Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Τι ενοχλεί τελικά την δικαστική εξουσία;


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Πρέπει να ζούμε στην χώρα παράδεισο της δικαιοσύνης γιατί αλλιώς δεν εξηγούνται ορισμένα πράγματα. Γιατί αν κρίνει κανείς από τις καταγγελίες των δικαστικών Ενώσεων και τα πολύ σκληρά τους λόγια, η μόνη παρανομία στην Ελλάδα, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, αυτά της κρίσης, ήταν η μισθολογική περικοπή στους δικαστικούς. Και μετά η τροπολογία που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση για την μερική αναδρομική καταβολή της διαφοράς των αποδοχών των δικαστών…

Έτσι όλες οι δικαστικές Ενώσεις, με μόνη εξαίρεση αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας, καταγγέλλουν ότι «η Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τις οποίες αντιπαρέρχεται με ανεπίτρεπτες νομοθετικές παρεμβάσεις σε αμετακλήτως κριθέντα ζητήματα παραβιάζοντας απροσχημάτιστα το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»…

Πριν αναλύσουμε την κατάσταση πρέπει πρώτα να διευκρινίσουμε δύο πράγματα. Πρώτον είμαστε από τους ανθρώπους εκείνους που σεβόμαστε την δικαιοσύνη και την στηρίζουμε με τις όποιες δυνάμεις μας. Και ειδικά τους ήρωες εκείνους δικαστικούς λειτουργούς που κόντρα σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας τιμούν τον όρκο τους και το λειτούργημα που ασκούν. Είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά στην Ελλάδα. Δεύτερον οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ΑΠΟΛΥΤΟ δίκαιο όσον αφορά το μισθολογικό τους.

Και τώρα θα ρωτήσουμε τις σεβαστές δικαστικές Ενώσεις ένα πολύ απλό πράγμα: ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ παραβίασης του Συντάγματος η τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών των δικαστικών; Είναι η μοναδική περίπτωση παραβίασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου; Η μοναδική παρανομία της κυβέρνησης; Ή απλά μόνον αυτή σας ενοχλεί τόσο πολύ επειδή αφορά εσάς τους ιδίους;

Βαριά «κατηγορία», την οποία προσωπικά δεν θέλουμε να πιστέψουμε ούτε κατ’ ελάχιστο, αλλά αυτή την εντύπωση έχει σχηματίσει ο λαός που δοκιμάζεται τόσο βάναυσα από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Ξέρετε τι σκέπτεται ο απλός πολίτης; Αφού εσείς στα δικαστήρια σας (Ειρηνοδικείου Ρόδου) βγάζετε αποφάσεις και δέχεστε ότι μπορεί να ζήσει άνθρωπος με αναπηρία 80%, η σύζυγός του και τα πέντε του παιδιά με 600 ευρώ το μήνα, καθώς θα πρέπει να καταβάλουν τα υπόλοιπα 200 από το οικογενειακό τους εισόδημα για να ξεχρεώσουν τις Τράπεζες, γιατί δεν μπορείτε να ζήσετε και εσείς με τα ψίχουλα που σας δίνει η κυβέρνηση και είναι πολύ περισσότερα από τα 800 € του δύστυχου συμπολίτη μας;

Και αυτό είναι μια πολύ απλή περίπτωση, αλλά δείχνει τον τρόπο αντιμετώπισης των «άλλων», των μη δικαστικών. Και πάμε και στα υπόλοιπα. Είναι πασίγνωστο πια το e-mail του κ. Παπακωνσταντίνου, που ως υπουργός Οικονομικών ενημέρωνε τους συνεργάτες του για την «επιτυχία» της κυβέρνησης στην διάσκεψη κορυφής και για το ότι «νομοθετούμε εκτός Συντάγματος»… Ενόχλησε καμία από τις δικαστικές Ενώσεις αυτό; Δεν είδαμε καμιά αντίδραση…

Θέλετε κάτι άλλο που είναι και των ημερών… Το σκάνδαλο Depuy με την προμήθεια των ορθοπεδικών υλικών. Πότε έγινε γνωστό το σκάνδαλο στην Ελλάδα από το εξωτερικό; Στις αρχές του 2009!!! Και εδώ εμείς ακόμη συζητάμε το σκάνδαλο!!! Γιατί από ουσία μηδέν… Ναι μηδέν, γιατί αν νομίζετε ότι είναι δικαιοσύνη η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος δύο στελεχών της εταιρείας μετά από πέντε χρόνια, κάνετε λάθος. Με τους δεκάδες γιατρούς που έπαιρναν τα «δωράκια» τους τι έχει γίνει;

Ξέρετε κάποιοι εξ ημών έχουν το ελάττωμα να έχουν και πολύ καλό αρχείο και ακόμη καλύτερη μνήμη. Θα υπενθυμίσουμε λοιπόν στις δικαστικές Ενώσεις την περίπτωση της Προέδρου του δικαστηρίου στην Πάτρα η οποία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δικάζοντας μια από τις πολλές περιπτώσεις γιατρών που λαδώθηκαν από την Depuy, λιποθύμησε μόλις ψέλλισε ότι ο «κατηγορούμενος Π.Σ.», ένας από τους σημαντικότερους καθηγητές ορθοπεδικής στη χώρα μας, «κηρύσσεται αθώος για το συγκεκριμένο διάστημα που εξετάστηκε»…

Θα θυμίσουμε επίσης ότι λίγο πριν από την δίκη αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ και το δικαστικό συμβούλιο της Πάτρας είχε απαλλάξει έναν ακόμα χειρουργό για την ίδια υπόθεση. Τον γιατρό που κατηγορείται ότι είχε τραπεζικό λογαριασμό 31 εκατομμύρια ευρώ. Αυτός ούτε την αίθουσα των δικαστηρίων δεν χρειάστηκε να δει… Άλλο ένα μικρό δειγματάκι του τι συμβαίνει στην δικαστική εξουσία…

Θέλετε και άλλο παράδειγμα που είναι και αυτό «καυτό» και στο οποίο κωφεύει και εδώ η δικαστική εξουσία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Η πώληση του «Ελληνικού». Οι δικαστικές αρχές δεν βλέπουν τίποτα στραβό σε αυτή; Την ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου για το σκάνδαλο της πώλησης του «Ελληνικού» δεν την διάβασε κανείς από τις δικαστικές αρχές; Το ότι οι άνθρωποι που έκαναν την μελέτη για λογαριασμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και δήλωσαν ότι «τέτοιες αξίες υπάρχουν στο Βραχάτι Κορινθίας ή στον Άγιο Βασίλειο Αντιρρίου» δεν ενόχλησε κανέναν; Το ότι η ίδια μελέτη εκτιμά την αξία του Ελληνικού στα 3 Δισεκατομμύρια ευρώ είναι μάλλον είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια…

Και καλά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, «μισεί» την κυβέρνηση, το ίδιο κάνει και η Tagesspiegel που παρουσιάζει τις ιδιωτικοποιήσεις σαν παιχνίδι Monopoly, βαφτίζοντας το Europoly; Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι συνοπτικά οι εξής: «Ακίνητα με αξία δισεκατομμυρίων ξεπουλιούνται, υπηρεσίες ύδρευσης περνούν στα χέρια ιδιωτών, τράπεζες πωλούνται σε αμφιλεγόμενους αγοραστές. Ολιγάρχες και επενδυτές παίζουν ένα γιγαντιαίο Monopoly. Οι δανειστές άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού προς όφελος των κερδοσκόπων. Σε αυτό το παιχνίδι Europoly είναι ξεκάθαρο εξ αρχής ποιοι θα είναι οι χαμένοι (…)».

Μάλιστα αναφέρει πως το πιο τρανταχτό παράδειγμα ιδιωτικοποίησης είναι το αεροδρόμιο του Ελληνικού στην Αθήνα. Σε μελέτη του ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής πολεοδομίας στο Χάρβαρντ, Σπύρο Πολλάλης, υπολόγισε την αξία του πρώην αεροδρομίου σε τουλάχιστον 1,239 δισεκατομμύρια. Όμως τελικά τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο από την επένδυση της Lamda Development θα είναι περίπου τα μισά, δηλαδή μόνο 577 εκατομμύρια ευρώ!!!

Αλήθεια πόσο δίκαιο φαίνεται να έχει η Πράξη 197/ 2014 του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου… Να δούμε όμως τι θα αποφασιστεί τελικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο για ένα διαγωνισμό-σουρωτήρι…

Η δικαστική εξουσία θα πρέπει να συνέλθει και να σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή. Να μην κοιτά μόνο τα του οίκου της ως προς το μισθολογικό. Τι έχει πει ο Σωκράτης; "Καλύτερα να αδικείσαι παρά να αδικείς"…

Είναι υποχρέωση της δικαστικής εξουσίας, στο κάτω κάτω της γραφής να βάλει ένα φραγμό σε ΟΛΕΣ τις παρανομίες, τις παραβιάσεις του Συντάγματος, κλπ… Γιατί πέρα από το ότι «το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη» σύμφωνα με Ζίγκμουντ Φρόυντ, υπάρχουν και τα λόγια του Ιερού Αυγουστίνου που είπε ότι «αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία;»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom