Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Μοσχούλα Αντιπαριώτη: Μια φορά κι έναν καιρό... το δικό μου παραμύθι θα σας πω...


Αν και Αντιπαριώτη γεννήθηκε και ζει στην Πάρο και συγκεκριμένα στα όμορφα Μάρμαρα (Αρχίλοχος) στην Ανατολική πλευρά του νησιού,απέναντι από τη Νάξο.

Η κυρία Μοσχούλα Αντιπαριώτη είναι μία πολύ δραστήρια γυναίκα με έντονη συμμετοχή στα δρώμενα του χωριού της και η οποία έχει σαν χόμπι της τη λογοτεχνία.

Γράφει παραμύθια για τον Δράκο Κέφαλο και την παρέα του,τη λαίμαργη κουκουβάγια και πολλούς άλλους φανταστικούς ήρωες που περιτριγυρίζουν το χωριό των Μαρμάρων και της γειτονικής Μάρπησσας,παραμύθια που μιλούν μέσα από την καρδιά των παιδιών και απευθύνονται στις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Μέχρι τώρα έχει γράψει κι εκδώσει η ίδια το παραμύθι "Ο Δράκος Κέφαλος" και το "Μια φορά κι έναν καιρό... το δικό μου παραμύθι θα σας πω...".Αξίζει να σημειώσουμε ότι την εκπληκτική εικονογράφηση των παραμυθιών έχει κάνει η κόρη της Ευαγγελία Μαρμαρινού σε ηλικία 8 και 9 χρονών!


Πιθανότατα πηγή έμπνευσης της συγγραφέως είναι ο λόφος του Κέφαλου στην Μάρπησσα της Πάρου,δίπλα στα Μάρμαρα, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται και το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου από τον 16ο αιώνα με ξυλόγλυπτο τέμπλο και εικόνες μεγάλης αξίας.

Στο λόφο αυτόν υπήρχε μια μικρή μεσαιωνική πολιτεία και ένα βενετσιάνικο κάστρο (δυστυχώς σήμερα διασώζονται μόνο λίγα ερείπια διάσπαρτα στο λόφο) που εξελίχθηκε σε διοικητικό κέντρο του νησιού και τελευταίο οχυρό αντίστασης στην τελική επιδρομή των Τούρκων.

Η σελίδα της συγγραφέως στο facebook εδώ

Τα παραμύθια της κυρίας Μοσχούλας Αντιπαριώτη μπορείτε να τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία του νησιού: 
Αναγέννηση στην Παροικία της Πάρου,τηλ: 2284022247
και της Λουκίας Ρούσου στη Νάουσα της Πάρου,τηλ: 2284051121

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom