Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Αγωγή της Κεραμέως κατά της ΟΛΜΕ για την τρίωρη στάση εργασίας στα Πρότυπα Σχολεία


Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως κατά της ΟΛΜΕ, για την τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει την Δευτέρα για τις εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία.

«Μόλις χθες το απόγευμα παρακολουθήσαμε άναυδοι την ΟΛΜΕ να καλεί, μέσω ανακοίνωσής της, σε τρίωρη στάση εργασίας “όσους/-ες εμπλέκονται στις εξετάσεις των Προτύπων Σχολείων”, καθώς, όπως αναφέρεται, είναι “γνωστή η πλήρης αντίθεση της ΟΛΜΕ στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους”», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως «λίγες ώρες πριν την κορύφωση της προσπάθειας χιλιάδων υποψηφίων, μετά από μία ιδιαίτερη σχολική χρονιά εξ αιτίας της πανδημίας και ενώ φέτος σημειώθηκε ρεκόρ αιτήσεων, άνω των 13.200, που αποδεικνύει το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον μαθητών και οικογενειών για το θεσμό των Προτύπων και των Πειραματικών Σχολείων, είναι αδιανόητο ο συνδικαλιστικός φορέας των ίδιων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καλεί τα μέλη του σε υπονόμευση της διαδικασίας των εξετάσεων, αδιαφορώντας πλήρως για τον κόπο, την προσπάθεια και την ψυχική υγεία των παιδιών».

Η στάση εργασίας έχει προκηρυχτεί για την Δευτέρα 28/6 στις 11 και θα κρατήσει μέχρι τις 14:00.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

«Είναι γνωστή η πλήρης αντίθεση της ΟΛΜΕ στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους.

Όπως αποδεικνύεται, ακόμα και ο τρόπος της διαχείρισης των εξετάσεων για τα Πρότυπα και ειδικότερα ο καθορισμός των επιτηρητών/τριών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα συγκεκριμένα σχολεία ξεπερνάει τα όρια.

Εκτός του ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση, εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω εξετάσεις.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να μην αποδεχτούν να οριστούν ως επιτηρητές/τριες για τις εξετάσεις των Προτύπων.

Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 28.6.2021 και ώρα 11π.μ - 2μμ για όσους και όσες επιθυμούν να μην εμπλακούν στις εξετάσεις των Πρότυπων (επιτηρητές/τριες κλπ) προκειμένου να καλυφθούν συνδικαλιστικά και να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στο θεσμό των Προτύπων, στην υποχρεωτικότητα και στην άμισθη επιτήρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom