Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Αλεξανδρούπολη: Νέα τροπή στο θρίλερ με τους 8 Τούρκους - Τους εμπλέκουν στο σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν

Τι βρέθηκε στα κινητά τους

- Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ οι 8 αξιωματικοί που φοβούνται και ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα
- Τους κατηγορούν ότι βομβάρδισαν το ξενοδοχείο που έμενε ο Ερντογάν στη Μαρμαρίδα και διέφυγαν
- Η Άγκυρα θεωρεί δεδομένο ότι θα εκδοθούν 
- Δείτε τo επίμαχο πρωτοσέλιδο εφημερίδας για το θέμα
- Νέα στοιχεία και ανατροπή από τα κινητά τηλέφωνα των αξιωματικών που έδωσαν νέες καταθέσεις
- ''Αν μας στείλετε στην Τουρκία θα μας σκοτώσουν - Θέλουμε να μείνουμε στην κοιτίδα της δημοκρατίας''

Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της Τουρκίας, δίνουν νέα τροπή στο θρίλερ με τους 8 αξιωματικούς που έφτασαν με ελικόπτερο το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη και ζητούν πολιτικό άσυλο. 

Όλες στα ρεπορτάζ τους επισημαίνουν ότι οι ''8'' όχι μόνο σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα, αλλά ήταν ανάμεσα σε εκείνους που βομβάρδισαν το ξενοδοχείο του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, με σκοπό να τον σκοτώσουν. 

Η εφημερίδα Star τονίζει πως περίπου 40 κομάντος περικύκλωσαν το ξενοδοχείο με σκοπό να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο, που φυγαδεύτηκε από άντρες της προσωπικής του φρουράς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι κομάντος μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. 

''Ορισμένοι από αυτούς, με δύο ελικόπτερα φέρονται να κατέφυγαν σε ΝΑΤΟϊκή βάση και οι 8 αξιωματικοί με τρίτο ελικόπτερο προσγειώθηκαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. Ορισμένοι άλλοι από την ίδια αρχική ομάδα κομάντος φέρονται να έχουν πετάξει τον οπλισμό τους και να να έχουν καταφύγει στα βουνά''.
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας StarΤο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Star

Ο εφιάλτης των 8 αξιωματικών σε εξέλιξη
Εν τω μεταξύ το πρωί οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί μεταφέρθηκαν στην υπηρεσία ασύλου στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης,  προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη καταγραφή των στοιχείων τους, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο υπέβαλαν ηλεκτρονικά το βράδυ του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με την Ίλια Μαρινάκη, μία εκ των τριών συνηγόρων των κατηγορουμένων για παράνομη είσοδο στη χώρα, ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση για τους επτά συλληφθέντες και εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, η σημερινή διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, τη φωτογράφησή τους και τη λήψη κάποιων στοιχείων βάσει ενός προκαθορισμένου ερωτηματολογίου από τον αρμόδιο υπάλληλο στον κάθε έναν από τους αιτούντες άσυλο.

«Σήμερα δεν υπάρχει αιτιολόγηση της υποβολής του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, αυτή θα γίνει στη δεύτερη συνέντευξη που θα είναι και αναλυτική και η οποία, όπως μας ενημέρωσαν, μπορεί να διαρκέσει 2-3 ώρες για τον καθένα».
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Η κ. Μαρινάκη επανέλαβε ότι οι κρατούμενοι εξακολουθούν να φοβούνται για τη ζωή τους, συναίσθημα που όπως είπε εντείνεται ολοένα και περισσότερο καθώς πληροφορούνται όλα όσα συμβαίνουν και μεταδίδονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έκανε λόγο για ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση κατά τη σημερινή διαδικασία καθώς όπως είπε: «Είναι πολύ δύσκολο πραγματικά να λέει κάποιος τα στοιχεία, να αναφέρει την οικογένεια, τα παιδιά του όλα αυτά που άφησε πίσω του τη στιγμή που είναι μόνος σε μία ξένη χώρα. Δεν είναι εύκολο, πιστέψτε με». Σημειώνεται ότι και οι οκτώ συλληφθέντες στρατιωτικοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τις οικογένειές τους, οι οποίες τους διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά.

''Μίλησαν'' τα κινητά των 8 Τούρκων αξιωματικών
Λεπτομερή έλεγχο στα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί μόλις έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, έκαναν οι ελληνικές αρχές. Όπως διαπίστωσαν, υπήρχαν δεκάδες αναπάντητες κλήσεις και στα 8 κινητά από συγγενείς τους που αγωνιούσαν για το που βρίσκονται και αν είναι καλά στην υγεία τους. Σε καμία όμως από τις κλήσεις δεν είχαν απάντηση, ενώ οι αρχές διαπίστωσαν ότι τις επίμαχες ώρες της απόπειρας του πραξικοπήματος οι Τούρκοι χειριστές του ελικοπτέρου προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με ένα συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό.

Όπως αποκάλυψαν στις ελληνικές αρχές, πρόκειται για τον διοικητή της μονάδας τους, συνταγματάρχη στο βαθμό, ο οποίος όμως δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις τους. Όπως υποστηρίζουν, τότε κατάλαβαν ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και φοβήθηκαν για τη ζωή τους. 

Αποκάλυψαν πως αρχικά σκέφτηκαν να καταφύγουν στη Ρουμανία και να ζητήσουν εκεί πολιτικό άσυλο. "Μόλις δεχτήκαμε τους πρώτους πυροβολισμούς από αστυνομικούς από το έδαφος, τα αλλά δυο ελικόπτερα που ήταν μαζί μας, επέστρεψαν στη βάση μας. Εμείς πήγαμε σε ένα ξέφωτο κοντά στο πεδίο άσκησης.Στην αρχή αποφασίσαμε να πάμε Ρουμανία, όμως διαπιστώσαμε ότι δεν θα μας έφταναν το καύσιμα. Μετά σκεφτήκαμε τη Βουλγαρία, όμως προβληματιστήκαμε καθώς το κράτος αυτό έχει καλές σχέσεις με το επίσημο κράτος της Τουρκίας. Τελικά το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ήταν το πιο κοντινό και μας έφταναν και τα καύσιμα". 

Δείτε στο επόμενο βίντεο τι έγινε χθες στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom