Ο πρωθυπουργός είναι ευχαριστημένος… “παρά τις μεγάλες δυσκολίες πετύχαμε πολλά ως χώρα αυτή την τετραετία και το βασικό ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή αν θα κυλήσουμε πίσω σε μία εποχή που πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να αφήσει πίσω της”, είπε σήμερα το πρωί στο «MEGA» και στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη. Υπάρχουν και προβλήματα βεβαίως: “η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, κυρίως από την εισαγόμενη ακρίβεια. Δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα, είναι παγκόσμιο” συμπλήρωσε, για να προλάβει μην τυχόν και σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να φταίει ο πολυχρονεμένος και η κυβέρνηση. Εξάλλου, αν το μέτρο σύγκρισης είσαι εσύ ο ίδιος, ανταγωνισμός δεν υπάρχει, ούτε και αντίπαλος. Διότι ο πρωθυπουργός συγκρίνεται μόνο με τον εαυτό του! “Προσωπικά θέλω να συγκρίνομαι με τον ίδιο μου τον εαυτό” (!), δήλωσε και αν είχε ουρά θα φούντωνε σαν του παγωνιού. Φυσικά, αισθάνθηκε “βαριά την ευθύνη” για το έγκλημα στα Τέμπη…, αλλά τελικά όχι και τόσο βαριά “αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί”, διευκρίνισε. Διότι, η κυβέρνηση αναλαμβάνει όλη την “επιτυχία” (αν υποθέσουμε ότι κάτι από όσα έχουν συμβεί να συνιστούν “επιτυχία” για τη ζωή και την διαβίωση του λαού), αλλά την αποτυχία τη μοιράζει ή την αποποιείται.
Και εν πάση περιπτώσει, προφανώς φταίνε και ετούτοι και οι προηγούμενοι και προφανώς οι επόμενοι και όσοι παραδίδουν τα δημόσια αγαθά στη θανατηφόρα αγκαλιά της ελεύθερης αγοράς, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση (η εκάστοτε), φέρει πλήρη και αντικειμενική ευθύνη για το έγκλημα που συμβαίνει επί της θητείας της…
Πάντως, “αισθάνθηκα μεγάλη πίεση και ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα και άφησα τα αισθήματά μου, όχι, θα έλεγα, να κυριαρχήσουν πάνω στη λογική μου και πάνω στην ανάγκη να πρέπει να αντιμετωπίζω την κρίση.
Διότι, εγώ, ξέρετε, μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου αλλά την επόμενη μέρα πρέπει κάτι να κάνω γι’ αυτό το οποίο έγινε. Πρέπει να διαχειριστώ την κρίση την επόμενη μέρα, την επόμενη ώρα. Από τον Έβρο μέχρι την Τουρκία, και από την πανδημία μέχρι την ακρίβεια, ήταν κρίσεις αυτές που απαιτούσαν αυτή τη συναισθηματική φόρτιση να τη διαχειριστώ με έναν τρόπο ο οποίος να είναι γόνιμος και δημιουργικός. Αυτό προσπαθώ πάντα να κάνω”.
Για το γόνιμο της διαχείρισης από το μεταναστευτικό ως τα ελληνοτουρκικά και από την πανδημία ως την ακρίβεια, για ένα προς ένα υπάρχουν αποδείξεις:
- μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι χιλιάδες μετανάστες εκεί που συναντάνε “φράκτες” ή στοιβάζονται σε Σπιναλόγκες”
- μπορούν να επιβεβαιώσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τα παζάρια για το Αιγαίο, την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις ήταν καθημερινές σε λεκτικό και επιχειρησιακό επίπεδο.
- μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι εργαζόμενοι που έρχονται αντιμέτωποι με τις τιμές των τροφίμων (ο πρωθυπουργός θεωρεί διαχείριση τα “κουπόνια’)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου