Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Χανιά: Άγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα σε ξενοδοχείο - Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει 48χρονος Σουηδός (φωτο & βίντεο)


Αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε στον Πλατανιά Χανίων μεταξύ τριών αλλοδαπών που εργάζονται στην περιοχή, ερευνούν οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, άνδρας από τη Σουηδία, 35 ετών, κατάφερε χτυπήματα με μαχαίρι σε ομοεθνή του, 48 ετών, τον οποίο τραυμάτισε στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα, καθώς και σε έναν Φινλανδό, 42 ετών, στον οποίο προκάλεσε επιδερμικά τραύματα.

Μόνιμοι κάτοικοι

Και οι τρεις είναι μόνιμοι κάτοικοι Χανίων που εργάζονται σε σκανδιναβική εταιρεία που έχει γραφεία στα Χανιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και για άγνωστο λόγο, τα ξημερώματα διαπληκτίστηκαν με αποτέλεσμα ο δράστης να επιτεθεί με μαχαίρι.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν από τον δράστη ένα μαχαίρι και 44 δισκία ναρκωτικών.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 48χρονος

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο 48χρονος Σουηδός, δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί ρήξη σπλήνας και διαφράγματος από τις μαχαιριές που του κατάφερε ο 35χρονος Σουηδός. Μάλιστα, εισήχθη στο χειρουργείο όπου έπειτα από πολύωρη επέμβαση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα σοβαρή ενώ τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα.

Ελαφρύτερα τραύματα φέρεται να έχει ο 42χρονος Φιλανδός ο οποίος επίσης μαχαιρώθηκε από τον 35χρονο Σουηδό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 42χρονος φέρει ένα τραύμα από μαχαίρι στο χέρι και νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Χανίων χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Πώς συνέβη το επεισόδιο

Όλα συνέβησαν στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά Χανίων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr ενοικοι του ξενοδοχείου που παρακολουθούσαν από δωμάτιο του πρώτου ορόφου είδαν τον 35χρονο να παρενοχλεί μια κοπέλα στο δρόμο. Σύμφωνα με τους ίδιους, όταν ο 48χρονος και ο 42χρονος προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, εκείνος φέρεται να ανέβηκε στο δωμάτιο του, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και άρχισε να επιτίθεται και στους δύο με μανία.

Λίγο αργότερα άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά προχώρησαν στη σύλληψη του 35χρονου, ενώ τα θύματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων.

Ο Σουηδός έφερε τραύματα στον θώρακα, ενώ από τις μαχαιριές υπέστη ρήξη σπληνών και διαφράγματος και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική. Εκτός κινδύνου αλλά με ένα βαθύ θλαστικό τραύμα στο αντιβράχιο νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική ο 42χρονος Φινλανδός , ο οποίος επίσης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ενώ η προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης όπως και τα θύματα εργάζονται σε γνωστή σκανδιναβική εταιρία, της οποίας εργαζόμενοι έχουν πολλές φορές απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές των Χανίων για αξιόποινες πράξεις, ακόμη και για κακουργήματα.

https://www.in.gr/ & https://www.neakriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom