Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ποιος κυβερνά κ. Μητσοτάκη; Εσείς ή η ΕΥΠ;


Μέρες πριν είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ. Τώρα επιβεβαιώνεται από τον άμεσα ενδιαφερόμενο Νίκο Ανδρουλάκη και το κόμμα του.Σύμφωνα με επιστολή της ΑΔΑΕ προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η ΕΥΠ αρνείται να δώσει στην Ανεξάρτητη Αρχή τον φάκελο με τα στοιχεία από τα οποία προκύπτουν οι λόγοι για τους οποίους παρακολουθούσε τον τελευταίο. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι υποχρεούται να το κάνει βάσει απόφασης ανωτάτου δικαστηρίου, εν προκειμένω του ΣτΕ.

Το γεγονός αυτό βολεύει σίγουρα τον κ. Μητσοτάκη που δεν θα ήθελε να γίνουν γνωστοί στην ελληνική κοινωνία οι λόγοι που η ΕΥΠ -της οποίας ήταν και είναι πολιτικός προϊστάμενος- παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. 

Προσπάθησε πολύ για να μη συμβεί αυτό με νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήρε αλλά αυτές κατέπεσαν στο Συμβούλιο Επικρατείας ως αντισυνταγματικές. Τώρα το μόνο που του έχει μείνει είναι να κωλυσιεργεί. Να δημιουργεί εμπόδια και προσκόμματα.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος για το σύνολο των υποκλοπών και για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Είναι αδύνατον να παρακολουθήθηκε αρχηγός κόμματος, ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργοί, πολιτικά στελέχη, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και πολίτες χωρίς τη δική του έγκριση. Γι’ αυτό άλλωστε εδώ και τρία χρόνια κρύβεται πίσω από το απόρρητο. Για να μη μαθευτεί ο δικός του ρόλος, που όλοι τον αντιλαμβάνονται.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει επίσης δηλώσει ότι για τη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει απόρρητο. Κατά συνέπεια όταν το ΣτΕ λέει -στην πρακτική εφαρμογή της απόφασής του- πως ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να ενημερωθεί, αυτό πρέπει να εκτελεστεί μέχρι κεραίας. 

Επομένως ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να απαντήσει: Ποια εντολή έδωσε στην ΕΥΠ ως πολιτικός της προϊστάμενος: Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ και να ενημερωθεί ο κ. Ανδρουλάκης ή το αντίθετο;

Προσφάτως σε συνέντευξή του ο κ. πρωθυπουργός ρωτήθηκε σχετικά και αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας επί λέξει: «Δεν θα πω τίποτα για το θέμα αυτό, καθώς αφορά την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών». Δηλαδή η ΕΥΠ είναι υπεράνω όλων; Υπεράνω της Δικαιοσύνης και της έννομης τάξης; Είναι κράτος εν κράτει;

Πληροφορούμε τον κ. Μητσοτάκη ότι δημοκρατική χώρα που την κυβερνούν οι μυστικές υπηρεσίες -με ή χωρίς τον πρωθυπουργό πολιτικό προϊστάμενο- δεν υπάρχει. Ο νοών νοείτω.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom