Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Πέρασε «μεταμεσονύχτια» και εν μέσω πυρκαγιών το κατάπτυστο άρθρο για δουλειά μέχρι τα 74!

Υπερψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, μόρφωμα «Σπαρτιατών» και Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν «παρών»

Μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, «πέρασε» η κυβέρνηση από την Ολομέλεια της Βουλής το κατάπτυστο άρθρο 61 ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 74 χρόνια!

10.689 ρωγμές κάτω από το τρένο

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» ΚΑΙ ΤOY REPORTERS UNITED

Εσωτερικά έγγραφα και φωτογραφίες που έρχονται για πρώτη φορά στο φως τεκμηριώνουν ότι υπάρχουν 10.689 ρηγματωμένοι στρωτήρες (τραβέρσες από μπετόν πάνω στις οποίες πατούν οι ράγες) στο τμήμα

Κάνουμε, δυστυχώς, την οδήγηση «πέρασμα» στην αιωνιότητα!..

Οδηγητικό «πιπεράτο» του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Αυγουστιάτικα θα ξεχυθούμε στους επαρχιακούς και εθνικούς μας δρόμους ημέρες διακοπών και, όπως δυστυχώς κάθε Αύγουστο, θα θρηνήσουμε και φέτος εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες ως αποτέλεσμα της οδήγησης μας που προκαλεί απίστευτο και μόνιμο πόνο σε οικογένειες και παράλληλα δυσθεώρητο κόστος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην Οικονομία!…

Μια κραυγή από τις Κυκλάδες - Κίνημα Πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες (φωτο & βίντεο)

Η πρώτη παρέμβαση «Οι ελεύθερες παραλίες» έγινε στην Πάρο στην Σάντα Μαρία

Η Πάρος είναι ένα από τα Κυκλαδονήσια που την τελευταία δεκαετία βρίσκονται στο στόχαστρο της αρπακτικής τουριστικής εκμετάλλευσης.

Κατερίνη: Με φριχτό τρόπο πέθανε η 38χρονη Βέρα - «Ολική απανθράκωση» η αιτία θανάτου


Εισέπνευσε καπνό, έχασε τις αισθήσεις της και αμέσως μετά το αυτοκίνητο «λαμπάδιασε» με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί πλήρως, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Απόβαση των «ράμπο» του ΣΔΟΕ σε νησιά για ποτά-μπόμπες μετά τον θάνατο των δύο νεαρών Ιρλανδών στην Ίο


Ο θάνατος του Άντριου Ο' Ντόνελ στις αρχές Ιουλίου στην Ίο σχετίζεται πιθανόν με την κατανάλωση αλκοόλ - Στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ξεκινούν ελέγχους σε νυχτερινά καταστήματα και μπαρ για νοθευμένα ποτά.

Πώς θα αντιμετωπίσουμε την ασύμμετρη απειλή της κλιματικής κρίσης - Οι προτάσεις ειδικών για ένα εθνικό σχέδιο πυροπροστασίας


Με την Ελλάδα να καίγεται για ακόμη ένα καλοκαίρι, εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών, επιτακτικό παραμένει το ερώτημα: Τι πρέπει να πράξουμε για να μη ζούμε κάθε χρόνο τον ίδιο εφιάλτη;

«Βρήκαν “Ιφιγένεια” για να εκτονωθεί η οργή του κόσμου»

Εκρηξη στην 111 Πτέρυγα Μάχης: Αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης

Εντός της εβδομάδας το πόρισμα της ΕΔΕ ● Ενοχλημένα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για τις διαρροές που γίνονταν από Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία ● «Δεν είναι στρατιωτικά δεοντολογικό και ηθικό να διασύρεται δημόσια ένας διοικητής μιας κρίσιμης για την ασφάλεια της χώρας μας μονάδος» Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, επίτιμος Α/ΓΕΣ.

Εκ πείρας σας μιλώ...


του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή

Ξυλοκόπησαν 15χρονο στα Ανω Λιόσια - Στο νοσοκομείο ο ανήλικος (βίντεο)


Θύμα επίθεσης έπεσε ένας 15χρονος, το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Η μυστική έρευνα της Ασφάλειας στη Μύκονο: Οι «ποντικοί» που έμπαιναν σε βίλες από μονοπάτια και χωράφια


Μία εγκληματική οργάνωση με τεράστια λεία, η οποία στόχευε πανάκριβες βίλες στη Μύκονο, εξάρθρωσε η Ασφάλεια του νησιού μετά από ενδελεχή έρευνα. Οι κακοποιοί κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα και χρυσαφικά από υπερπολυτελείς κατοικίες, με το παράνομο όφελός τους να είναι χιλιάδες ευρώ.

Θεμελίωση…


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στο tvxs.gr/

Κρήτη: Ένοπλη αιματηρή συμπλοκή στον Μυλοπόταμο - Στο ΠΑΓΝΗ με σοβαρά τραύματα ένας άνδρας


Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (30/07) στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μυλοπόταμου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα.

Άλιμος: Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην παραλιακή - Αυξημένη η κίνηση (φωτο)


Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στην παραλιακή, στο ύψος του Αλίμου, καθώς εξακολουθεί να επικρατεί μποτιλιάρισμα μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο που κινείτο στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

79 χρόνια από την εκτέλεση των 59 πατριωτών στα Καλύβια Αγρινίου - Τιμήθηκε η μνήμη τους (φωτο)


Ήταν Δευτέρα 31 Ιουλίου 1944 όταν η ναζιστική θηριωδία εκτέλεσε 59 κατοίκους των Καλυβίων Αγρινίου όπου στον τόπο της θυσίας τους έγινε αυτό το επιβλητικό μνημείο.

Άγιος Παντελεήμονας: «Ήμουν σε άμυνα», λέει ο Μπαγκλαντεσιανός που σκότωσε την Άννα


Οι δικαστικές αρχές ξεδιπλώνουν το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης της Άννας, η οποία σκοτώθηκε στις 10 Ιουλίου στον Άγιο Παντελεήμονα από τον 35χρονο Μπαγκλαντεσιανό που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τη 46χρονη από την Κούβα.

Μεγάλη φωτιά συνεχίζει να καίει στα βόρεια της Χίου - Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί (βίντεο)


Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες της Χίου, καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (30.7.2023) στο χωριό Κατάβαση.

Κάρυστος


του Πέτρου Τσιολάκη στην "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής", 31-7-2023

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Καύσιμα: Στα ύψη ξανά η τιμή της βενζίνης - Ο «χάρτης» με τις πιο ακριβές περιοχές - Φαινόμενα αισχροκέρδειας (βίντεο)


Την… ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων, τη στιγμή που κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων από τα αστικά κέντρα, προκειμένου να μεταβούν σε χωριά, νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές για τις φετινές διακοπές τους.

Κρήτη: Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 42χρονος στη Γόρτυνα


Θρήνο για την οικογένεια, τους οικείους και τους φίλους του προκάλεσε η είδηση ότι ένας 42χρονος από τον δήμο Γόρτυνας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του δι’ απαγχονισμού.

Λέσβος: Μέσα στο κέντρο φιλοξενίας ήταν το στρατηγείο του κυκλώματος που διακινούσε παράτυπους μετανάστες


Ολο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την εγκληματικό δίκτυο με τους παράνομες μεταναστευτικές ροές που δρούσε στην Λέσβο.

1η προβολή αύριο της νέας ταινίας του Γιώργου Λουριδά, "Είμαι Ελεύθερη", που γυρίστηκε στο Αγρίνιο (φωτο & βίντεο)


Η νέα ταινία του Γιώργου Λουριδά, μετά τον «Πηλό και την Κοπέλα», προβάλλεται αυτή τη Δευτέρα 31/7, στις 21.30 στον νέο πεζόδρομο της Σαλάκου στο Αγρίνιο.

Πακιστάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί από έκρηξη σε πολιτική συγκέντρωση (φωτο & βίντεο)


Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί από έκρηξη που έγινε σήμερα σε μία περιοχή της επαρχίας Κιμπέρ-Πανκτούνκβα που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι Geo News επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.

Αγκίστρι: Νεκρή 20χρονη μετά από τροχαίο με ηλεκτρικό ποδήλατο


Τραγικό θάνατο βρήκε μια 20χρονη στο Αγκίστρι που οδηγούσε ηλεκτρικό ποδήλατο και προσέκρουσε σε βράχο με αποτέλεσμα το όχημα να εκτραπεί της πορείας του και το κορίτσι να τραυματιστεί σοβαρά.

Άγιος Παντελεήμονας: Μαχαίρωσαν 39χρονο στον λαιμό – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση


Αιματηρό επεισόδιο με θύμα έναν αλλοδαπό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα.

Τραγικός ο πρώτος απολογισμός: Πάνω από 500.000 στρέμματα έγιναν στάχτη σε 12 μέρες


Τραγικός ο πρώτος απολογισμός - Συγκλονιστικά τα δορυφορικά στοιχεία από τη Ρόδο (χάρτης) - Ομάδα Prometheus: «Κάτι δεν πάει καθόλου καλά από επιχειρησιακής απόψεως και δεν φταίει ούτε η κλιματική αλλαγή ούτε οι πολλές πυρκαγιές».

Predator: Νέες αποκαλύψεις για τα sms - Στάλθηκαν από ελληνικές εταιρείες με προπληρωμένες κάρτες


Νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του Predator βλέπουν το φως της δημοσιότητας - Η αποστολή μηνυμάτων με Predator έγινε από τρεις ελληνικές εταιρείες.

Τη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο πρόεδρος Ζελένσκι


του Τάσου Αναστασίου στην ΑΥΓΗ

Πάτρα: To σπαρακτικό τελευταίο μήνυμα του σχολείου της 14χρονης Χριστίνας - Την Δευτέρα η κηδεία της


Οι γονείς της πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της δίνοντας ζωή μέσα από την δική τους τραγωδία - Η έκκληση της οικογένειας για την κηδεία.

Τραγωδία στην Κατερίνη: Μητέρα τριών παιδιών η οδηγός που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της (βίντεο)


Σοκ έχει προκαλέσει στην Κατερίνη ο φρικτός θάνατος μίας 38χρονης γυναίκας, μητέρας τριών παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες έξω από παιδότοπο, χωρίς η ίδια να προλάβει να το εγκαταλείψει.

Εμπρηστές…


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στο tvxs.gr/

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός άνδρας σε ρεματιά - Δίπλα βρέθηκε το όχημά του


Τραγωδία στο Ηράκλειο το Σάββατο, 29 Ιουλίου, καθώς ένας 55χρονος άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από τροχαίο δυστύχημα.

Ανω Λιόσια: Επινε καφέ στο μπαλκόνι του και του καρφώθηκε αδέσποτη σφαίρα στο γόνατο


Νέο περιστατικό με αδέσποτη σφαίρα σημειώθηκε στα Άνω Λιόσια, όταν άνδρας που καθόταν αμέριμνος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, τραυματίστηκε στο πόδι.

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στα 420 η Ιακωβίνα Κερκέζου και η Δανάη Γιαννούλη


Ιστορία έγραψαν οι Ιακωβίνα Κερκέζου - Δανάη Γιαννούλη. Μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας για το 2023 οι αθλήτριες του Ι.Ο.Π. κατέκτησαν και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα στο Αλικάντε με πραγματικό θρίαμβο της ελληνικής ομάδας.

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής


Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής ΕΔΩ

Κατερίνη: Απανθρακώθηκε οδηγός - Δεν πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο που πήρε φωτιά εν κινήσει


Ένας οδηγός απανθρακώθηκε χθες στην Κατερίνη έπειτα από φωτιά σε αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής τα στοιχεία ταυτότητας του νεκρού είναι άγνωστα.

Φωτιές σε Ηλεία και Καστοριά: Βελτιωμένη η εικόνα σε όλα τα μέτωπα - Σε επιφυλακή οι επίγειες δυνάμεις


Συναγερμός σήμανε το Σάββατο, 29 Ιουλίου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς ξέσπασαν φωτιές σε τρία διαφορετικά μέτωπα στην Ηλεία. Συγκεκριμένα στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη, αλλά και στην Αρχαία Ολυμπία.

Δεν φτάνει που πήγα διακοπές για να μην είμαι στα πόδια σας, βρήκα και τον Μπελά μου...


του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Το ηρωικό Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Ναυτικό (ΕΛΑΝ) (φωτο & βίντεο)


Απ’ την Αντίκερα προβάλλει ο Ζαχαριάς
και ξεμακραίνει το ελανίτικο καράβι
θαλασσομάχοι εμείς της λευτεριάς….

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Πέθανε ο 22χρονος που είχε τραυματιστεί βαριά - Στους 2 οι νεκροί


Πέθανε ο 22χρονος που τραυματίστηκε από την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα. Νοσηλευόταν διασωληνωμένος. Στους δύο οι νεκροί της τραγωδίας.

«Φωτιά» και στα επιτόκια: Νέες αυξήσεις από ΕΚΤ και FED - Συνεχίζει να «τρέχει» ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη


Μετά από μία επιθετική αύξηση των επιτοκίων, οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα σημαντικό δίλημμα: Αρκεί η πρωτόγνωρη σε έκταση σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τους για να εξασφαλισθεί η επαναφορά του πληθωρισμού στον στόχο του 2% ή θα πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις;

Λέσβος: Οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. - Εμπλέκονται και μέλη ΜΚΟ


Διαπιστώθηκε η εμπλοκή 21 ατόμων, μεταξύ των οποίων, μέλη Μ.Κ.Ο. και διαμένοντες σε κλειστή ελεγχόμενη δομή του νησιού, ενώ στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία περιλαμβάνονται 16 ακόμη άτομα.

Θεσ/κη: Νεκρή 51χρονη γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου


Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/07) στη Θεσσαλονίκη με θύμα μια 51χρονη γυναίκα που «βούτηξε» στο κενό.

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής


Δείτε παρακάτω όλα τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής

Φωτιά στην Ηλεία: Μάχη σε πολλαπλά μέτωπα - Μήνυμα του 112 σε 4 οικισμούς (φωτο & βίντεο)


Εντείνεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία, όπου η φωτιά καίει σε πολλαπλά «μέτωπα», έχοντας πλησιάσει κατοικημένες περιοχές.

Γερμανία: Eκατομμύρια ανήλικοι στο όριο της φτώχειας στην ατμομηχανή της Ευρώπης - Τι σημαίνει «φτώχεια»;


Δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες παιδιά και ανήλικοι ζουν σήμερα στα όρια της φτώχειας στη Γερμανία. Πρόκειται για ποσοστό 24% του συνόλου, δηλαδή σχεδόν ο ένας στους τέσσερις ανήλικους κινδυνεύει από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το ποσοστό θεωρείται υψηλό και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Γιατί συνελήφθη ο δήμαρχος Σερίφου - «Σφραγίσαμε το κατάστημα και…»

«Παραβάτες λυμαίνονται το ελληνικό κράτος»

Τι συνέβη και ο Δήμαρχος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Αποκλειστικό ρεπορτάζ και δηλώσεις του Δημάρχου στο in.gr

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο πόλο η Ουγγαρία - Η Εθνική μας έχασε στα πέναλτι 4 - 3, 10 - 10 ο κανονικός αγώνας


Η Εθνική πόλο αντιμετώπισε την Ουγγαρία στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, όπου τα έδωσε όλα για να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή του κόσμου, αλλά δυστυχώς έχασε στα πέναλτι.

Νέα τραγωδία συγκλονίζει το Αγρίνιο: Πέθανε αιφνίδια ο Τάκης Παπαθανάσης


Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει σε συγγενείς και φίλους η αιφνίδια απώλεια του Τάκη Παπαθανάση σε ηλικία 55 ετών. Ο εκλιπών ήταν ιδιοκτήτης μαγαζιού εστίασης στη Μεγάλη Χώρα και αδερφός του ηθοποιού Γιάννη Παπαθανάση.

Πάτρα: Χαρίζει ζωή με τον θάνατό της η 14χρονη Χριστίνα - Ξεκίνησε η λήψη των οργάνων της


Η Χριστίνα Γαρουφαλή από την Πάτρα δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή, αλλά η 14χρονη θα χαρίσει ζωή μετά θάνατον σε συνανθρώπους της με προβλήματα υγείας, καθώς ξεκίνησε από σήμερα (29.7.2023) τα ξημερώματα η λήψη των οργάνων της για μεταμοσχεύσεις.
Read more: Go to TOP and Bottom