Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Το «ανεξάρτητο» δικαστήριο άκουσε τον κύριο Μητσοτάκη - Παράνομη η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ


Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Eίχε προηγηθεί κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την απόφαση έκανε γνωστή η υπουργός με ανάρτηση twitter γράφοντας ότι «το Δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ».

Να σημειωθεί ότι στο θέμα είχε αναφερθεί και ο πρωθυπουργός, από εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ευχόμενος να κριθεί «παράνομη» η στάση εργασίας από το δδικαστήριο βρίσκοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να επιτεθεί στη συνδικαλιστική δράση και να εκθειάσει το νόμο- έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που χτυπά και την απεργία.

Ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός και στην παρούσα φάση ως κεντρικός πολιτικός εκφραστής όλων εκείνων των αστών πολιτικών που δήθεν ομνύονται στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης βγήκε πρώτος των πρώτων και χωρίς κανένα πρόσχημα να ευχηθεί να την …ξεχάσει. Και τελικά, το «ανεξάρτητο» δικαστήριο άκουσε τον κύριο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά ότι η δικαιοσύνη παρότι «ανεξάρτητη» και «τυφλή», ως θεσμός κάθε άλλο παρά «έξω» λειτουργεί από το κυρίαρχο πολιτικό και κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο… Όπως επίσης γνωρίζει ότι οι «ευχές» – πολιτικές υποδείξεις του μπορούν να πιάσουν τόπο…

Συγκεκριμένα, είπε: «Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «μια από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα».

Η ΟΛΜΕ με τη στάση εργασίας εξέφραζε την πλήρη αντίθεση στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και ταξικού χαρακτήρα τους.«Όπως αποδεικνύεται, ακόμα και ο τρόπος της διαχείρισης των εξετάσεων για τα Πρότυπα και ειδικότερα ο καθορισμός των επιτηρητών/τριών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα συγκεκριμένα σχολεία ξεπερνάει τα όρια» ανέφερε. Πρόσθεσε, δε, ότι «εκτός του ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση, εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω εξετάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom