Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Επιμένει ο Γ. Παπανδρέου στο δημοψήφισμα παρά τις αντιδράσεις

Χλιαρές αντιδράσεις υπήρξαν κι από υπουργούς

- Έκανε γνωστό ποιά θα είναι τα ερωτήματα του δημοψήφισματος
- Γ. Παπανδρέου: Έκανε λόγο για τραπεζικά συμφέροντα που μάχονται την κυβέρνηση
- Η σκληρή αντίδραση από τον Λοβέρδο που δήλωσε επιφυλαχτικός εάν δεν δει τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος

Ηρεμία πριν την καταιγίδα ή μια ιδιότυπη εκεχειρία; Λίγο πριν την έναρξη του πιο κρίσιμου υπουργικού συμβουλίου αυτής της κυβέρνησης όλα έχουν κοπάσει. Στάση αναμονής ενόψει του ταξιδιού Παπανδρέου αύριο στις Κάννες;

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλα όσα ανακοίνωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, δηλαδή ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα, αφήνοντας να εννοηθεί προς τους πάντες στο εσωτερικό πως "εάν τολμάτε ρίξτε με".

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργικό Συμβούλιο, ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης που ανακοίνωσε χθες, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι όλα θα κριθούν την Παρασκευή.

Φυσικά, ο κ. Παπανδρέου απέδωσε όλες αυτές τις εξελίξεις σε τραπεζικά συμφέροντα τα οποία μάχονται την κυβέρνηση λόγω της απόφασης για κούρεμα 50% των ελληνικών ομολόγων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το σύστημα θα αντιδράσει λυσσαλέα. Πέρα από τις τράπεζες ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι "λύσσαξαν" τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά του δημοψηφίσματος.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καθαρίσει τον τόπο από τα συμφέροντα και φέρεται να έθεσε τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος που θα είναι:

- ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
- ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
- ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Τέλος, ο κ. Παπανδρτέου φέρεται να τόνισε πως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρώτα ο ίδιος την επεδίωξε αλλά την αρνήθηκε η Νέα Δημοκρατία, ενώ αίσθηση προκαλεί η πληροφορία πως για το δημοψήφισμα είχε ενημερώσει τους εταίρους.

Η πιο σκληρή αντίδραση κατά του δημοψηφίσματος ήταν από τον υπουργό Υγείας, κ. Λοβέρδο ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως δεν μπορεί να τίθεται ένα τόσο θεμελιώδες ερώτημα σε δημοψήφισμα γιατί όπως τόνισε θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα τριάντα χρόνια, ενώ δήλωσε επιφυλαχτικός να ακούει πρώτα το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος και μετά να τοποθετηθεί επίσημα.

Από την πλευρά της η κα Διαμαντοπούλου άφησε αιχμές και αναρωτήθηκε ποιά είναι η σκοπιμότητα μίας τέτοιας πρωτοβουλίας σε μία τόσο ευαίσθητη χρονική στιγμή, ενώ ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε πως θα έπρεπε όλοι οι υπουργοί να είναι ενήμεροι έτσι ώστε να προχωρήσουν όλοι μαζί ομαδοποιημένα σε μία τέτοια ενέργεια.

Στην αντίπερα όχη οι υπουργοί, Χρυσοχοΐδης. Ρέππας, Μπεγλίτης και Παπουτσής στηρίζουν τις αποφάσεις του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα.
newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom