Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κι όμως πέναλτι με πάσα σαν του Μέσι έχει εκτελεστεί και στην Ελλάδα από τις Καρυάτιδες Σπάρτης (βίντεο)

Τι λέει ο κανονισμός της FIFA

Κι όμως πέναλτι με πάσα σαν αυτό του Μέσι της Μπαρτσελόνα που προκάλεσε του κόσμου τις εντυπώσεις και πολλοί αναρωτιούνται αν είναι έγκυρο,έχει εκτελεστεί και στην Ελλάδα και μάλιστα σε αγώνα γυναικών για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Ποδοσφαίρου!

Παρόμοια πέναλτι εκτελούνται σπάνια κι απ' ότι φαίνεται σε εύκολα παιχνίδια,όπου οι παίκτες/τριες μάλλον το διασκεδάζουν....

Στην Ελλάδα οι παίκτριες των Καρυάτιδων Σπάρτης είπαν να γράψουν ιστορία στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Λεωνιδίου στις 19 Δεκεμβρίου του 2015 στη Σπάρτη, εκτελώντας πέναλτι με πάσα,το οποίο ήταν πέρα για πέρα επιτυχημένο.

Η παίκτρια που ανέλαβε την εκτέλεση,η Ελένη Γομάτου, πάσαρε στην συμπαίκτριά της Αργυρώ Βλαχάκη που κινήθηκε γρήγορα προς την μπάλα και με το δεξί την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 4 - 0.Για την ιστορία ο αγώνας έληξε 9-0.

Δείτε το

Χτες στην Ισπανία ο Μέσι ανέλαβε να εκτελέσει πέναλτι στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Θέλτα κι αντί να σουτάρει έδωσε πάσα στον Σουάρες, ο οποίος πλάσαρε από κοντά τον εξουδετερωμένο τερματοφύλακα.

Για την ιστορία η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Θέλτα με 6-1 και παρέμεινε στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Δείτε το


Από τους πρώτους διδάξαντες και ο Γιόχαν Κρόιφ 

Η πλέον γνωστή (αλλά όχι πρώτη!) περίπτωση εκτέλεσης πέναλτι με πάσα προέρχεται από την ποδοσφαιρική ιδιοφυία που ονομάζεται Γιόχαν Κρόιφ. Στις 5 Δεκεμβρίου του 1982, σε αναμέτρηση του Αγιαξ με την Χέλμοντ που έληξε με σκορ 5-0, ο "ιπτάμενος Ολλανδός" έστησε τη μπάλα στη βούλα, αλλά αντί να σουτάρει πάσαρε δεξιά στον Γέσπερ Ολσεν. Αυτός τράβηξε τον τερματοφύλακα πάνω του, την κατάλληλη στιγμή "έκοψε" στον Κρόιφ και το γκολ ήρθε πολύ εύκολα.



Και σχεδόν 60 χρόνια πριν σε προκριματικά  Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ηταν το 1957, σε προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ του Βελγίου και της Ισλανδίας, ο τότε δεινός σκόρερ της Μπέερσοτ, Ρικ Κόπενς, πάσαρε αριστερά στον Αντρέ Πίτερς σε εκτέλεση πέναλτι, ο τελευταίος έδωσε πίσω στον συμπαίκτη του και το Βέλγιο σημείωσε ένα πρωτοποριακό γκολ.



Τι λέει ο κανονισμός

Ο κανονισμός της FIFA για την εκτέλεση πέναλτι με πάσα αναφέρει ρητά πως εάν ο δεύτερος ποδοσφαιριστής δεν έχει μπει στην περιοχή πριν ο εκτελεστής του πέναλτι αγγίξει τη μπάλα (κάτι που ισχύει και για το απ' ευθείας χτύπημα) και εάν η πάσα δεν είναι προς τα πίσω, αυτό το πέναλτι σε δύο χρόνους, είναι έγκυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom