Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: «Έχασε τον προσανατολισμό της», λέει ο πατέρας της 8χρονης που εξαφανίστηκε σε σχολική εκδρομή (φωτο & βίντεο)

Η μαθήτρια Β' Δημοτικού βρέθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν drone και ειδικοί σκύλοι

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και σε όλο τον κόσμο που επί 2,5 ώρες έψαχναν την 8χρονη κόρη του, η οποία χάθηκε στο Πλατανόρεμα Ζαγκλιβερίου, εξέφρασε ο πατέρας του κοριτσιού φανερά συγκινημένος, αλλά και ανακουφισμένος αφού λίγα μέτρα μακριά του ήταν ξανά η κόρη του μαζί με τη μητέρα της.

Μιλώντας στο protothema.gr, μόλις λίγα λεπτά μετά αφότου οι αστυνομικοί εντόπισαν σώα και αβλαβή την κόρη του, ο πατέρας της ανέφερε: «Τους ευχαριστώ όλους. Όλο τον κόσμο που βοήθησε να βρεθεί το παιδί μου. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ήρθε η αστυνομία, η Πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ, όλος ο κόσμος. Όλους να τους έχει ο Θεός καλά».

Ο ίδιος εξηγεί, μιλώντας για το περιστατικό, ότι «το παιδί πήγε ως ένα σημείο και απ' ότι μας είπαν άλλα παιδάκια κατάφερε και βγήκε από ένα ξέφωτο απέναντι και πέρασε τον κεντρικό δρόμο, γι' αυτό αργήσαμε να τη βρούμε. Έχασε τον προσανατολισμό του. Ήταν μόνο του, χάθηκε μόνο του. Ήταν ένα παιδάκι μαζί του που έφτασε ως ένα σημείο και μετά γύρισε. 

Η δικιά μου έκατσε λίγο ακόμη και μετά έχασε τον προσανατολισμό της, ανέβηκε πάνω και τέλος καλό, όλα καλά. Δεν ήταν κοντά οι δάσκαλοι και, μόλις το μάθανε, οι άνθρωποι όλοι κινητοποιηθήκανε, η περιφέρεια, όλοι. Εγώ μόλις ενημερώθηκα έτρεξα κατευθείαν».

Επιπλέον, ο πατέρας του κοριτσιού ανέφερε ότι η κόρη βρέθηκε μέσα σε 2,5 ώρες και ότι είναι πολύ καλά στην υγεία της. «Το πρώτο που ζήτησε ήταν λίγο νεράκι και παγωτό. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο ειδικά τα σώματα ασφάλειας. Τους δασκάλους, τους χωριανούς, κινητοποιήθηκε όλο το χωριό (το Ζαγκλιβέρι)», υπογραμμίζει συγκινημένος.

Για την περιπέτεια της 8χρονης μίλησαν και κάτοικοι του χωριού, που βοήθησαν στην επιχείρηση εντοπισμού της. «Ένας αστυνομιός βρήκε το παιδί, καλά στην υγεία του. Όλες οι ομάδες έσπευσαν άμεσα στο χώρο, ΕΜΑΚ, ΟΠΚΕ, εθελοντές και άτομα από το χωριό. Το παιδί είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αποπροσανατολίστηκε. Πήγε στη μαμά και στον μπαμπά του, είναι πολύ χαρούμενοι που βρέθηκε» είπε μια κάτοικος, για να προσθέσει ένας άλλος πως «μας είπαν ότι χάθηκε κοριτσάκι στο Πλατανόρεμα.

Κατεβήκαμε εδώ στο μονοπάτι όσοι γνωρίζουμε το χωριό. Ψάχναμε στο ποτάμι, ήταν απο την απέναντι πλευρά του δρόμου. Χάθηκε, ήταν με μια φίλη της, η οποία φοβήθηκε και γύρισε πίσω. Εκείνη συνέχισε και χάθηκε. Για 1,5 - 2 ώρες το ψάχναμε. Ξέσπασαν όλοι σε κλάμματα όταν βρέθηκε».







Στράτος Λούβαρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom