Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Πέφτει σήμερα Σάββατο 25 Μαϊου 2024 η αυλαία του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στη Λίμνη Πλαστήρα (φωτο)

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ME THN ΩΔΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ!

Πέφτει η αυλαία του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, σήμερα Σάββατο 25 Μαϊου 2024 στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Naiades Hotel με την συμμετοχή πέντε (5) εξαιρετικών ελληνικών χορωδιών από Αθήνα, Πειραιά, Λάρισα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, που θα προσφέρουν μία χορωδιακή πανδαισία.

Με την ουσιαστική συμβολή και συμπαράσταση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 25 Μαϊου 2024 το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που για πρώτη φορά υλοποιεί δύο βραδιές στη Λίμνη Πλαστήρα σε κλειστό χώρο με χορωδίες.

Για δέκα μέρες η καρδιά της Χορωδιακής Μουσικής χτυπά στην Καρδίτσα, στις Σοφάδες, στο Μουζάκι και στη Λίμνη Πλαστήρα σε μια μοναδική Χορωδιακή πανδαισία, που έχει καθηλώσει το πολυπληθές ακροατήριο, που κάθε βράδυ δίνει το παρόν στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Ένας προβεβλημένος θεσμός και καταξιωμένος πανελλαδικά και διεθνώς, που κατορθώνει να φέρνει χιλιάδες Χορωδούς - Μουσικούς κάθε χρόνο στον τόπο μας.

Τα βλέμματα όλων όσων αγαπούν τη μουσική και την τέχνη στρέφονται στο νομό Καρδίτσας και συγκεκριμένα στη Λίμνη Πλαστήρα, όπου σήμερα Σάββατο ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Μετά την 16η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών , που υλοποιήθηκε τον Μάρτιο- Απρίλιο έρχεται το 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας τον Μάιο να συγκεντρώσει την προσοχή και το ενδιαφέρον του χορωδιακού κόσμου της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Πάνω από 150 χορωδίες, ορχήστρες, μπάντες, μουσικά σύνολα , σολίστ από Ελλάδα και εξωτερικό συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ,γεγονός που το αναδεικνύει σε ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ παγκοσμίως.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα στο ξενοδοχείο Κιέριον παρουσία των Αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου, που γέμισε την αίθουσα «Αφροδίτη» με έναν εξαιρετικό Αλέξη Κωστάλα να καλωσορίζει τις Χορωδίες και να αναδεικνύει την φιλοσοφία και τους στόχους του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Φανταστικές ήταν και οι δύο βραδιές του 42ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας στους Σοφάδες. Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σοφάδων και με πολλούς όρθιους οι Σοφάδες έδωσαν το παρόν σε 2 βραδιές με ένα εξαιρετικό πλουραλιστικό πρόγραμμα με χορωδίες κάθε είδους και ύφους.

Οι ακροατές για άλλη μια χρονιά είχαν την δυνατότητα πρόσβασης σε ένα τεράστιο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό γεγονός που αγγίζει τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Ο αριθμός των επισκεπτών είναι τεράστιος, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συμμετέχουν πάνω από επτά χιλιάδες (7000) εκτελεστές, μουσικοί, χορωδοί, οι συνοδοί τους καθώς και φίλοι και συγγενείς.

Το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον Τσέχο συνθέτη Bedřich Smetana για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του (1824-1884), στον Giacomo Puccini (1858-1924) για τα εκατό (100) χρόνια από το θάνατό του, στον Luigi Nono (1924-1990) για τα εκατό (100) χρόνια από τη γέννησή του και στον Αυστριακό συνθέτη Anton Bruckner (1824-1896) για τα διακόσια (200) χρόνια από τη γέννησή του καθώς και στον σύγχρονο Έλληνα συνθέτη Γιάννη Δροσίτη.

Επίσης, είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια και διαχρονική σύνθεση «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, αθάνατο χορωδιακό έργο του μεγάλου Συνθέτη, που γράφτηκε το 1824 και συμπληρώνονται διακόσια (200) χρόνια από τη σύνθεση της 9ης Συμφωνίας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας θα κλείσει με την «Ωδή της Χαράς» του Μπετόβεν, που θα ερμηνεύσουν όλες οι χορωδίες μαζί υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

Για 42 χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς. Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για σαράντα δύο (42) χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας.

Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός - πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, παρουσιάζει μια από τις κορυφαίες πνευματικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

10η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΙΟΥ 2024 - Αίθουσα Εκδηλώσεων ΝΑΙΑΔΕΣ HOTEL - ΩΡΑ 8:30 μ. μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  • Η Μικτή Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Harmonia Juris» υπό τη διεύθυνση του Μάριου Καζά 
  • Η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Λάρισας «Τα επτάνησα» υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Μπαλανίκα 
  • Η Γυναικεία Χορωδία «ΜΕΡΙΜΝΑ» του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κορυδαλλού υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Παπαδόπουλου 
  • Η Μικτή Χορωδία Καναλίων «ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΑΒΡΑΝΟΣ», Κέρκυρα υπό τη διεύθυνση της Πέλης Κοντογούρη 
  • Η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέας», Αγρίνιου υπό τη διεύθυνση της Άννας Πανοπούλου

Κοινό έργο: Χορωδιακό έργο «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν

ΛΗΞΗ 42ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 
HOTEL KIERION, MOUZAKI PALACE, ACS, HOTEL ΑΡΝΗ, HOTEL ΑΥΡΑ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, HOTEL ΝΑΪΑΔΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom