Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Χιλή: Πυροσβέστης έβαλε τις φωτιές που σκότωσαν 137 ανθρώπους τον Φεβρουάριο (βίντεο)


Στη σύλληψη ενός 22χρονου πυροσβέστη προχώρησαν οι αρχές της Χιλής, καθώς ο νεαρός άνδρας κατηγορείται ότι αυτός ήταν που προκάλεσε τις φονικές φωτιές τον Φεβρουάριο στην πόλη Βίνια ντελ Μαρ, που είχαν ως αποτέλεσμα 137 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

«Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αυτουργού των πυρκαγιών που ξέσπασαν τον Φεβρουάριο στην επαρχία Βαλπαραΐσο» στη Χιλή, ενημέρωσε ο αστυνομικός διευθυντής Εδουάρδο Σέρνα σε συνέντευξη Τύπου για τις φωτιές. «Η επιτόπια έρευνα, η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, η ανάλυση και η διασταύρωση πληροφοριών κατέστησαν δυνατό τον εντοπισμό» του συλληφθέντος πυροσβέστη, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης στη Χιλή, ο κατηγορούμενος είναι 22 ετών και είχε ενταχθεί στο πυροσβεστικό σώμα πριν από ενάμιση χρόνο.

Σημειώνεται πως οι μεγάλες φωτιές στην πόλη Βίνια ντελ Μαρ ξύπνησαν μνήμες στην Ελλάδα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Στη χιλιανή πόλη τον Φεβρουάριο 137 είχαν καεί ζωντανοί – οι περισσότεροι μέσα στα σπίτια και στα αυτοκίνητά τους – στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Το πύρινο μέτωπο γύρω από την Βίνια ντελ Μαρ, στην τουριστική επαρχία Βαλπαραΐσο της κεντρικής Χιλής, ξέσπασε στις 2 Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς χαρακτήρισε αυτές τις πυρκαγιές τη «μεγαλύτερη τραγωδία» στη χώρα μετά τον σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι του 2010 που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 500 ανθρώπους.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom