Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

30 Σεπτεμβρίου 1856: 7,7 Ρίχτερ ισοπεδώνουν το Ηράκλειο - Μόνο 18 σπίτια σώθηκαν, ενώ σκοτώθηκαν 538 άνθρωποι!

Το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, εκεί όπου σήμερα είναι το αρχαιολογικό μουσείο, καταστράφηκε στο σεισμό του 1856. Έμεινε μόνο το τμήμα αυτό, όπως το βλέπουμε σε φωτογραφία του Gerola, η οποία υπάρχει στα αρχεία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου

Ο σεισμός είχε γίνει ξημέρωμα Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 1856,

Το επικό προεκλογικό σποτ υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)

Όποιος δει το σποτ του δεν πρόκειται να ξεχάσει το όνομά του!

Το προεκλογικό βίντεο του Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στην Πτολεμαΐδα, δεν είναι μόνο ευφυές. Είναι επικό! Ένα είναι σίγουρο: όποιος δει το σποτ του δεν πρόκειται να ξεχάσει το όνομά του.

Βόλος: Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη - Κινδυνεύει βενζινάδικο (φωτο & βίντεο)


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις 20.00 το απόγευμα σε αποθήκη στον Βόλο. Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr, η πυρκαγιά έλαβε άμεσα τεράστιες διαστάσεις, ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι το κτήριο βρίσκεται δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

ΟΑΚΑ: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη στατικότητα των δύο στεγάστρων - Τι και ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Κασσελάκης εναντίον Μητσοτάκη - Τι λέει η κυβέρνηση για την αναστολή της λειτουργίας του

Το τι έγινε αλλά και το τι δεν έγινε την τελευταία 5ετία στο ΟΑΚΑ σχετικά με τη στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα» μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών που θα διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, που αποκαλύφθηκε χθες (29.9.2023) και έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση της, από τις αρμόδιες αρχές.

«Ηγέτες» σε τοπικό, περιφερειακό, Εθνικό, διεθνές επίπεδο…

Λακωνικό πιπεράτο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Εκλογές για την επιλογή τοπικών και περιφερειακών «Αρχόντων» (μας αρέσει να τους αποκαλούμε «Ηγέτες») που διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας θα έχουμε στην Πατρίδα μας Ελλάδα την μεθεπόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου, του πρωτόγνωρου σε πυρκαγιές και πλημμύρες, έτους 2023.

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης από την Ασφάλεια Αγρινίου - Εξιχνίαση 44 ληστειών, απατών και κλοπών

8 οι συλλήψεις- Παράνομο περιουσιακό όφελος 195.000 ευρώ - Δωροδοκούσαν αστυνομικό

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών και απατών με το πρόσχημα υπαλλήλου της ΔΕΗ ή του Δήμου, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όταν οι Μεγαρίτες τρελάθηκαν: Το πρωί είδαν το τέρας του «Λοχ Νες» και μετά μια ουρανοκατέβατη Αυστραλέζα! (φωτο)


Σαν σήμερα το 1934 οι Μεγαρίτες «είδαν» δύο εντυπωσιακά και παράξενα φαινόμενα, που τους έκαναν να τρελαθούν.

ΟΑΚΑ στέγαστρο «Καλατράβα»: Ομαδικές αγωγές, για να μάθουν να (ΜΑΣ) ΣΕΒΟΝΤΑΙ!


Ο Βασίλης Βέργης γράφει στο SDNA γιατί αυτή τη φορά ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει ηχηρότατο ράπισμα τόσο από τον κόσμο όσο και από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε εκείνους που έθεσαν χιλιάδες ζωές σε κίνδυνο στο ΟΑΚΑ.

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής


Δείτε παρακάτω όλα τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής

Η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία το 1968 στο Δερβένι Κορινθίας (φωτο)

Το αιματηρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα ελληνικά χρονικά

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1968 έλαβε χώρα το αιματηρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα ελληνικά χρονικά (μέχρι την τραγωδία των Τεμπών στις 28/2/2023) με απολογισμό 34 νεκρούς και 125 τραυματίες.

Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά...


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελ. Τύπο

Εκκενώθηκαν καταλήψεις στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (φωτο)


Δύο επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων σε χώρο της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου καθώς και σε κτίριο στο Ηράκλειο Κρήτης, που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης πραγματοποίησε η Αστυνομία το πρωί.

Μεσολόγγι: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου όπου βρήκε τραγικό θάνατο η 50χρονη


Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου στο Μεσολόγγι, όπου βρήκε τραγικό θάνατο μία 50χρονη γυναίκα, όταν πήγε να καθαρίσει την κρεατομηχανή και διαμελίστηκε, προχώρησε η αστυνομία το Σάββατο (30.09.23).

Ηράκλειο: Της έκλεψαν το Ι.Χ. μπροστά... στα μάτια της! - Καρέ - καρέ οι κινήσεις του δράστη (βίντεο)


Απίστευτη περιπέτεια για γυναίκα στο Ηράκλειο - Βγήκε για λίγα λεπτά έξω από το μίνι μάρκετ για να κάνει τα ψώνια της, αφήνοντας το κλειδί πάνω στο αυτοκίνητο και είδε το όχημα να γίνεται καπνός, με έναν άγνωστο άνδρα στο τιμόνι και στη συνέχεια τράκαρε άλλα τρία Ι.Χ. - Τώρα η ασφαλιστική δεν καλύπτει τη ζημιά στο δικό της.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


https://i-kyr.gr/

Μεσολόγγι: Σοκ από το φριχτό θάνατο της 50χρονης στο Κρεοπωλείο (βίντεο)


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως μια γυναίκα στο Μεσολόγγι διαμελίστηκε από κρεατομηχανή σε κρεοπωλείο της πόλης.

Επεισόδιο με τον Μπέο: Άρπαξε τη μάνικα και κατάβρεξε δικηγόρο έξω από το εκλογικό κέντρο αντιπάλου του (βίντεo)


Σοβαρό επεισόδιο στον Βόλο με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο και τον δικηγόρο Γιώργο Ταταριώτη, έξω από το εκλογικό κέντρο του Νίκου Παπαπέτρου. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο καθαρισμός της πόλης

Πλημμύρες στην Νέα Υόρκη: Θαλάσσιο λιοντάρι δραπέτευσε από τον περίβολο του ζωολογικού κήπου του Central Park (βίντεο)


Ένα θαλάσσιο λιοντάρι στον ζωολογικό κήπο του Central Park απόλαυσε μια σύντομη γεύση ελευθερίας την Παρασκευή καθώς έκανε μια βόλτα στα νερά της πλημμύρας και χρησιμοποίησε κολύμπησε έξω από τον περίβολο της πισίνας του καθώς η Νέα Υόρκη αντιμετώπισε πλημμύρες έπειτα από καταρρακτώδη βροχή.

Λούτσα: Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία των 6 Τούρκων


Προσήχθη στο Ανθρωποκτονιών Τούρκος υπήκοος στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας των έξι Τούρκων στην Λούτσα.

Φρίκη στο Μεσολόγγι: Γυναίκα πήγε να καθαρίσει την κρεατομηχανή και διαμελίστηκε


Τραγωδία στο Μεσολόγγι με μια εργαζόμενη γυναίκα να βρίσκει τραγικό θάνατο το βράδυ της Παρασκευής (29.09.2023) σε κρεοπωλείο της πόλης.

«Γερο-Λαδάδες» της εποχής μας...


του Δημήτρη Γεωργοπάλη

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Αθλια “κοράκια”: Εισπρακτική “άρπαξε” από πλημμυροπαθή στον Παλαμά Καρδίτσας τις 6.500 της αποζημίωσης! (βίντεο)

Καταγγελία του ηθοποιού Θανάση Βισκαδουράκη

Μια αδιανόητη και αισχρή συμπεριφορά εισπρακτικής εταιρείας κατήγγειλε ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή "Αταίριαστοι" στον ΣΚΑΙ.

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού: «Η μελέτη δημοσιοποιείται σε περίοδο που το ΟΑΚΑ φιλοξένησε 120.000 θεατές»

Απρίλιος 2023: Όταν ξεκινούσε ο έλεγχος των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με αιχμές μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ που τον αφήνει «άστεγο» στην Ευρώπη.

Πάτρα: Δέντρο ξεριζώθηκε και τραυμάτισε γυναίκα στο κεφάλι - Περίμενε το παιδί της έξω από το φροντιστήριο (βίντεο)


Τον τραυματισμό μίας γυναίκας προκάλεσε πτώση δέντρου στην Πάτρα.Σύμφωνα με το tempo24.news, η γυναίκα τραυματίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πάτρα στη συμβολή των οδών Γερμανού

Έκλεισε το Ολυμπιακό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο λόγω προβλημάτων στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα


Κλείνουν μέχρι νεοτέρας το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το Ποδηλατοδρόμιο λόγω προβλημάτων στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα.

Νόμιμοι 300.000 παράνομοι μετανάστες - Σχέδιο-τερατούργημα του Καιρίδη με πρόσχημα την έλλειψη εργατών


Αμείλικτα ερωτήματα αλλά και διάχυτη ανησυχία δημιουργεί η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με διαδικασίες «φαστ τρακ» στη νομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών που εργάζονται ως εργάτες γης.

Σουηδία: Βγάζει στρατό στους δρόμους απέναντι στις συμμορίες μεταναστών - «Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν το έχει βιώσει αυτό» (βίντεο)


Δραματικό μήνυμα του πρωθυπουργού - Άνευ προηγουμένου έκρηξη εγκληματικότητας - Εκρήξεις, ληστείες και δολοφονίες στη χώρα με τις άλλοτε χαλαρότερες πολιτικές ενσωμάτωσης.

“Σαλονικιός”: Ο νταβατζής που εκβίαζε την Μπέμπα Μπλανς, χάραζε πρόσωπα και σκοτώθηκε σε άγρια συμπλοκή με την αστυνομία... (φωτο)

«Φύγε γιατί θα σε ξεκοιλιάσω» είπε στον αστυνομικό που τον σκότωσε

Σαν σήμερα το 1977 οι αστυνομικοί μπούκαραν στην χαρτοπαικτική λέσχη που έπαιζε ο διαβόητος κακοποιός «Σαλονικιός» και έλαβε χώρα άγρια συμπλοκή.

Νέα Φιλαδέλφεια: Η αποκαλυπτική ΕΔΕ για το φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκαν

Τα λάθη, η έλλειψη εμπειρίας και οι εντολές που δεν δόθηκαν ποτέ

Σχεδόν δύο μήνες μετά τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν και τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, την αλυσίδα επιχειρησιακών λαθών και παραλείψεων της ΕΛ.ΑΣ.,

Ρίχνει γέφυρες ο Κασσελάκης μετά τα φίλια πυρά και τις δημοσκοπήσεις

Τι είπε στην πρώτη του συνέντευξη - Κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δείξουν συντροφικότητα - Τα επόμενα βήματά του - Η στάση εκείνων που τον αμφισβητούν

Με ενωτική διάθεση εμφανίστηκε χθες ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης στην παρθενική του τηλεοπτική εμφάνιση στο Star μετά την εκλογή του, ρίχνοντας γέφυρες προς όλες τις «φυλές» και «φατρίες» του κόμματος.

Συμβαίνει κάθε 400 χρόνια ανά δύο εβδομάδες;


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελ. Τύπο

Διευκρινίσεις μετά τον σάλο για τα εμβόλια της γρίπης: Ποιοι χρειάζονται συνταγογράφηση


Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και την πρόβλεψη ότι θα πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγογράφηση γιατρού, πράγμα που συνεπάγεται νέα οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία για τους πολίτες και δη τις ευπαθείς ομάδες, το πρωί της Παρασκευής εκδόθηκαν διευκρινίσεις.

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Γιατί πάρθηκε η απόφαση να απογειωθεί» - Ερωτήματα για τις συνθήκες (βίντεο)


Ο αεροναυπηγός, Φαίδων Καραϊωσηφίδης, μίλησε στο MEGA για το ελικόπτερο που κατέπεσε και για τα πιθανά σενάρια που μπορεί να οδήγησαν στην πτώση.

ΤΩΡΑ στην Εύβοια: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου


Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε το πρωί της Πέμπτης, στην παραλία Αχλαδιού, στην Εύβοια. Αυτή την ώρα γίνεται η ανάσυρση της σορού του άτυχου χειριστή, από άνδρες του Λιμενικού.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


https://i-kyr.gr/

Νέα Ιωνία: Εμπρησμός σε αυτοκίνητο επιχειρηματία - Πήρε φωτιά και ένα πεύκο


Ο εμπρησμός στη Νέα Ιωνία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών. Η φωτιά ξεσήκωσε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς…

Γαλάτσι: Εφιαλτικές στιγμές για τον ιδιοκτήτη φούρνου - «Οι ληστές ανέβηκαν και στο σπίτι που ήταν η οικογένειά μου» (βίντεο)


Εφιαλτικές στιγμές έζησαν ο ιδιοκτήτης φούρνου και ο υπάλληλός του στο Γαλάτσι όταν ληστές εισέβαλαν στο κατάστημα που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της περιοχής. Ο κ. Παναγιώτης είναι ακόμα σε σοκ.

Κακοκαιρία Elias: Βομβαρδισμένο τοπίο ο Βόλος - Αποκαρδιωτικές εικόνες στη Β. Εύβοια (φωτο)


Πριν προλάβουν να σταθούν στα πόδια τους από την κακοκαιρία Daniel, οι νέες βροχοπτώσεις ισοπεδώνουν τις ελπίδες των κατοίκων για την επόμενη μέρα.

Θεσ/κη: Αγωνία για 37χρονο που έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος


Η πτώση από μπαλκόνι πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη τον έστειλε σοβαρά τραυματισμένο σε νοσοκομείο. Ο 37χρονος παραμένει διασωληνωμένος και οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες…

Εύβοια: Τα σόναρ του Λιμενικού φέρεται να εντόπισαν συντρίμμια του ελικοπτέρου - Αγωνία για τον αγνοούμενο πιλότο


Συντρίμμια του ιδιωτικού ελικοπτέρου, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας το πρωί της Πέμπτης (28/9) φέρεται να έχουν εντοπίσει τα σόναρ των σκαφών του Λιμενικού Σώματος, ενώ την ίδια στιγμή κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πιλότο με τις έρευνες των αρχών να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Προέκυψε κι ένα καλό!...


του Πάνου Ζάχαρη στο Ποντίκι, 28/09/2023

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

«Τα Νέα» προαναγγέλλουν έρευνα των New York Times για τον Άδ. Γεωργιάδη - Τι απαντά ο ίδιος


«Αστειότητες», χαρακτηρίζει ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, πληροφορίες που φέρονται να τον εμπλέκουν στον οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας για τα δίκτυα 5G. Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε στην εν λόγω δήλωση

Τεράστια επιχείρηση κατά της πειρατείας συνδρομητικών καναλιών - Στο «μικροσκόπιο» και οι πελάτες


Η μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της πειρατείας που έχει γίνει στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της χώρας με έρευνες σε δεκάδες επιχειρήσεις αλλά και οικίες και με πληθώρα ευρημάτων.

Πειραιάς: Συγκλονίζουν οι δύο ναυτικοί που γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα (βίντεο)


Συγκλονίζουν οι δύο ναυτικοί, που γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια εργασιών που έκαναν σε καταμαράν στο λιμάνι του Πειραιά, την Δευτέρα.

Άγιος Στέφανος: 19χρονη κατήγγειλε οδηγό ταξί για βιασμό


Τον βιασμό της από έναν οδηγό ταξί στον Άγιο Στέφανο πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε μια 19χρονη κοπέλα στις Αρχές, με την Αστυνομία να προχωράει στη σύλληψή του όταν τον εντόπισε στα Άνω Λιόσια.

Πήλιο: Ξηλωμένοι δρόμοι, τόνοι λάσπης και απόγνωση για τους κατοίκους που δοκιμάζονται ξανά (φωτο & βίντεο)


Ώρα «μηδέν» για το Πήλιο! Μετρά τις πληγές του από την κακοκαιρία Elias που ακολούθησε τη φονική θεομηνία Daniel. Στρατός και δήμος στα διαλυμένα χωριά της περιοχής.

Σοκ στην Εύβοια: Υπόθεση revenge porn με θύμα 17χρονη μαθήτρια


Σοκ προκαλεί το νέο περιστατικό revenge porn που έρχεται στη δημοσιότητα, με θύμα μία 17χρονη μαθήτρια στην Εύβοια.

Συναυλία αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τον Ιταλικό Λαό στους πλημμυροπαθείς του Νομού Καρδίτσας (φωτο)

Αύριο Παρασκευή στις 8:30 μ.μ. στο Mouzaki Palace Hotel

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ - ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ - ΩΔΕΙΑΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023 - 2024 ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Τουρκία: Έκρηξη σε πολυκατοικία στην Κωνσταντινούπολη με τουλάχιστον έναν νεκρό (βίντεο)


Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία, λόγω μιας έκρηξης σε πολυκατοικία στην Κωνσταντινούπολη, από την οποία σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος, ενώ έχουν τραυματιστεί άλλοι 4, οι 2 εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για Αναγνωστόπουλο - «Είχε εκδικητικά κίνητρα, νόμιζε ότι θα κοροϊδεύει τους πάντες»


Ο Εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος όπως και πρωτόδικα - «Είναι ο ορισμός του χειριστικού ανθρώπου» - Απών από το εδώλιο ο πιλότος, αύριο η απόφαση του δικαστηρίου.
Read more: Go to TOP and Bottom