Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 8.30 το βράδυ το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας (φωτο)

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ!

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναϊάδες Hotel, το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας με εξαιρετικές χορωδίες από Πειραιά, Εορδαία, Τρίκαλα και Καρδίτσα και ολοκληρώνεται το Σάββατο 25 Μαΐου 2024!

Για πρώτη φορά το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιείται στη Λίμνη Πλαστήρα με δύο εντυπωσιακές βραδιές και πολύ υψηλού επιπέδου Χορωδίες. Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναυλιών της Καρδίτσας, των Σοφάδων, του Μουζακίου και από σήμερα μεταφέρεται στη Λίμνη Πλαστήρα, όπου και θα κλείσει.

Για δέκα μέρες η καρδιά της Χορωδιακής Μουσικής χτυπά στην Καρδίτσα, στις Σοφάδες, στο Μουζάκι και στη Λίμνη Πλαστήρα σε μια μοναδική Χορωδιακή πανδαισία, που έχει καθηλώσει το πολυπληθές ακροατήριο, που κάθε βράδυ έδινε το παρόν στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.


Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα στο ξενοδοχείο Κιέριον παρουσία των Αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου, που γέμισε την αίθουσα «Αφροδίτη» με έναν εξαιρετικό Αλέξη Κωστάλα να καλωσορίζει τις Χορωδίες και να αναδεικνύει την φιλοσοφία και τους στόχους του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Δημοσθένης Κατσής, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας Νίκος Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στην σαρανταδιάχρονη παρουσία του θεσμού και στην ουσιαστική του παρέμβαση δια μέσου του Πολιτισμού, της Τέχνης και της Μουσικής, στην προβολή του τόπου μας πανελλαδικά και παγκοσμίως και στην οικονομική, τουριστική και πνευματική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Εντυπωσιακός ήταν ο Μπετόβεν με την «Ωδή της Χαράς » από την 9η Συμφωνία που την ερμήνευαν κάθε βράδυ οι Χορωδίες, κατακτώντας τον θαυμασμό του ακροατηρίου τόσο στην Καρδίτσα, όσο και στις Σοφάδες, στο αφιέρωμα του Φεστιβάλ στα διακόσια χρόνια ζωής της "Ωδής της Χαράς".

Φανταστικές ήταν και οι δύο βραδιές του 42ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας στους Σοφάδες. Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σοφάδων και με πολλούς όρθιους οι Σοφάδες έδωσαν το παρόν σε 2 βραδιές με ένα εξαιρετικό πλουραλιστικό πρόγραμμα με χορωδίες κάθε είδους και ύφους.

Εντυπωσίασε ιδιαίτερα η Σχολική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Ζάχου, που παραμένει μια Χορωδία εξαιρετικού επιπέδου και σταθερή και μόνιμη παρουσία στις Διεθνείς Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Εξαιρετική ήταν η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας με ένα πλήρες κλασσικό πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μπανιά καθώς επίσης εντυπωσιακές ήταν και οι Χορωδίες του Συλλόγου Φίλων Θρησκευτικής Μουσικής Λουτρακίου και της Δημοτικής Χορωδίας Λαμίας για το εξαιρετικό τους ρεπερτόριο που περιλάμβανε έργα κάθε εποχής και ύφους.

Ο αγώνας για την πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας συνεχίζεται δυναμικά, οραματικά, μεθοδικά με τη συνέργεια πεφωτισμένων και εμπνευσμένων Δημάρχων.

Σήμερα Παρασκευή 24 Μαϊου 2024 στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναϊάδες Hotel της Λίμνης Πλαστήρα, με τη συμμετοχή τεσσάρων (4) μουσικών συνόλων, της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου «Θράκικη Εστία» Εορδαίας, της Βυζαντινής Χορωδίας του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων ¨Ιωάννης Δαμασκηνός¨, της Γυναικείας Χορωδίας ¨Μέριμνα¨ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κορυδαλλού και της Μικτής Χορωδίας Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, συνεχίζεται το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι, την κλασσική μουσική, την αναγεννησιακή, μπαρόκ και την σύγχρονη μουσική υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού, και από σήμερα Παρασκευή μεταφέρεται για πρώτη φορά στη Λίμνη Πλαστήρα όπου και θα κλείσει.

Για 42 χρόνια τοΔιεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για σαράντα δύο (42) χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας.

Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός - πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.


Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9ης ΗΜΕΡΑΣ – 42ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΙΟΥ 2024 – ΝΑΙΑΔΕΣ HOTEL ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ- ΩΡΑ 8:30 μ.μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Η Βυζαντινή Χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων " Ιωάννης Δαμασκηνός" υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Καλαμπάκα. 
Η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου ¨ Θράκικη Εστία¨ Εορδαίας υπό τη διεύθυνση του Κωστή Μαντέ. 
Η Γυναικεία Χορωδία «ΜΕΡΙΜΝΑ» του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κορυδαλλού υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Παπαδόπουλου. 
Η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

Κοινό έργο: Χορωδιακό έργο «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION, MOUZAKI PALACE HOTEL, HOTEL ASTRON, ACS, HOTEL ARNI DOMOTEL, HOTEL AVRA, ΤΑΒΕΡΝΑ ‘PSEATOPOLIS’, ΠΙΤΣΑΡΙΑ ‘MILANEZA’, ΨΗΣΤΑΡΙΑ ‘ΑΣΤΕΡΙΑ’, ΟΥΖΕΡΙ ‘ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ΄, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΄ΦΑΓΟΤΟΠΙ΄ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, COMPULAND, PRITSAS ENERGY,VIDEO M.PAPAGEORGIOU, HOTEL ΝΑΪΑΔΕΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, ΤΑΒΕΡΝΑ ΖΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΤΑΒΕΡΝΑ ‘ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ΄, ΤΑΒΕΡΝΑ ‘ΣΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑ’ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom