Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Γίνε κι εσύ «ρουφιάνος» να βγάλεις χρήματα


Μπράβο στην κυβέρνηση που προτρέπει τους πολίτες να γίνουν «καρφιά» με το αζημίωτο και μπράβο και στα ΝΕΑ, την εφημερίδα, που εξηγεί στους αναγνώστες της «πώς μπορείτε κι εσείς να βγάλετε λεφτά»!

του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Όπως σημειώνουν τα ΝΕΑ λοιπόν, «χρηματική αμοιβή έως 3.000 ευρώ θα λάβουν οι πολίτες που "κάρφωσαν" περιπτώσεις φοροδιαφυγής με αποδείξεις-μαϊμού και παραποιημένες ταμειακές μηχανές»! 

Μάλιστα «ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υπογράψει τις πρώτες αποφάσεις με τις οποίες θα επιβραβεύονται οι πολίτες που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής». Θα πληρώνονται δηλαδή για να «καρφώσουν», για να «ρουφιανέψουν» αν θέλουμε να μιλήσουμε με απλά ελληνικά.

«3.000 ευρώ σε όσους καρφώνουν φοροφυγάδες» λέει ο παραπλανητικός τίτλος, μιας και θα είναι έως 3.000 ευρώ. Η χρηματική επιβράβευση του καρφώματος, θα είναι στο δεκαπλάσιο της αξίας της απόδειξης. Δηλαδή αν πάρεις τρία σουβλάκια αξίας 11 ευρώ και η απόδειξη είναι μαϊμού και πας και το καταγγείλεις, θα πάρεις 110 ευρώ αμοιβή. 

Αλλά όχι αμέσως. Θα πρέπει πρώτα να τελεσιδικήσει η υπόθεση, να «διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος και να επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση στη λειτουργία των ταμειακών μηχανών».

Επομένως, θα πρέπει αυτός που θα «καρφώσει», πρώτα να ελέγξει και να διαπιστώσει ότι η απόδειξη είναι πειραγμένη, μετά να κάνει επώνυμη καταγγελία και τέλος να παρακολουθεί την υπόθεση, ώστε να δει αν θα λάβει την αμοιβή του!

Εννοείται πως η κυβέρνηση προστατεύει τα «καρφιά», μιας και «η απόφαση για την καταβολή της χρηματικής επιβράβευσης δεν αναρτάται στο Διαδίκτυο στο Πρόγραμμα Διαύγεια». Έως τώρα έχουν φτάσει στην ΑΑΔΕ 165.149 καταγγελίες, με τις 74.892 να είναι από άτομα «με επώνυμο» και τις 90.257 από ανώνυμους. Με κουκούλα, με άλλα λόγια.

Για την αθλιότητα του επιτελικού κράτους να δημιουργεί στρατιές «καρφιών», προκειμένου να καλύψει την ανικανότητά του να πιάσει τη φοροδιαφυγή, δεν θα πω κάτι. Από τους ανίκανους δεν περιμένεις τίποτε και τα περιμένεις όλα. Μέχρι και να δημιουργούν δωσίλογους.

→ Εννοείται ότι οι φοροφυγάδες θα πρέπει να πιαστούν και να τιμωρηθούν. Ούτε συζήτηση. Αλλά το θέμα μας είναι το κράτος και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom