— Σε ορκωτούς λογιστές παρέπεμψε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τις φορολογικές υποθέσεις των κ.κ. Βασίλη Καπερνάρου και Αλέξη Μητρόπουλου.
— Ο κ. Καπερνάρος φέρεται να ελέγχεται για φοροδιαφυγή ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και ο κ. Μητρόπουλος για αδήλωτη κατάθεση ύψους 1 εκατ. ευρώ.
— Η επιτροπή έλαβε φύλλα ελέγχου από το ΣΔΟΕ και, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, αποφάσισε να τα διαβιβάσει σε ορκωτούς λογιστές μαζί με τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν οι ελεγχόμενοι.
— Μετά το πόρισμα των λογιστών, η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.
— Το «ορφανό» εκατομμύριο
— Ο κ. Μητρόπουλος, όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr, είχε πέσει στα δίχτυα του ΣΔΟΕ, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι δεν έκοψε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1 εκατ. ευρώ.
— Η υπόθεση αφορά σε μια κληρονομιά και έγινε γνωστή από δύο συνεργάτες του Αλέξη Μητρόπουλου, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.
— Στην έκθεση ελέγχου που συνέταξαν οι ελεγκτές τον Μάρτιο του 2013 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μητρόπουλος το 1999 δεν εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή άλλου φορολογικού στοιχείου αξίας 942.136 ευρώ προς πελάτισσά του για τις νομικές υπηρεσίες που της παρείχε.
— Πόρισμα-φωτιά για τον Καπερνάρο
— Όσον αφορά στον κ. Καπερνάρο, η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε για μεγάλο αριθμό δικηγόρων, στο πλαίσιο της προσπάθειας εντοπισμού μεγαλοφοροφυγάδων.
— Ο έλεγχος αφορούσε στα έτη 2000 – 2013 και έδειξε ότι ο κ. Καπερνάρος δεν είχε δηλώσει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είχαν επισημάνει στελέχη της υπηρεσίας στο zougla.gr, «τα χρήματα που είχε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του με αυτά που δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις είχαν πολύ μεγάλη απόκλιση».
— Στις 27 Οκτωβρίου 2013 το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στην αρμόδια ΔΟΥ, ενώ ο βουλευτής αναμένεται να κληθεί να καταβάλει πρόστιμο περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
— Τι απαντά ο δικηγόρος
— Από τη μεριά του, ο κ. Καπερνάρος αμφισβητεί την έκθεση ελέγχου, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν κλήθηκε να δικαιολογήσει τα ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του.
— Παράλληλα, επεσήμανε ότι στον λογαριασμό που ελέγχθηκε κατετίθεντο ποσά που αφορούσαν σε δικηγορικές υποθέσεις που χειριζόταν και είχαν ως αποδέκτες πελάτες του.
— «Έλεγξαν τα χρήματα που μπήκαν στον λογαριασμό, αλλά όχι αυτά που βγήκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν εισόδημα».
ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ
— ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ
Όχι ότι δεν έχει σκερβελέδες το ΣΔΟΕ, αλλά εδώ έχουμε έτοιμα πορίσματα (φύλλα ελέγχου) του ανώτερου φορολογιστικού οργάνου της χώρας, το οποίο σε όποια κατάσταση και αν είναι, σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση, από τους πιτσιρικάδες που χρησιμοποιούν οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ελεγκτικές εταιρείες.
Αν ένας ελεγκτής του ΣΔΟΕ, τα βροντήξει και φύγει για να ιδιωτέψει, μέσα σε λίγα 24ωρα μπορεί να αποκτήσει άδεια Ορκωτού Λογιστή-Ελεγκτή. Γκέκε????? Είναι Νο 1 τυπικό και ουσιαστικό προσόν, το πέρασμα από δημόσιο ελεγκτικό όργανο… Γκέκε????
Το θέμα δεν είναι αν ένας ή και οι δύο, από τους εν θέματι βουλευτές, αμφισβητούν τα φύλλα ελέγχου των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, αλλά αν η αρμόδια επιτροπή της βουλής είναι ικανή να καταλάβει το πόρισμα ενός λογιστικού ελέγχου. Αν είναι ανίκανοι να καταλάβουν ένα φύλλο ελέγχου του ΣΔΟΕ, ξαφνικά θα αποκτήσουν ικανότητα να καταλάβουν το αντίστοιχο ενός ιδιώτη ελεγκτή???
ή ΜΗΠΩΣ ψάχνονται φόρμουλες για να αμφισβητηθούν τα φύλλα ελέγχου του ΣΔΟΕ, από φακιρικούς ελέγχους των ιδιωτών ορκωτών – ελεγκτών???? Το καθ΄ ύλην αρμόδιο όργανο, διαπίστωσης ή μη υπόθεσης φοροδιαφυγής, είναι τα όργανα του ΣΔΟΕ και ΟΧΙ οι ιδιώτες ορκωτοί λογιστές, των οποίων ο ρόλος, μπορεί να είναι σχετικός, αλλά είναι διάφορος. Εντάξει?????
από τον ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου