Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Αλεξανδρούπολη: Διώξεις και συλλήψεις σε βάρος κατοίκων που αντιδρούν στην κοπή δέντρων και υπερασπίζονται το Άλσος Φυτωρίου (βίντεο)


Τακτική δικάσιμος αναμένεται να οριστεί για τους 14 συλληφθέντες κατοίκους της Αλεξανδρούπολης που συμμετείχαν σε κινητοποίηση το πρωί στην είσοδο του Άλσους Φυτωρίου ενάντια στην κοπή δέντρων για την

Το σώμα ικανό, αλλά το «πνεύμα»… Απρόθυμο!…

Ψυχοσεξουαλικό πιπεράτο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Σήμερα καθώς τελειώνει ο Αύγουστος του 2023 και θα αφήσουμε πίσω μας το δραματικό φετινό καλοκαίρι, ίσως το χειρότερο σε ότι αφορά το συνεχιζόμενο δράμα των θερινών πυρκαγιών των τελευταίων δεκαετιών, θα θέσω υπόψη σας φίλες και φίλοι αναγνώστες μια καλοκαιριάτικη ιστοριούλα (του είδους του

Στίγκας: «Greek mafia και Δον Κορλεόνε» ο Κασιδιάρης, καθοδηγεί τους Σπαρτιάτες από τον Κορυδαλλό - Διέγραψε τρεις βουλευτές της ΚΟ

«Αρχηγός και να μην έχει βουλευτές. Πιθανόν να συμβαίνει για πρώτη φορά. Έχω μπει σε ρεκόρ γκίνες» - Ο Κασιδιάρης και τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως

Υπό διάλυση βρίσκεται πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών με τον Βασίλη Στίγκα να προχωρά σε δημόσια καταγγελία από το βήμα της Ολομέλειας των βουλευτών του τους οποίους αποκάλεσε «καθοδηγούμενους και ποδηγετούμενους» από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Στη συνέχεια προχώρησε και στη διαγραφή τριών βουλευτών, θέτοντας εκτός ΚΟ τους κ.κ. Δημητροκάλλη, Κόντη και Κατζηβαρδά.

Υπονοώντας μάλιστα ότι το εξωκοινοβουλευτικό κέντρο ελέγχεται από τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη είπε ότι λειτουργεί ως «Greek mafia ή Δον Κορλεόνε».

«Θα είδατε κάποιες εικόνες σήμερα. Αρχηγός να μην έχει δίπλα τους βουλευτές του. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ίσως καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες» ανέφερε αρχικά ο κ. Στίγκας σχολιάζοντας την επιλογή των 11 βουλευτών του να απέχουν από την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου οι πολιτικοί αρχηγοί συζητούν για τις πυρκαγιές.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε που λένε πως και τι θα κάνουν και ποτε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης».

«Εκπέμψατε το κύκνειο άσμα της κοινοβουλευτικής σας ομάδας»

Η ομιλία του κ. Στίγκα προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστας Τασούλας.

«Κύριε Στίγκα ουσιαστικά εκπέμψατε το κύκνειο άσμα της κοινοβουλευτικής σας ομάδας με βαρύτατες αιτιάσεις. Θα δω πώς το είπατε στα πρακτικά αλλά πρέπει να υπάρξει και γραπτώς απ την πλευρά σας το σχετικό αίτημα ώστε να εκδοθεί και πρακτικά η ληξιαρχική πράξη», είπε ο κ. Τασούλας.

Διέγραψε τρεις βουλευτές

Μετά την ομιλία του και με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο Βασίλης Στίγκας προχώρησε στη διαγραφή τριών βουλευτών. Ειδικότερα, έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους βουλευτές Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Στο κείμενο της επιστολής, ο κ. Στίγκας αναφέρει ως λόγο της διαγραφής: «Δεν νοείται σε μία Κ.Ο. οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς.».

«Εμείς οι "Σπαρτιάτες" αναγνωρίζουμε τον Θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες», καταλήγει.

Ο Κασιδιάρης και τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως

Το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ του Βασίλη Στίγκα και των βουλευτών του διαφάνηκε ήδη από τον περασμένο Ιούλιο όταν ο πρόεδρος των Σπαρτιατών επιχείρησε να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη και την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθήνας.

Η επιλογή Στίγκα προκάλεσε την απομόνωσή του με τους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών να τον αδειάζουν, να προχωρούν σε δημόσια δήλωση στήριξης του Κασιδιάρη και να ζητούν την διεξαγωγή συνεδρίου προκειμένου να καθαιρέσουν τον Στίγκα από την ηγεσία του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι οι 11 βουλευτές θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από την ΚΟ των Σπαρτιατών και βάσει Κανονισμού της Βουλής να συγκροτήσουν νέα δική τους και πλήρως ελεγχόμενη ομάδα.

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως θα έχαναν την κρατική χρηματοδότηση – σχεδόν 2 εκατ. ευρώ το έτος - καθώς σύμφωνα με τον σχετικό νόμο αυτή καταβάλλεται μόνο στο κόμμα «Σπαρτιάτες» που συμμετείχε στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Μόνος και χωρίς τους βουλευτές του στη Βουλή

Ο Βασίλης Στίγκας για άλλη μια φορά βρίσκεται απομονωμένος από τους βουλευτές του. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται το συνέδριο του κόμματος με τον Βασίλη Στίγκα να αποφεύγει να ορίσει ημερομηνία και τους 11 βουλευτές να θέλουν να γίνει άμεσα.

Ήδη, από την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών βρέθηκε σήμερα ολομόναχος στα έδρανα της βουλής. Σύμφωνα με πηγές του protothema.gr, από το περιβάλλον του Στίγκα γίνεται λόγος για «εκβιασμούς» που δεν θα ανεχθεί. Σημειώνουν μάλιστα, ότι οι λογαριασμοί με τον Ηλία Κασιδιάρη έχουν κλείσει.

Συνειδητοί και συμβολικοί οι λόγοι της απουσίας των βουλευτών

Βουλευτές του κόμματος, ανέφεραν στο protothema.gr, ότι οι λόγοι απουσίας τους είναι συμβολικοί και συνειδητοί. «Βρισκόμαστε σε μια διελκυστίνδα αντιπαράθεσης για το συνέδριο», τονίζει ένας βουλευτής επιμένοντας ότι και οι 11 θέλουν να πραγματοποιηθεί το συνέδριο με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες και την προσθήκη νέων μελών στο κόμμα και να οριστούν τα όργανα. 

Ωστόσο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να φέρει νέες ισορροπίες στο κόμμα. Μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να τεθεί θέμα ηγεσίας και έτσι οι βουλευτές να βρουν την διέξοδο που ενδεχομένως να ζητούν, με θεσμικό τρόπο. Ο Στίγκας, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο, προσπαθεί να «φρενάρει» τις εξελίξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος προσπαθεί να βρει τρόπο να αποφύγει σε αυτή την χρονική στιγμή τη διεξαγωγή συνεδρίου. Πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί του χρόνου. Και αυτό διότι δεν προκύπτει κάποια έκτακτη ανάγκη καθώς πρόσφατα διεξήχθησαν οι εθνικές εκλογές και η λαϊκή ετυμηγορία είναι ικανοποιητική για τους ίδιους. 

Στην πραγματικότητα όμως, ο Στίγκας, προσπαθεί να κρατήσει τα ηνία του κόμματος, πάση θυσία. Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού της βουλής για να διατηρήσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ο Βασίλης Στίγκας χρειάζεται τέσσερις βουλευτές που έχουν ήδη εκλεγεί με τους Σπαρτιάτες.

Χρήστος Μπόκας 

Δύο σοβαρά τροχαία στην παραλιακή: Αυτοκίνητο παρέσυρε γυναίκα - Αναποδογύρισαν δύο Ι.Χ (βίντεο)


Ένα πολύ σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου έξω από το νοσοκομείο Metropolitan, στο Νέο Φάληρο.

Ρόδος: 50 συνολικά μετανάστες συνελήφθησαν χθες σε τρία διαφορετικά περιστατικά


Δώδεκα άτομα εκ των οποίων ένα ανήλικο αγόρι, όλοι υπήκοοι Συρίας εντόπισαν και περισυνέλλεξαν άνδρες του Λιμενικού την Τετάρτη στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ρόδου, οι οποίοι επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος που παρουσίασε εισροή υδάτων.

Ρόδος: Μήνυση κατά του συζύγου της και δύο ακόμη ατόμων για βιντεοσκόπηση προσωπικών της στιγμών με τον σύντροφό της


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμά της Τρίτης έρευνα των αστυνομικών του Α.Τ. Ιαλυσού μετά από μήνυση μιας 43χρονης ημεδαπής για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων με δράστες δύο άγνωστα άτομα και ηθικό αυτουργό τον 44χρονο σύζυγό της.

Πολυτεχνειούπολη: Εκκένωσαν κατάληψη στο ΕΜΠ μετά από 20 χρόνια (φωτο & βίντεο από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.)

Βρέθηκαν κοντάρια και κράνη στον κατειλημμένο χώρο στη Σχολή Χημικών Μηχανικών

Επιχείρηση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εντός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Το πρόγραμμα ειδικής διαπαιδαγώγησης που υλοποιεί η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες


Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους γονείς για το πρόγραμμα ειδικής διαπαιδαγώγησης που υλοποιεί για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

31 Αυγούστου 1922: Η τραγική επέτειος του εμπρησμού της Σμύρνης (φωτο)


Όλα όσα γράφτηκαν δέκα χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή για την ημέρα που αποτέλεσε την αρχή του τέλους του μικρασιατικού Ελληνισμού.

...κλαις πατριώτη;


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελ. Τύπο

Τραγωδία στο Γιοχάνεσμπουργκ: Τουλάχιστον 63 νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πενταώροφο κτίριο (βίντεο)


Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στο Γιοχάνεσμπουργκ. Τουλάχιστον 63 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα το πρωί (Πέμπτη 31/8), σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πενταώροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης, όπως μεταδίδει το BBC. Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Παραλήρημα Ερντογάν: Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν την Σμύρνη! (βίντεο)


Παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανιστόρητες δηλώσεις για την Σμύρνη. Μετά τα «συγχαρητήρια» του ΝΑΤΟ για τη νίκη της Τουρκίας που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Αθήνας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν την Σμύρνη».

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


https://i-kyr.gr/

Γιάννης Οικονόμου: Σε δύο χρόνια από σήμερα δεν θα ισχύουν οι παλιές ταυτότητες - Από 25 Σεπτεμβρίου η έκδοση των νέων


Άκυρες θα είναι οι παλιές μας ταυτότητες σε δύο χρόνια από σήμερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «άσκοπες» τις διαμαρτυρίες και τις ουρές στα αστυνομικά τμήματα.

Στη Βουλή η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για τις φωτιές - Δείτε LIVE από το "Ναό της Δημοκρατίας"

Οι απαντήσεις για την καταστροφή και τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί σχετικά με τις καταστροφικές φωτιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. θα μιλήσει στις 10:30 το πρωί.

Σκόπελος: 3 χρόνια φυλάκιση σε 52χρονο που έκλεψε χρηματοκιβώτιο και χτύπησε αστυνομικούς


Σε 3 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε την Τετάρτη (31.08.2023) από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 52χρονος αλβανικής υπηκοότητας ο οποίος κατηγορήθηκε για κλοπή στην Σκόπελο, βία κατά υπαλλήλων δικαστικών προσώπων και σωματική βλάβη.

Έβρος: Συνεχίζουν για 13η μέρα το καταστροφικό τους έργο οι φλόγες - Καλύτερη η κατάσταση στα Φάρσαλα


Συνεχίζεται για 13η μέρα η μάχη με τη φωτιά στον Έβρο, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα από τα Φάρσαλα.Το μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο κινείται προς τα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρώ, με τους ανέμους να αλλάζουν συνεχώς φορά.

Το βράδυ στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Δαδιάς και του Σουφλίου, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα για εκκένωση.

Βελτιωμένη η κατάσταση στα Φάρσαλα

Την ίδια ώρα είναι αρκετά βελτιωμένη η κατάσταση με τη φωτιά στα Φάρσαλα, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης ανάμεσα στα σύνορα τριών περιοχών, της Μαγνησίας, Λάρισας και Στερεάς Ελλάδας και έκαιγε δάσος. 

Στην περιοχή επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες του δήμου.  

https://www.newsit.gr/

Κάτι πρέπει να γίνει και με την καταπολέμηση της βίας κατά των νοικοκυριών


του Πέτρου Τσιολάκη

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Κασσελάκης: Το παιδί του λαού από την Εκάλη!

Ανέκδοτο όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ με το «γενόσημο» του Μητσοτάκη! Ο «μαθητής» της Goldman Sachs ήρθε σαν αυγουστιάτικη μεταγραφή

Οι αυγουστιάτικες μεταγραφές αεροδρομίου είναι μια ποδοσφαιρική συνήθεια. Κάποτε οι οπαδοί των ομάδων ξημεροβραδιάζονταν περιμένοντας σαν Μεσσίες στα αεροδρόμια τον Βλάση Τσάκα από τη Σαουδική Αραβία για

Κανένας συμβιβασμός με τη σύγχρονη σκλαβιά - Διαδήλωση την Παρασκευή στο υπ. Εργασίας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, στη 12 το μεσημέρι, διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που γιγαντώνει την «ευελιξία» και επιφέρει νέο χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.

Ο εφοπλιστής Καραγιώργης επιτέθηκε με γροθιές στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο στα VIP του ΟΑΚΑ


Η επίθεση έγινε χθες στο ημίχρονο του αγώνα του ΠΑΟ, ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο - Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας, τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

ΗΠΑ: Ο τυφώνας «Ιdalia» πλήττει τις δυτικές ακτές της Φλόριντα - Σε συναγερμό οι αρχές (βίντεο)


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι αρχές της Φλόριντα καθώς ο τυφώνας Ιdalia (Iντάλια) άρχισε να πλήττει τις δυτικές ακτές της αμερικανικής πολιτείας.

Το δις εξαμαρτείν του ΝΑΤΟ: Το στρατηγείο της Σμύρνης συγχαίρει την Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή

Ανάλογο μήνυμα είχε αναρτήσει και πέρυσι το ΝΑΤΟ, όμως το διέγραψε μετά την έντονη αντίδραση της Αθήνας

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η κίνηση της Νατοϊκής Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM) με έδρα τη Σμύρνη να αναρτήσει στον λογαριασμό της συγχαρητήριο μήνυμα προς την Τουρκία, με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922.

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 83 - 74: Νίκη πρόκρισης στους "16" του Mundobasket με τρομερή ανατροπή (βίντεο)


Η Εθνική μας Ομάδα βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 15 πόντους από τη Νέα Ζηλανδία, αλλά με τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, έφθασε σε μία σπουδαία νίκη και πανηγύρισε την πρόκριση στους "16" του Mundobasket 2023.

Τροχαίο δυστύχημα στο Μοσχάτο: 65χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από περιπολικό (φωτο)


Ήταν στις 2.40 το μεσημέρι της Τετάρτης (30.08.2023), όταν 65χρονος παρασύρθηκε από περιπολικό της Άμεσης Δράσης και τραυματίστηκε θανάσιμα, στο Μοσχάτο.

Το μεγάλο κόλπο - Ο κατάδικος που έκλεβε δισεκατομμυριούχους μέσα από τη φυλακή

Πώς κατάφερε ένας κρατούμενος να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά μέσα από την φυλακή;

Ο Arthur Lee Cofield, κρατούμενος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Τζόρτζια, κατόρθωσε να αποσπάσει τουλάχιστον 11 εκατομμύρια δολάρια, υποδυόμενος έναν δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα του κινηματογράφου, χωρίς να αποχωριστεί καθόλου το κελί του.

Ευρυτανία: Η ήττα της Καλιακούδας και… οι υπόνοιες! (φωτο)


Η μάχη της Καλιακούδας (28 - 29 Αυγούστου 1823) συνιστά ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός του τόπου μας, που όμως για πάρα πολλά χρόνια παρέμενε άγνωστο ακόμη και στους ίδιους τους Ευρυτάνες!

Αλλο είναι το χάραγμα του θηρίου...


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελ. Τύπο

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Π. ΚΑΙ Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»: Κλείνει το Εξειδικευμένο Διαβητολογικό Κέντρο

Καταγγελία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών»

Την επιδίωξη να κλείσει το Εξειδικευμένο Διαβητολογικό Κέντρο (Διεθνές Κέντρο Αναφοράς Διαβήτη) του Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» στη Μεσογείων καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του Νοσοκομείου.

Κρήτη: Οι καταγγελίες που οδήγησαν στη σύλληψη του αστυνομικού και οι απειλές

Στο μικροσκόπιο οι κλήσεις που έσβηνε επί πληρωμή

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 53χρονος αστυνομικός από την Κρήτη ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα με καταγγελίες από τρεις πολίτες για απόπειρα εκβιασμού και χρηματισμού.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


https://i-kyr.gr/30-2/

Απόψε η μπλε υπερπανσέληνος που... θα είναι πορτοκαλί - Πότε είναι η επόμενη


Ο Αύγουστος μας αποχαιρετά με εντυπωσιακό τρόπο με την μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνο του 2023 η οποία θα ανατείλει στον ουρανό απόψε η οποία αν και ονομάζεται «μπλε υπερπανσέληνος», το φεγγάρι θα είναι πορτοκαλί.

Αλόννησος: Σοβαρός τραυματισμός 15χρονου που έπεσε στη θάλασσα από ύψος 4 μέτρων


Σοβαρά τραυματίστηκε ένα 15χρονο παιδί χθες στην Αλόννησο και χρειάστηκε να μεταφερθεί εκτάκτως αργά το βράδυ στον Βόλο, προκειμένου να εισαχθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Θλίψη στην Πάτρα: Πέθανε 8χρονο κορίτσι - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία


Θλίψη στην Πάτρα για τον θάνατο της 8χρονης. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταίο της πνοή…

Τραγωδία στην Τήνο: Πνίγηκε από δυο ρώγες σταφύλι ένα τρίχρονο παιδί


Η Τήνος παραμένει ανάστατη από την τραγωδία με τον θάνατο ενός τρίχρονου αγοριού από σταφύλι. Το παιδί πνίγηκε χθες το πρωί καθώς έτρωγε και στο νοσοκομείο του νησιού άφησε την τελευταία του πνοή…

12η μέρα μάχης με τις φλόγες στον Έβρο - Συνεχίζεται η τεράστια οικολογική καταστροφή


Για 12η μέρα συνεχίζεται η κολοσσιαία οικολογική καταστροφή στον Έβρο, όπου η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Να οι εμπρηστές!


του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Μεγάλο αφιέρωμα στα 74 χρόνια από την τελευταία τουφεκιά του εμφυλίου (φωτο & βίντεο)

- Το τέλος του εμφυλίου από την ματιά του ΚΚΕ
- "Φωτιά και τσεκούρι" έγραψε ο Ευάγγελος Αβέρωφ 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ
30 Μαρτίου 1946, μία ομάδα 33 ανδρών του πρώην ΕΛΑΣ, με προσωπική εντολή του Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη επιτίθεται κατά του σταθμού χωροφυλακής του Λιτόχωρου ως απάντηση των όσων ακολούθησαν την Συμφωνία της Βάρκιζας. Συνολικά δολοφονούνται 12 όργανα της τάξης.

Τα μυστήρια του Δέλτα στον Εβρο - Πώς έχτιζαν βίλες οι ακροδεξιοί «αυτόκλητοι σερίφηδες»


Ποιοι είναι οι «αυθαίρετοι οικιστές», με την ονομασία «Αινήσιο Δέλτα», που δρουν διαχρονικά και αυτόνομα μέσα στον περίφημο βιότοπο - Η συγκολλητική ύλη του υπερπατριωτισμού, η ξενοφοβική εχθρότητα και το μίσος προς τους πρόσφυγες.

Κανείς δεν είδε την απειλή - Τα «πετροδόλαρα» κερδίζουν τη μάχη στις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας


Ο ένας μετά τον άλλον δεκάδες πρωταγωνιστές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έφτιαξαν τις βαλίτσες τους φέτος το καλοκαίρι για τη Σαουδική Αραβία. Δέχτηκαν προτάσεις τις οποίες δεν μπορούσαν να αρνηθούν.

Η πυρκαγιά στον Έβρο είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην Ε.Ε.


Η δασική πυρκαγιά που κατακαίει τον Έβρο για 11η ημέρα είναι «η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ε.Ε.» και το μπλοκ κινητοποιεί σχεδόν το ήμισυ της πυροσβεστικής αεροπορικής πτέρυγας για την καταπολέμησή της, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ολυμπιακός - Σχολή Ποδοσφαίρου στο Καινούργιο Αγρινίου


Απόψε αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η προκαταρτική συζήτηση μεταξύ των Προέδρων της ΔΟΞΑΣ Καινούργιου και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Αγρινίου, για συνεργασία - ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο Καινούργιο Αγρινίου.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά το σάλο για τις «γαϊδουροδρομίες» στη Λέσβο (βίντεο)


Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, αρμόδια για την εποπτεία και τον συντονισμό του

Να πάρεις λαχείο!


του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή

Νέα Φιλαδέλφεια: Στο Αυτόφωρο 4 ανήλικοι και ένας 19χρονος για ξυλοδαρμό 16χρονου


Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν 4 ανήλικοι και ένας 19χρονος που συνελήφθησαν για το επεισόδιο με τον άγριο ξυλοδαρμό ανηλίκου τα ξημερώματα της Τρίτης (29.8.2023) στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα το παιδί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Αργυρούπολη: Βυθισμένοι στο πένθος οι γονείς της Όλγας που «έσβησε» 20 μήνες μετά τον μοιραίο ξυλοδαρμό από τον 46χρονο


Συντετριμμένη είναι η οικογένεια της άτυχης Όλγας που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της τον περσινό Ιανουάριο στο σπίτι όπου διέμεναν μαζί στην Αργυρούπολη, καθώς χθες, Δευτέρα (28.08.2023) η άτυχη 41χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Λαϊκό» λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού.

Χανιά: Η δικογραφία για τον διεφθαρμένο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που έπαιρνε χρήματα για σβήνει κλήσεις

«Θα έρθω στο σπίτι σου και θα σε γ@@@, σου ετοιμάζω την κάσα»!

Δικογραφία σοκ για την δράση του «σερίφη των Χανίων», του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που είχε μετατρέψει το γραφείο του σε «στρατηγείο παραβατικότητας», εκβίαζε, απειλούσε και διακινούσε «μαύρο» χρήμα, απειλώντας όποιον προσπαθούσε να αντισταθεί, φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr.
Read more: Go to TOP and Bottom