Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση πριν την έναρξη της δίκης - Συμπλοκές διαδηλωτών - ΕΛ.ΑΣ. και τραυματισμός διαδηλωτή (φωτο & βίντεο)

Συγκεντρώσεις πριν τη δίκη: Συλλογικότητες καταγγέλουν τα επεισόδια ξυλοδαρμού και συλλήψεων

Από το πρωί, αποκλεισμένος παραμένει ο χώρος έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, αφού τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται ως διακινητές του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Να σημειωθεί ότι για τις 9, σήμερα το πρωί, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις συλλογικοτήτων έξω από τα δικαστήρια, ενώ αυτή την ώρα το κλίμα είναι τεταμένο αφού υπάρχει ήδη τραυματισμός, ενώ δύο άτομα έχουν προσαχθεί.

Όπως συνέβη και με το ναυάγιο, η δίκη των κατηγορούμενων ως διακινητών αναμένεται να καλυφθεί από διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι των οποίων έχουν ήδη καταφθάσει στο χώρο των δικαστηρίων.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η δίκη, ο έλεγχος των προσώπων που εισέρχονται στο δικαστικό μέγαρο γίνεται με μεγάλη προσοχή.

https://www.

Συγκεντρώσεις πριν τη δίκη: Συλλογικότητες καταγγέλουν τα επεισόδια ξυλοδαρμού και συλλήψεων

Ένταση επικρατεί εδώ και αρκετή ώρα έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας, με αφορμή τη σημερινή δίκη των Αιγυπτίων που φέρονται ως διακινητές του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, τον περασμένο Ιούνιο. 

Οι συγκεντρώσεις των διαμαρτυρόμενων για τη σημερινή δίκη φαίνεται να δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα, με αποτέλεσμα την προσαγωγή τριών ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός.

Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα που βρίσκονται συγκεντρωμένα έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας, από νωρίς σήμερα το πρωί, κάνουν λόγο για ακραία επίθεση της Ελληνικής Αστυνομίας εναντίον τους.

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επιθεση στην συγκέντρωση μας. Ο κατήφορος της καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει πάτο. Χτυπάνε τους εργαζόμενους για να συγκαλυφθεί ο πραγματικός ένοχος των ναυαγίων που είναι η πολιτική του κυβερνήσεων, ΕΕ ΝΑΤΟ. Απαιτούμε άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

Η Καλαμάτα ζει μέρες χούντας. Η πρόσβαση στα δικαστήρια Καλαμάτας, που ξεκινάει σε λίγο η δίκη των 9 επιζώντων προσφύγων του ναυαγίου της Πύλου, απαγορεύεται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κλούβες και ματ έχουν αποκλείσει το χώρο, η συγκέντρωση έχει ήδη χτυπηθεί και υπάρχουν 3 συλληφθέντες και ένας τραυματίας.

Απαιτούμε:

  • την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο της συγκέντρωσης 
  • την άμεση απελευθέρωση των 3 συλληφθέντων
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει άλλο ένα κρατικό έγκλημα θα πέσει στο κενό. 
Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom