Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026
31 Αυγούστου 1923: Ο Μουσολίνι βομβαρδίζει και καταλαμβάνει την Κέρκυρα (φωτο & βίντεο)
«Μήπως είναι ο γιος μου;»: Συγκλονιστικές εικόνες από το λιμάνι της Κερύνειας, απελπισμένοι γονείς σταματούν τα ασθενοφόρα και ψάχνουν τα παιδιά τους
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των 18 αγνοουμένων συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κερύνειας, μετά το ναυτικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους.
31 Αυγούστου 1922: Η τραγική επέτειος του εμπρησμού της Σμύρνης (φωτο)
Όλα όσα γράφτηκαν δέκα χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή για την ημέρα που αποτέλεσε την αρχή του τέλους του μικρασιατικού Ελληνισμού.
Εξαγγελίες Δ.Ε.Θ: Περί Χρημάτων ή Περί Ανθρώπων;
Ανοίγει αυτή την εβδομάδα τις πύλες της η 90η ΔΕΘ και οι πολιτικοί μας ηγέτες, όπως το έχουν καθιερώσει εδώ και δεκαετίες θα ανεβούν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να μοιράσουν αφειδώς υποσχέσεις για «καλύτερο αύριο με περισσότερα λεφτά»...
ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΜΠΙΝΗ - του Αρη Μπιτσώρη
Εργατικό ατύχημα στην Ιεράπετρα: 52χρονος έπεσε από στέγη και νοσηλεύεται διασωληνωμένος
Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (31/08) στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, όταν ένας 52χρονος αλλοδαπός εργάτης, ο οποίος εκτελούσε εργασίες σε στέγη κατοικίας, έπεσε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στον ακάλυπτο χώρο.
Ένας νεκρός από τη φωτιά σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο
Τραγωδία στον Νέο Κόσμο, εντοπίστηκε απανθρακωμένη σορός στο διαμέρισμα που καιγόταν - Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.
Βριλήσσια: «Δεν μπορώ ούτε να σηκωθώ, ούτε να περπατήσω» λέει 76χρονη που δέχθηκε επίθεση από οδηγό για μία παρατήρηση
Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η 76χρονη έπειτα από επίθεση που δέχθηκε στα Βριλήσσια από έναν 44χρονο οδηγό έπειτα από παρατήρηση που του έκανε.
"Ήτανε μιά Παναγιά η Μαρία" - Ποιος σκότωσε τη Μαρία Δημάδη; (βίντεο)
Γράφει ο Μανώλης Πέπονας,
Αγρίνιο, τέλη Αυγούστου 1944. Οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν. Ο ΕΛΑΣ συγκεντρώνει τις δυνάμεις του με σκοπό τη δημιουργία πολιορκητικού κλοιού έναντι της πόλης.
Κυψέλη: Εγκληματική ενέργεια πίσω από το θάνατο του βρέφους «βλέπει» ο ιατροδικαστής - Ενημέρωσε την αστυνομία
Την ίδια ώρα έγινε γνωστό, πως στα δυο ανήλικα αγόρια της οικογένειας εντοπίστηκαν αφροδίσια νοσήματα - Το βρέφος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είναι περίπου 8 μηνών.
Καιρός σήμερα: Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική - Ζέστη και συννεφιά στις δυτικές περιοχές
Ζεστός παραμένει ο καιρός και σήμερα (31.08.2026) αφού ο Αύγουστος αν και φεύγει με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι των 7 μποφόρ θα εξασθενίσουν στα πελάγη.
Νεπάλ: Θάβουν με dna τους νεκρούς «αγνώστων στοιχείων» - «Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» (φωτο)
Οι αρχές του Νεπάλ ανακοίνωσαν την Κυριακή (30/8/26) ότι ξεκίνησαν ταφές μη ταυτοποιημένων θυμάτων, από τις καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, αφού έλαβαν δείγματα DNA από κάθε θύμα και σημάδεψαν τις σορούς, ώστε οι οικογένειες να μπορέσουν αργότερα να ανασύρουν τα λείψανα των συγγενών τους.
Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών από σήμερα με πάνω από 1.600 προϊόντα και ελάφρυνση έως 30% - Ποια μπαίνουν στη λίστα
Πώς θα τα αναγνωρίζουμε, γιατί το ίδιο προϊόν μπορεί να έχει διαφορετική μείωση ανά αλυσίδα και πόσο θα διαρκέσουν οι χαμηλότερες τιμές - Σήμερα ανακοινώνονται τα τελικά στοιχεία.
Κυψέλη: Η ιατροδικαστική θα δώσει απαντήσεις για το κατεψυγμένο βρέφος στη βαλίτσα - Έγκυος και η 15χρονη κόρη του ζευγαριού
Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν αστυνομικοί που πήγαν χθες (30.08.2026) το απόγευμα στην Κυψέλη όταν βρήκαν ένα κατεψυγμένο βρέφος μέσα σε βαλίτσα με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σοκ για Γιάννη Κωνσταντέλια: Υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν
Τρομακτικά άτυχος στάθηκε ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός της Ντόρτμουντ, ο οποίος είχε ξεκινήσει ιδανικά τις υποχρεώσεις του με τη νέα ομάδα του.
Ναυάγιο στην Κύπρο: Συνελήφθησαν ο καπετάνιος και 7 μέλη του πληρώματος του πλοίου στην Κερύνεια (φωτο & βίντεο)
Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για το ναυάγιο στην Κερύνεια, στην Κύπρο, όπου οκτώ επιβάτες του πλοίου που ανετράπη, έχασαν τη ζωή τους και 17 παραμένουν αγνοούμενοι.
Είδες τώρα πως γίνεται η δουλειά γιε μου;
Κυριακή 30 Αυγούστου 2026
Ευρυτανία: Η ήττα της Καλιακούδας και… οι υπόνοιες! (φωτο)
Η μάχη της Καλιακούδας (28 - 29 Αυγούστου 1823) συνιστά ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός του τόπου μας, που όμως για πάρα πολλά χρόνια παρέμενε άγνωστο ακόμη και στους ίδιους τους Ευρυτάνες!
Τα Συνδικάτα επέβαλαν παύση εργασιών στο εργοτάξιο στον Βοτανικό όπου κυβέρνηση και εργοδότες καταργούν την Κυριακάτικη αργία
Το μεγάλο κόλπο - Ο κατάδικος που έκλεβε δισεκατομμυριούχους μέσα από τη φυλακή
Ο Arthur Lee Cofield, κρατούμενος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Τζόρτζια, κατόρθωσε να αποσπάσει τουλάχιστον 11 εκατομμύρια δολάρια, υποδυόμενος έναν δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα του κινηματογράφου, χωρίς να αποχωριστεί καθόλου το κελί του.
Εγκληματικότητα: Η αστείρευτη ευρηματικότητα των συμμοριών Ρομά, το «γυρίζουν» από τις ληστείες στις απάτες
Στροφή σε μορφές εγκληματικότητας μικρότερου ρίσκου διαπιστώνει η Αστυνομία στη δράση των οργανωμένων συμμοριών των Ρομά, σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη της προσπάθειας να μπει η ΕΛ.ΑΣ. συστηματικά στους καταυλισμούς -και ειδικότερα σε εκείνους που είχε διαπιστωθεί ότι αποτελούσαν ορμητήρια κακοποιών.
Κύπρος: Τρομακτικά πλάνα μέσα από το πλοίο που ανετράπη στην Κερύνεια - 7 οι νεκροί και 23 οι αγνοούμενοι επιβάτες (βίντεο)
Χάος επικράτησε μέσα στο επιβατικό πλοίο, που αναποδογύρισε και βυθίστηκε ανοιχτά της Κερύνειας στην Κύπρο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 7 από τους επιβάτες να χάσουν τη ζωή τους.
12χρονη από τη Νέα Υόρκη διαγνώστηκε με όγκο ενώ έκανε διακοπές στην Ελλάδα και χειρουργήθηκε με επιτυχία στο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
Ο καλοήθης όγκος δεν είχε εντοπιστεί στις ΗΠΑ παρότι το παιδί είχε ιατρική παρακολούθηση λόγω άσθματος - «Μια ιστορία που δείχνει στην πράξη ότι η Ελλάδα διαθέτει ιατρική τεχνογνωσία και ανθρώπους που πρωταγωνιστούν διεθνώς», γράφει σε ανάρτησή του ο Μάριος Θεμιστοκλέους.
Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρή 11χρονη σε πισίνα ξενοδοχείου
Το παιδί που βρισκόταν στην Κρήτη για διακοπές μαζί με τους γονείς του, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την πισίνα ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά.
Πυροβολισμοί σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - 40χρονος άνοιξε πυρ με καραμπίνα
Λίγο αργότερα συνελήφθη, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες - Επιχείρησε να κλέψει προϊόντα, ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους και τον έδιωξαν - Μαρτυρία ιδιοκτήτη ενός διπλανού μαγαζιού.
Ανατράπηκε καταμαράν με 267 επιβαίνοντες στην κατεχόμενη Κερύνεια - Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, αναφορές για νεκρούς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας, μετά την ανατροπή επιβατηγού καταμαράν που εκτελούσε δρομολόγιο προς το λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνης, στη νότια Τουρκία.
Κομοτηνή: Τουρκικά εμβατήρια και σήμα των «Γκρίζων Λύκων» από μοτοσικλετιστές (βίντεο)
Άγριος καβγάς σε κλαμπ στα Γιαννιτσά: Σοβαρά τραυματισμένος 27χρονος, συνελήφθη ο δράστης που τον γρονθοκόπησε
Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στα Γιαννιτσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 26χρονος γρονθοκόπησε έναν 27χρονο, μετά από φραστικό επεισόδιο που είχαν, με αποτέλεσμα ο 27χρονος να χάσει τις αισθήσεις του και να πέσει στο έδαφος.
Αγωνία για Κωνσταντέλια: «Φοβόμαστε το χειρότερο, περιμένουμε τις εξετάσεις», λένε στην Ντόρτμουντ
Σκόραρε στο ντεμπούτο του στην Μπουντεσλίγκα ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, αλλά αποχώρησε τραυματίας στο δεύτερο ημίχρονο - Περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων οι Γερμανοί.
Επιχειρήσεις, επαγγελματίες, μισθωτοί, συνταξιούχοι και νέες οικογένειες στο επίκεντρο του πακέτου της ΔΕΘ
Στην τελική ευθεία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το επιτελείο της κυβέρνησης θέτει στο επίκεντρο της δέσμης μέτρων που σχεδιάζει επιχειρήσεις, επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους.
Συνελήφθη ο Άρης Μουγκοπέτρος γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο κέντρο της Αθήνας
Ελβετία: Πυροβολισμοί σε rave party, τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες, ο δράστης αναζητείται - Ηχητικό ντοκουμέντο
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (30.08.2026) κατά τη διάρκεια rave party στο Ααράου, στη βόρεια Ελβετία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά θύματα, σύμφωνα με την αστυνομία.
Τραγωδία στην Κύπρο: Νεκρός Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας μετά την βύθιση σκαφών στο Κάβο Γκρέκο από σφοδρή καταιγίδα
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 76χρονος Ελληνοκύπριος το Σάββατο (29.08.2026) στην περιοχή Κάβο Γκρέκο στην Κύπρο, όπου είχε ξεσπάσει σφοδρή καταιγίδα και φυσούσαν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα να βυθιστούν τρία σκάφη.
Συνελήφθη ειδικός φρουρός για σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης - Είχε πάει να παραλάβει την ταυτότητά της και την ακολούθησε
Την σχετική καταγγελία έκανε ο πατέρας του κοριτσιού ενώ στη συνέχεια, η 16χρονη αναγνώρισε σε φωτογραφίες τον άνθρωπο που όπως λέει η ίδια, την παρενόχλησε σεξουαλικά… Οι συνάδελφοί του, συνέλαβαν τον ειδικό φρουρό λίγο αργότερα στο σπίτι του.
Νεπάλ: Αναζητούν ένα θαύμα - 691 οι νεκροί, πάνω από 3000 οι αγνοούμενοι και νέος συναγερμός για πλημμύρες
Με την απόγνωση ζωγραφισμένη στα μάτια τους οι κάτοικοι του Νεπάλ περιμένουν ένα νέο για τους δικούς τους ανθρώπους που εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι. Αναζητούν ένα θαύμα μετά τις φονικές πλημμύρες.
Δ εν Ε χει Θ α
Σάββατο 29 Αυγούστου 2026
Μεγάλο αφιέρωμα στα 77 χρόνια από την τελευταία τουφεκιά του εμφυλίου (φωτο & βίντεο)
- "Φωτιά και τσεκούρι" έγραψε ο Ευάγγελος Αβέρωφ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ
30 Μαρτίου 1946, μία ομάδα 33 ανδρών του πρώην ΕΛΑΣ, με προσωπική εντολή του Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη επιτίθεται κατά του σταθμού χωροφυλακής του Λιτόχωρου ως απάντηση των όσων ακολούθησαν την Συμφωνία της Βάρκιζας. Συνολικά δολοφονούνται 12 όργανα της τάξης.
Ταξικός πόλεμος: Οικοδόμος 73 χρονών έχασε τη ζωή του στο μεροκάματο!
«…δεν παραδέχτηκα την ήττα…» - Μεγάλος φάκελος του Ημεροδρόμου: «Από τα Δεκεμβριανά στον Εμφύλιο»
Μη κρατικά πανεπιστήμια: Νέος έλεγχος στα προγράμματα σπουδών μετά τις άδειες σε Keele και York
Σε φάση νέου ελέγχου από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) περνούν τα παραρτήματα του βρετανικού Πανεπιστημίου Keele στην Αθήνα και του City, του ευρωπαϊκού παραρτήματος του Πανεπιστημίου York στη Θεσσαλονίκη μετά την τελευταία απόφαση του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο ακύρωση την άδεια λειτουργίας τους.
Σε επανέλεγχο τα προγράμματα σπουδών
Βέβαια, η επαναχορήγηση των αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας δεν σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Επόμενο βήμα αποτελεί η δεύτερη φάση της επαναξιολόγησης, η οποία αφορά τα προγράμματα σπουδών.
Η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) καλείται να αξιολογήσει κατά πόσο τα προγράμματα που προσφέρουν τα δύο παραρτήματα πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.
Στο μεταξύ, εκκρεμεί η εξέλιξη και για το τρίτο από τα ξένα πανεπιστήμια που είχε βρεθεί αντιμέτωπο με την ακύρωση της άδειάς του. Πρόκειται για το παράρτημα του Anatolia στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα.
Έτσι, μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, η διαδικασία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια προχωρά εκ νέου, με τις κτιριακές και διοικητικές εκκρεμότητες να εξετάζονται σε πρώτο στάδιο και τα προγράμματα σπουδών να αποτελούν πλέον το επόμενο κρίσιμο πεδίο αξιολόγησης.
ΠΑΣΟΚ: Η παραγγελιά εξετελέσθη
«Η παραγγελιά εξετελέσθη», είναι το σκωπτικό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις άδειες ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση
Την Τρίτη η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε δημόσια ότι το Keele και το York θα επανακτήσουν τις άδειές τους μέσα σε λίγες ημέρες. Ουσιαστικά έδωσε δημόσια παραγγελιά στις αρμόδιες επιτροπές να επανεκδώσουν εσπευσμένα τις ακυρωθείσες από το ανώτατο δικαστήριο άδειες. Την Παρασκευή το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι η παραγγελιά εξετελέσθη και οι άδειες χορηγήθηκαν εκ νέου.
Ο δημόσιος εμπαιγμός και η περιφρόνηση κάθε θεσμικής και διοικητικής νομιμότητας συνεχίζεται με τον ισχυρισμό του υπουργείου ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας «εκ νέου διενέργειας της διοικητικής διαδικασίας.
Ως διοικητική διαδικασία προφανώς εννοούν την συμμόρφωση των επιτροπών στο δημόσιο «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» της υπουργού.
Όμως, οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν αποτελούν μια ενοχλητική γραφειοκρατική εκκρεμότητα. Εντόπισαν συγκεκριμένες πλημμέλειες στη διαδικασία αδειοδότησης και πιστοποίησης. Η αυτονόητη απάντηση μιας συντεταγμένης Πολιτείας θα ήταν προσεκτική και πλήρης συμμόρφωση, ουσιαστικός επανέλεγχος και ανεπηρέαστη κρίση των αρμόδιων οργάνων.
Η Κυβέρνηση επέλεξε κάτι διαφορετικό: αγώνα ταχύτητας για να επανέλθουν, το συντομότερο δυνατόν, τα πράγματα εκεί ακριβώς όπου βρίσκονταν πριν από τις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ.
Η συμμόρφωση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν είναι άσκηση ταχύτητας πώς θα τις παρακάμψουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Σε μια Δημοκρατία είναι θεμελιώδης υποχρέωση της εκτελεστικής εξουσίας.
Το δικαίωμα των φοιτητών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χωρίς αναστάτωση, δεν αμφισβητείται. Αμφισβητείται όμως ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση επιχειρεί να το διασφαλίσει: με προαποφασισμένα αποτελέσματα αντί για ουσιαστικό έλεγχο. Γιατί αν οι πλημμέλειες δεν θεραπευτούν στην πραγματικότητα, η επόμενη δικαστική προσφυγή δεν θα αργήσει — και τότε το κόστος για τους ίδιους τους φοιτητές θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Ζητάμε από την Υπουργό Παιδείας να δημοσιοποιήσει το πλήρες σκεπτικό και τα πρακτικά των αποφάσεων επαναδειοδότησης, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι θεραπεύτηκαν οι πλημμέλειες που εντόπισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
ΣΥΡΙΖΑ: Η υπουργός Παιδείας αγνοεί επιδεικτικά την απόφαση του ΣτΕ
«Μνημείο πολιτικής αυθαιρεσίας και καταπάτησης κάθε έννοιας κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», συνιστά σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η επανέκδοση των αδειών λειτουργίας δύο ιδιωτικών πανεπιστημίων από το υπουργείο Παιδείας.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση
«Η επανέκδοση των αδειών λειτουργίας δύο ιδιωτικών πανεπιστημίων από το υπουργείο Παιδείας, τα οποία ήταν ανάμεσα σε αυτά που είχε ακυρώσει τη λειτουργία τους η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποτελεί μνημείο πολιτικής αυθαιρεσίας και καταπάτησης κάθε έννοιας κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Μέσα σε δεκαπέντε μέρες, λοιπόν, η κυβέρνηση… πρόλαβε και να εξετάσει την απόφαση του ΣτΕ αλλά και να προχωρήσει την επαναδειοδότηση, την οποία, άλλωστε, είχε προαναγγείλει η υπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη πριν λίγες μέρες.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για το νομικό πλαίσιο και για τον θεσμό της Δικαιοσύνης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας. Είναι πλέον φανερό πως το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πάση θυσία επιβολή των ιδιωτικών συμφερόντων και η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η μόνη σοβαρή απάντηση για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας είναι η ολόπλευρη στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπερασπίζεται ένα ισχυρό, δημοκρατικό και πραγματικά δημόσιο πανεπιστήμιο, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, μόνιμο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, σύγχρονες υποδομές, δωρεάν πρόσβαση στη γνώση και ουσιαστική μέριμνα για τους φοιτητές».
Προσκυνηματικός περίπλους του Αγίου Όρους από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος (φωτο)
Δύο συλλήψεις για απόπειρα απάτης σε βάρος 99χρονης στον Άγιο Παντελεήμονα
Ο 24χρονος και ο 25χρονος τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη και προσπάθησαν να την πείσουν να τοποθετήσει κοσμήματα και χρηματικό ποσό σε σακούλα και να τα αφήσει έξω από το σπίτι της.
Συμβόλαιο θανάτου για δίδυμους στην Κύπρο: Ιρλανδός και Νορβηγοί αναζητούσαν εκτελεστή στο dark web - Πώς τους παγίδευσε Δανός αστυνομικός
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διαδικασία της προφυλάκισης, οι στόχοι ήταν δίδυμοι αδελφοί, υπήκοοι τρίτης χώρας, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να περάσουν τις διακοπές τους στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου.
Γιατί ο ιός του Δυτικού Νείλου «χτυπά» φέτος την Αττική, ειδικά τα ανατολικά
Η κλιματική αλλαγή, ο Daniel και η μετανάστευση των κουνουπιών - Τι λέει ο αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.
Επιστροφή ενοικίου: Οι ημερομηνίες-κλειδιά για τις πληρωμές και ποιοι θα πάρουν δύο ενοίκια
Νέα απόφαση: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι μέχρι τον Νοέμβριο - Η προθεσμία της 31ης Αυγούστου για εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς, η πρώτη αναδρομική πληρωμή έως 25 Σεπτεμβρίου.
Καιρός: Εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης και μποφόρ - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη και νότιο Αιγαίο
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου την ώρα που οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ - Σε επιφυλακή και η Αττική για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Τραμ: Όσα αλλάζουν από 7 Σεπτεμβρίου - Πιο συχνά δρομολόγια, επιπλέον συρμοί στις ώρες αιχμής
Πιο συχνά δρομολόγια και λιγότερη αναμονή φέρνει στο Τραμ της Αθήνας το νέο ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πλάνο, που τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026.
Επιδειξίας έδειχνε τα γεννητικά του όργανα σε 16χρονα κορίτσια σε λεωφορείο στην Κηφισίας
Σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (28.08.2026) μέσα σε λεωφορείο που διέσχιζε τη λεωφόρο Κηφισίας.Άμεσα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με την αστυνομία να σπεύδει στην Κηφισίας όπου ήταν το όχημα και να συλλαμβάνει τον 34χρονο επιδειξία.





































.png)



%20(1).jpeg)






