Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Πλήρης ρήξη και αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις - Κόβουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν τον ΦΠΑ για να πάρουν τη δόση



- Νέες περικοπές στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων απαιτούν οι Θεσμοί
- Ως και 15% οι μειώσεις που ζητούν στις επικουρικές συντάξεις οι δανειστές
- Δεν “βγαίνει” η 13η σύνταξη και ζητούν περικοπές και στις κύριες συντάξεις
- Οι δανειστές ζητούν εδώ και τώρα αυξήσεις στον ΦΠΑ και κατάργηση των φοροαπαλλαγών


Δεν “βγαίνει” η συνταγή που προτείνει η κυβέρνηση λένε εταίροι
και δανειστές και εμμένουν στη δική τους υφεσιακή συνταγή με μειώσεις μισθών συντάξεων και αυξήσεις φόρων.

Ουσιαστικά η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πλήρες τέλμα τα τελευταία 24ωρα καθώς οι απαιτήσεις των δανειστών και οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης τέμνονται κάθετα και καμία πλευρά δεν δείχνει να κάνει πίσω.

Με τους θεσμούς να κρατούν ωστόσο την κάνουλα της χρηματοδότησης το μέλλον είναι αβέβαιο για μισθούς, συντάξεις και εργασιακά στην Ελλάδα.

Εταίροι και δανειστές κοστολόγησαν στα 330 εκατομμύρια ευρώ το κόστος της μη κατάργησης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά Ταμεία και απαιτούν εδώ και τώρα την εφαρμογή της που θα σημάνει νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από 8% ως και 15%.

Παράλληλα ζητούν αναπροσαρμογές των κύριων συντάξεων, αλλά και στο ΕΚΑΣ το οποίο για να διατηρηθεί, λένε, ως έχει θα πρέπει να βρεθούν άλλα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Το κόστος των μέτρων της κυβέρνησης αυξάνεται στο 1 δισ. ευρώ, καθώς οι δανειστές προσθέτουν άλλα 600 εκατομμύρια για την 13η σύνταξη σε όσους παίρνουν συνολική σύνταξη ως 700 ευρώ και έτσι ζητούν να μην εφαρμοστεί και αυτή η εξαγγελία, όμως δεν μένουν εδώ.

Ζητούν κει νέες μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου για όλους και σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα ζητούν κατάργηση του ΦΠΑ 6,5%, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αλλά και αύξηση των έμμεσων φόρων σε ποτά και τσιγάρα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την απαίτηση για κατάργηση των πρόωρων συντάξεων έχουν επιφέρει ένα πλήρες αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις που αυτή την ώρα δεν δείχνουν να προχωρούν σε κανένα επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom