Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Συνεχίζουν το σόου Ζωή και Λαφαζάνης - Φωτιά και λάβρα κατά της κυβέρνησης και του προέδρου της Δημοκρατίας (βίντεο)

Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν... ασχολείται με την κυρία Κωνσταντοπούλου!

- Σις 10:30 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έφτασε στη Βουλή,όπου συναντήθηκε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου
- Το κρίσιμο ραντεβού έγινε με αφορμή την ίδρυση της "Λαϊκής Ενότητας"
- "Φουντώνουν" τα σενάρια για... μετεγγραφή της ΠτΒ στο νέο κόμμα
- Τα διαψεύδει προς το παρόν ο Λαφαζάνης που τόνισε πως απλά ζήτησε το ραντεβού για να την ενημερώσει θεσμικά για το νέο πολιτικό του εγχείρημα
- Κατηγορηματικός για την διερευνητική εντολή: "Βεβαίως θα την εξαντλήσουμε"
- Κωνσταντοπούλου! "Στα μουλωχτά παραιτήθηκε η κυβέρνηση" λέει η Ζωή!

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Ενότητας" Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε στη Βουλή για να επισκεφτεί τη πρόεδρό της Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Προσερχόμενος στην Βουλή ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι το αντικείμενο της συνάντησης είναι "να ενημερώσει την Πρόεδρο της Βουλής για την δημιουργία του νέου κόμματος, για τις προοπτικές και τις απόψεις του, στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου".

Αναλυτικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσερχόμενος στην Βουλή δήλωσε: "Έχω θεσμική υποχρέωση να ενημερώσω την Πρόεδρο της Βουλής κατά τον κανονισμό και το Σύνταγμα για την ίδρυση μιας καινούριας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Λαϊκής Ενότητας στην προοπτική της άμεσης ίδρυσης ενός μετώπου αντιμνημονιακού για να βγει η χώρα από την κρίση.

Αυτό θα είναι το αντικείμενο της συνάντησής μου με την Πρόεδρο της Βουλής και πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική. Το να τηρούμε τις θεσμικές διαδικασίες και τις προβλέψεις του Συντάγματος είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που ζούμε, διότι όπως βλέπετε και οι κυβερνήσεις αλλά και οι μνημονιακές δυνάμεις συνολικότερα, έχουν κάνει κουρελόχαρτο και τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Και βεβαίως για να πάνε από το κακό στο χειρότερο την πορεία της χώρας.

Κληθείς να απαντήσει στα σενάρια... μετεγγραφής της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην "Λαϊκή Ενότητα", ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε: "Δεν θα συζητήσουμε τέτοια θέματα, θα συζητήσουμε το θεσμικό θέμα, θα την ενημερώω για το νέο κόμμα, τις προοπτικές του και τις απόψεις του".

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν θα εξαντλήσει την διερευνητική εντολή όταν έρθει στα χέρια του, ήταν κατηγορηματικός: "Βεβαίως θα την εξαντλήσουμε".

Στις δηλώσεις τους μπροστά στην κάμερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν... φωτιά και λάβρα κατά της κυβέρνησης και του προέδρου της Δημοκρατίας. Η Κυβέρνηση παραιτήθηκε στα μουλωχτά, είπε και την κατηγόρησε επίσης πως αντί να ενημερώσει τη Βουλή, ενημέρωσε "τους εκβιαστές δανειστές".

Και μετά την συνάντηση της με τον Λαφαζάνη η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε τις δηλώσεις με ευθείες βολές κατά του Προκόπη Παυλόπουλου,τον οποίο θα ενημερώσει επίσημα είπε για τις παραβιάσεις νόμων κατά τη διαδικασία της ανάθεσης διερευνητικών εντολών....

Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε μελανή σελίδα την απόφαση της κυβέρνησης να μην ενημερώσει την ίδια και στη συνέχεια το Σώμα για την απόφασή της να παραιτηθεί.

Προφανώς η κυρία Πρόεδρος αντιλαμβάνεται ότι δεν θα ξαναέχει την ευκαιρία να μιλάει με τις ώρες μπροστά στις κάμερες και το τραβάει όσο μπορεί για να σπάσει τελείως το σχοινί που την κρατάει στην επικαιρότητα!

Η προεδρία δεν... ασχολείται!
Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις νέες δηλώσεις της προέρου της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισαν: «ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».

Σκληρή απάντηση και από την παραιτηθείσα Κυβέρνηση στις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου 

"Ο θεματοφύλακας του Συντάγματος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας" αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σύμφωνα με την ΕΡΤ.

"Οι δηλώσεις αυτές είναι μηδενισμός της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης, μια άποψη που δεν τόλμησε που να πει ούτε η πιο σκληρή αντιπολίτευση" πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom