Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Οργισμένος Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο! «Αρπάχτηκε» με Ισπανό ευρωβουλευτή ! (βίντεο)


Τον εκνευρισμό του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσε ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς - "Στην αρχή της θητείας της χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη! Σας βλέπω αλλαγμένο" είπε ο Ισπανός - Εξερράγη ο Αλέξης Τσίπρας και τον κατηγόρησε πως υιοθετεί τη θεωρία των
δυο άκρων - "Κακό είναι κάποιοι να παραμένουν αδιόρθωτοι" είπε ο πρωθυπουργός - Επίθεση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ορισμός λαϊκισμού και καιροσκοπισμού η στάση του στο Σκοπιανό


Άναψαν τα αίματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου την Τρίτη (11.09.2018) μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όλα κύλησαν (περίπου) ομαλά στην πρωτολογία του αλλά η συνέχεια ήταν εκρηκτική, με τον κ. Τσίπρα να εκνευρίζεται τόσο με τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ όσο (κυρίως) με τον Ισπανό ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς. Και μαζί μ’ αυτόν τα… άκουσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στον Έλληνα πρωθυπουργό δεν άρεσε η… ερώτηση του Γκι Φερχόφσταντ «πώς θέλετε να σας θυμάται η ιστορία; Ως ένα εκλογικό ατύχημα ή ως επαναστάτη μεταρρυθμιστή;». Περισσότερο όμως ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να ενοχλήθηκε από τα όσα είπε ο Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς, που μίλησε εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (σ.σ. στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία).
Ο Ισπανός ευρωβουλευτής φάνηκε και λίγο… ειρωνικός προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Σας βλέπω πολύ αλλαγμένο» του είπε και σημείωσε ότι «ήταν μια χώρα (σ.σ. η Ελλάδα) στην άκρη του γκρεμού το 2015 όταν όλοι οι υπόλοιποι σάς είχαν γυρίσει την πλάτη». Ίσως να μην άρεσε στον Αλέξη Τσίπρα και το γεγονός πως ο Πονς απέδωσε τα εύσημα, εκτός από τη σημερινή κυβέρνηση και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


Ο Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς – Φωτογραφία Eurokinissi

Για τη διάσωση και την έξοδο από τα μνημόνια «πρέπει να χειροκροτήσουμε τους Έλληνες πολίτες που ψήφισαν να μείνουν στην Ευρώπη. Να μην ξεχάσουμε τι έκαναν οι πολίτες», είπε ο Ισπανός ευρωβουλευτής. Σχολιάζοντας την αναφορά Τσίπρα περί τεχνοκρατών, ο Πονς είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ότι «όλη η Ευρώπη έσωσε τη χώρα σας. Η Ευρώπη είναι αξίες και αρχές, είναι αλληλεγγύη και όχι να πετροβολούμε ο ένας τον άλλον».
Και κάπου εκεί έκανε την αναφορά που εξόργισε τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνο, χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη. Σας βλέπω αλλαγμένο, κάνετε θετικά βήματα αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα», είπε ο ομιλητής του ΕΛΚ. Και επεσήμανε ακόμη την ανησυχία του για το γεγονός ότι «περίπου 500.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα».
Και κατέληξε: «Μας ανησυχεί ότι στις επόμενες εκλογές, μπορεί να ξαναεπιστρέψει στο λαϊκισμό. Είναι στο χέρι σας, το 2015 κάνατε λάθος. Ο λαϊκισμός δεν είναι ούτε δεξιός ούτε αριστερός».

Τσίπρας: Πυρά στον… Μητσοτάκη

Κατά τη δευτερολογία του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, εμφανώς εκνευρισμένος, απάντησε στον Γκονθάλεθ λέγοντας πως δεν ξέρει αν είναι κακό το ότι άλλαξε. «Κακό είναι κάποιοι να παραμένουν αδιόρθωτοι και να προσπαθούν να υπερασπιστούν αυτά που δεν είναι υπερασπίσιμα» είπε ο πρωθυπουργός, χειρονομώντας έντονα.
Καταλόγισε στοχευμένες ανακρίβειες στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για το κόστος δήθεν, 100 δισ. της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης της χώρας. Σημείωσε πως σήμερα, εκτός από την επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη το 2001 είναι και η επέτειος του θανάτου του Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Και απευθυνόμενος στον Πονς τα… είπε για να τα ακούσει ο Μητσοτάκης: «Λυπάμαι που στην ομιλία της αναπαράξατε, δεν ξέρω αν το κάνατε συνειδητά ή μη, τη θεωρία των δυο άκρων. Ελπίζω τουλάχιστον να μη θεωρείτε όπως κάποιοι φίλοι σας, ομοϊδεάτες σας στην Ελλάδα, ότι ο δικτάτορας Πινοσέτ εφάρμοσε ενδιαφέρουσες πολιτικές προς αντιγραφή, κυρίως όσον αφορά στο ασφαλιστικό σύστημα».
Απαντώντας στα όσα είπε ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ για νεποτισμό και λαϊκισμό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «αν θέλετε να μιλήσετε για νεποτισμό στην Ελλάδα, δείτε απλά ότι δυστυχώς, αρχηγοί στη δεξιά παράταξη γίνονται τα τέκνα κάποιων πετυχημένων ή μη αλλά προηγούμενων πρωθυπουργών. Αυτή είναι η παράδοση στην Ελλάδα. Υπάρχει πουθενά αλλού αυτό σε συντηρητικά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη; Μην ψάχνετε σε εμάς για νεποτισμό (σ.σ. στον ΣΥΡΙΖΑ), ούτε για πελατειακό κράτος».
Ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας να απαντά σε έντονο ύφος στον Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Σκοπιανό. «Μιλήσατε για λαϊκισμό. Λυπάμαι αλλά πάλι στη δική σας παράταξη πρέπει να στραφείτε. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός από το να παίζεις με εθνικά θέματα και να αλλάζεις θέση για να ψαρέψεις στα θολά νερά της ακροδεξιάς και εν προκειμένω να μην διασπάσεις την παράταξή σου. Η στάση που κρατά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το θέμα της ονομασίας είναι μια στάση που θα χαρακτηρίζεται στα μελλοντικά βιβλία της Ιστορίας ως ο ορισμός του λαϊκισμού και το καιροσκοπισμού».
Ξεκινώντας τη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η Ελλάδααποτέλεσε ένα πείραμα, το οποίο εξέθεσε τις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες, διότι η κρίση δεν ξεκίνησε χθες, η κρίση ξεκίνησε το 2010 (…) είμαι χαρούμενος και ευτυχής που η κυβέρνησή μου είναι αυτή που πέτυχε εκεί που απέτυχαν τρεις συνεχόμενες κυβερνήσεις από το 2010 έως το 2015, αυτό από μόνο του είναι μια εξαιρετική πολιτική επιτυχία».
«Άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον τον κ. Φερχόφστατ, ας αναρωτηθούμε όλοι μαζί για την Ελλάδα γιατί χρειάστηκε τρία προγράμματα, γιατί η Ελλάδα χρειάστηκε 8 χρόνια ενώ άλλες χώρες που βρέθηκαν σε αυτή τη δυσχερή οικονομική θέση, η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, κατάφεραν να εξέλθουν σε τρία χρόνια -γιατί;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός.
«Υπήρξαν μεγάλα λάθη λάθη και από τις ελληνικές κυβερνήσεις αλλά και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και πρέπει να το παραδεχτούμε, διότι τα πρώτα προγράμματα αντί να εμβαθύνουν στις δομικές μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη η χώρα, προτεραιοποίησαν μια πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή, η οποία εκ των πραγμάτων οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Δείτε τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα

Τριτολογία γεμάτη… Μακεδονία

Στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του, σημειώνοντας πως το ονοματολογικό λειτούργησε ως ταμπού στην Ελλάδα, η οποία έδειχνε να βιώνει μια διαφορετική πραγματικότητα όταν 140 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι πιο μεγάλες, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, αναγνωρίζουν τη γειτονική μας χώρα με τη συνταγματική της ονομασία.
Στις επικρίσεις των ευρωβουλευτών της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε «δεν σας είδα να ενοχλείστε που όλα αυτά τα χρόνια οι γείτονες μας αυτοαποκαλούνταν Μακεδόνες», «δεν σας είδα να ενοχλείστε που όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο κ. Ζάεφ και όλοι συμπολίτες του ερχόταν στην Ελλάδα με ένα διαβατήριο το οποίο έγραφε Μακεδόνες». Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός από εδώ και στο εξής, μετά τη συμφωνία «το διαβατήριο θα λέει πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».
«Όπως επίσης δεν ξέρω αν για σας έχει κάποια αξία για μένα έχει πολύ μεγάλη που όλα τα προηγούμενα χρόνια ο προκάτοχός του κ. Ζάεφ -με τον οποίο έχω μια εξαιρετική συνεργασία- ο κ. Γκρούεφσκι είχε γεμίσει τη χώρα του, τις πλατείες των πόλεων της γειτονικής χώρας, με αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και βεβαίως με όλα εκείνα τα σύμβολα τα οποία είναι χαρακτηριστικά της Αρχαίας Μακεδονίας, και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης. Από δω και στο εξής δεν θα έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό κάνεις στην γειτονική χώρα, και ούτε ο σημερινός πρωθυπουργός ή μελλοντικοί πρωθυπουργοί θα έχουν το δικαίωμα να επικαλούνται το, Μέγα Αλέξανδρο και την ελληνική ιστορία ως δικό τους κομμάτι» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Ίσως πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι πως ο κάθε πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας από δω και στο εξής θα επιβεβαιώνει την σαφώς σλαβική καταγωγή του λαού του και τις γλώσσες του» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη.
«Στην Ελλάδα και στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίαςτόσο εγώ όσο και ο κ. Ζάεφ δεχόμαστε μία σφοδρή επίθεση ότι είμαστε και οι δύο προδότες. Ο κ. Μητσοτάκης στην Ελλάδα και ο κ. Μιτσκόφσκι στην ΠΓΔΜ, που ανήκουν στην πολιτική οικογένεια του Λαϊκού Κόμματος μας κατηγορούν με την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία ότι είμαστε προδότες και φέραμε μια επιζήμια συμφωνία» τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Μάλλον κάτι καλό έχουμε κάνει και εγώ και ο κ. Ζάεφ στους λαούς μας, μάλλον ανοίγουμε ένα δρόμο προς την ειρήνη, προς την προοπτική της συνεργασίας και της συμβίωσης των λαών μας, ένα δρόμο όποιος θα γράψει ιστορία».
Δείτε την τριτολογία του πρωθυπουργού


https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom