Κω, όπου εκατοντάδες κάτοικοι και τουρίστες έχουν βρει καταφύγιο σε γήπεδα και σε σχολεία μακριά από τα μέτωπα της φωτιάς.

ΤΩΡΑ Συναγερμός στο Ψυχικό: Πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του


Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Τρίτης έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Ψυχικό με αποτέλεσμα ένας άνδρας που επέβαινε σε αυτοκίνητο να καταλήξει νεκρός.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 29χρονος που κολυμπούσε σε παραλία της Κεραμωτής


Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (1/7), σε παραλία της Κεραμωτής, στην Καβάλα.

Πυροσβεστική: Συνελήφθη 63χρονος για την φωτιά στη Χίο


Στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες Δευτέρα 1/7/24 στη Χίο.

Τι κοινό έχουν οι Ελληνες εργαζόμενοι με τα μυρμήγκια;


του φίλου Γιάννη Κούτρη, 1/7/24

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

1946 - 1949: Ο Εμφύλιος Πόλεμος στο Άγιον Όρος (φωτο)

Οι συγκρούσεις του ΔΣΕ με τη Χωροφυλακή - Αντάρτισσες στη μοναχική Πολιτεία όπου ισχύει το «άβατον»

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας και την αποχώρηση από το Άγιον Όρος των εκπροσώπων  του ΕΑΜ και της δύναμης της Εθνικής Πολιτοφυλακής, επέστρεψαν οι άνδρες της Χωροφυλακής. 

Σοκ στην Καλαμάτα: Έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό σε κοιμητήριο


Σοκ προκαλεί η είδηση ότι τυμβωρύχοι στην Καλαμάτα έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από μία σορό. Μάλιστα οι άγνωστοι «χτύπησαν» όχι μια αλλά δυο φορές.

Φωτιά στην Κω: Νέο 112 για εκκένωση της Καρδάμαινας, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες (βίντεο)


Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην φωτιά στην Κω καθώς το πύρινο μέτωπο επεκτείνεσαι σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Εσύ ποιος τύπος Χαρακτήρα και Προσωπικότητας είσαι;

Κοινωνικό - Ψυχολογικό πιπεράτο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ρομαντικός και απομακρυσμένος από την τρέχουσα πραγματικότητα ο στίχος του ποιητή που μιλούσε για κόσμο «όμορφο και… αγγελικά πλασμένο», καθώς από το καλοκαίρι του 2010 εμείς, τα παιδιά και εγγόνια μας ζούμε στην Ελλάδα «Θεσμών», ανεργίας, κατάθλιψης, ξενιτεμού και έλλειψης ελπίδας, που τα τελευταία δύο χρόνια καταπραΰνει κάπως ο τουρισμός…

Δεκαεννέα παιδικές χαρές για ΑμεΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Στη δημιουργία 19 Παιδικών Χαρών με πρόσβαση και για Άτομα με Αναπηρία, και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υπεύθυνο υλοποίησης της Πράξης τον αρμόδιο

Νέα 48ωρη απεργία στην «Αυγή» - Nα παρουσιαστεί ο σχεδιασμός για την εξόφληση των δεδουλευμένων ζητούν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ


Νέα 48ωρη απεργία στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr» αποφάσισαν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ, καλώντας ταυτόχρονα «να παρουσιαστεί αμέσως σχεδιασμός για το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και για την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».

Χαλκιδική: «Το δυστύχημα προκλήθηκε από μία μεταλλική χάντρα στο μαγιό», αποκαλύπτει ο θείος της 13χρονης που σκοτώθηκε από κεραυνό


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο της 13χρονης από κεραυνό στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Ο θείος της 13χρονης περιγράφει στο newsit.gr πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Παγκράτι: Συναγερμός για εξαφάνιση 16χρονης - Αγνοείται εδώ και 3 εβδομάδες


Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών στο Παγκράτι μετά την εξαφάνιση της 16χρονης Υβόννης Φωτεινής Π. και την ενεργοποίηση του μηχανισμού Missing Kid Alert, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας της, όπως ανακοίνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου


Ποινές κάθειρξης πέντε ετών και τριών μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στους δύο κατηγορούμενους για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου, που έχασε τη ζωή του τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην προσπάθεια του να ξεφύγει από οπαδική επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και η παρέα του.

Κρατούνται υποδιευθυντής και υπάλληλοι των φυλακών Ιωαννίνων μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση


Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (01.07.24) μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στις φυλακές Ιωαννίνων για τον εντοπισμό ένστολων που ενδεχομένως να εμπλέκονται σε έκνομες δραστηριότητες.

Φωτιά στην Πέτρου Ράλλη: Ξέσπασε σε μηχανάκι και επεκτάθηκε σε αυτοκίνητα και ένα σπίτι – Εκτροπές κυκλοφορίας


Συναγερμός έχει σημάνει το μεσημέρι της Δευτέρας (01.07.24) στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στη Νίκαια και συγκεκριμένα στην Πέτρου Ράλλη.

Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5 στην Τανάγρα: Η ψυχραιμία της ιπτάμενης όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης


Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της αλλά και την σωστή εκπαίδευσή της η πιλότος της 114 πτέρυγας μάχης κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης του αεροσκάφους Μιράζ 2000-5 μετά από εκπαιδευτική πτήση πάνω από το Αιγαίο.

Εξαήμερη εργασία και ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από σήμερα ισχύει το μέτρο (βίντεο)

Η εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας θα συνοδεύεται από την ψηφιακή κάρτα εργασίας και το σύστημα ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ

Από σήμερα ισχύει το μέτρο της εξαήμερης εργασίας, τη στιγμή που σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει εφαρμοστεί, έστω και πιλοτικά, η τετραήμερη εργασία χωρίς να μειώνεται ο μισθός του εργαζόμενου.

Ερχεται ολοταχώς η Ανάπτυξη!...


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελ. Τύπο, 1/7/24

Αγία Βαρβάρα: Εφιάλτης για 26χρονη - Της πέρασε θηλιά ο πρώην της και πήγε να την πνίξει μπροστά στο παιδί τους


Εφιαλτικές στιγμές έζησε πριν από μερικές ημέρες μία 26χρονη κοπέλα στην Αγία Βαρβάρα όταν την ώρα που κοιμόταν με το ανήλικο παιδί της δέχθηκε ξαφνικά άγρια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της ο οποίος στο τέλος δεν δίστασε ακόμη και να προσπαθήσει να την πνίξει.

Πάτρα: «Έχω φάει πολύ ξύλο, βοήθεια, θα πεθάνω» - Η κλήση του 15χρονου στο 112 μετά τον ξυλοδαρμό (βίντεο)


Αποτροπιασμό προκαλούν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον άγριο ξυλοδαρμό του 15χρονου στην Πάτρα από τον πατέρα και τον θείο του, όταν τους αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Κορίτσια κορίτσια, παρλεβού φρανσέ;


του Κώστα Μητρόπουλου στα ΝΕΑ, 1/7/2024 

***** 
Liberte egalite fraternite = Ελευθερία ισότητα αδελφότητα

Ζάκυνθος: Απίστευτο βίντεο με γλέντι σε πανηγύρι την ώρα που το νησί καιγόταν

«Η Ελλάδα σ’ ένα βίντεο…», σχολίασε χαρακτηριστικά ένας χρήστης στο X (πρώην Twitter)

Τεράστια φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στη Ζάκυνθο σε δασική έκταση στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας με τους ισχυρούς βόρειους ανέμους να δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Κερατσίνι: Φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου - Πρόλαβαν και βγήκαν οι δύο ηλικιωμένοι


Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Ιουλίου σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στη συμβολή των οδών Άνδρου και Μυστρά στο Κερατσίνι.

Μεγάλες φωτιές σε Ζάκυνθο και Βοιωτία - Καλύτερη η εικόνα σε Σταμάτα και Κερατέα - Ένας νεκρός και καμένα σπίτια


Χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένει η μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα όπως και στην Κερατέα. Οι άνεμοι από το πρωί της Δευτέρας (1.7.2024) προς το παρόν έχουν κοπάσει και με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα. Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες σε Ζάκυνθο και Βοιωτία.

Συνελήφθη η 43χρονη δικηγόρος μετά από μήνυση του γνωστού ποινικολόγου - «Διέρρευσες προσωπικά μου δεδομένα με σκοπό να με βλάψεις»


Στα κρατητήρια της αστυνομίας βρίσκεται από το Σάββατο η 43χρονη δικηγόρος, που κατήγγειλε τον Κυριακή των Βαΐων γνωστό ποινικολόγο για εξύβριση.

Ιούλιος: Ο 7ος μήνας του χρόνου πήρε το όνομα του από τον Ιούλιο Καίσαρα

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΑΓΑΠΗ

Ο έβδομος μήνας του Γρηγοριανού Ημερολογίου που έχει διάρκεια 31 ημερών πήρε το όνομά του από τον Ιούλιο Καίσαρα, δημιουργό του Ιουλιανού Ημερολογίου.

Τι ώρα είναι;


του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη, 29/6/24
Read more: Go to TOP and Bottom