Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη: Απρόκλητη επίθεση - Μου προκάλεσε αιμάτωμα και κακώσεις στον αυχένα (βίντεο)


Την επίθεση που δέχτηκε ενώ έκανε ρεπορτάζ για αυθαίρετες εργασίες περιέγραψε η δημοσιογράφος του Alpha - «Ο άνθρωπος αυτός με μια λαβή γύρισε το χέρι πίσω μου», είπε η Ρένα Κουβελιώτη.

Οίδημα στην κλείδα και αιμάτωμα και κακώσεις στον αυχένα, υπέστη η δημοσιογράφος του Alpha Ρένα Κουβελιώτη, από την επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, με την ίδια να αναφέρει ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την έρευνα.

Η δημοσιογράφος περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού τα όσα συνέβησαν, λέγοντας ότι έκανε ρεπορτάζ για αυθαίρετες εργασίες, σε χώρο στη νοτιοανατολική Αττική, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά, καθώς έκαναν οξυγονοκόλληση δίπλα σε ξερά χόρτα.

«Η καταγγελία ήταν ότι υπήρχαν αυθαίρετες εργασίες, ένα αυθαίρετο εργοτάξιο και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα. Πλησιάσαμε αυτόν τον κύριο, θέλω να πιστεύω ότι είναι εργαζόμενος και τον ρωτήσαμε με τίνος άδεια γίνονται οι εργασίες και δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε για την επίθεση ότι «ο άνθρωπος αυτός με μια λαβή γύρισε το χέρι πίσω μου πίσω προκαλώντας οίδημα στην κλείδα και αιμάτωμα και κακώσεις στον αυχένα. Χρειάστηκε να επέμβει εισαγγελέας και η αστυνομία, γιατί κρύφτηκε στη συνέχεια σε συγκεκριμένο σπίτι και να συλληφθεί».

«Αύριο είναι το δικαστήριο. Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε να μας πει για ποιον δουλεύει, για ποιον είναι εργαζόμενο κι αν ο χώρος είναι κοινόχρηστος, όπως λέει το ρεπορτάζ», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «μας μήνυσαν και εμάς για ψευδή καταμήνυση. Έχουμε έγγραφο ότι είναι κοινόχρηστος ο χώρος (...) Η δημοσιογραφία όπως δεν φιμώνεται».

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των δημοσιογράφων δεν θα αποδώσει

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. 

Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom