Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Εκρηκτική η κατάσταση στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα - 4.000 μετανάστες εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη (βίντεο)


Την ώρα που η Ειδομένη του Κιλκίς θυμίζει καζάνι που βράζει και η Βουλγαρία αποφάσισε να στείλει στρατό στα σύνορά της, για να σταματήσει τους μετανάστες...

Σε περισσότερους από 4.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες που
βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, ενώ ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς.

Χθες το απόγευμα άνοιξαν τα σύνορα για μισή ώρα περίπου και πέρασαν στην ΠΓΔΜ περίπου 300 άτομα (γυναίκες και παιδιά). Αντίστοιχη κίνηση αναφέρθηκε ότι θα πραγματοποιούταν και σήμερα, κάτι που ωστόσο μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει γίνει. 

Στην περιοχή καταγράφονται ισχυρές οι αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο πλευρές, υπό των φόβο επεισοδίων, με τους εξαντλημένους μετανάστες να φωνάζουν συνθήματα...



Εν τω μεταξύ, η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει σειρά μέτρων με τη συμμετοχή στρατού και αστυνομίας με στόχο τον έλεγχο των συνόρων, προκειμένου να προληφθεί η εισροή μεταναστών που έρχονται από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας τονίζει πως δεδομένης της κατάστασης στις γειτονικές χώρες και το κύμα των προσφύγων, θα προτείνει μέτρα προκειμένου να θωρακιστούν τα σύνορα. 


Η υπουργός Εσωτερικών Ρουμιάνα Μπατσβάροβα επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις εξετάζουν μέτρα «προληπτικού χαρακτήρα που θα αφορούν τα σύνορα με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ».

Μέχρι σήμερα, οι προσπάθειες της Βουλγαρίας επικεντρώνονταν στη βουλγαροτουρκική μεθόριο. Η Βουλγαρία υποδέχθηκε 11.000 μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύρους το 2014 και 9.000 από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom