Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Απολογία κοσμηματοπώλη στον ανακριτή: Ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της περιουσίας μου...


Αμέσως μετά την απολογία του, ο 73χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος όπου βρέθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Την δική του εκδοχή σχετικά με τον τρόπο που ενήργησε όταν αντιλήφθηκε πως μέσα στο κατάστημά του στην Ομόνοια βρίσκονταν ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή, ο 73χρονος κοσμηματοπώλης της οδού Γλάδστωνος.

Αμέσως μετά την απολογία του, ο 73χρονος που κατηγορείται για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης (κακούργημα) και για επικίνδυνη σωματική βλάβη (πλημμέλημα), αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 73χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ανέφερε, σύμφωνα με πληρηφορίες, πως σκοπός του ήταν η προάσπιση της ζωής του και της περιουσίας του και πως εκείνες τις στιγμές βρίσκονταν υπό το κράτος έντονης ταραχής λόγω, όπως φέρεται να είπε, της συμπεριφοράς του 33χρονου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του πως βρέθηκε υπό το κράτος έντονης ταραχής όταν είδε τον Ζακ Κωστόπουλο να έχει μπει παράνομα στο κατάστημά του και να έχει καταστρέψει πλήρως την βιτρίνα του.

Όταν αντίκρισε αυτές τις εικόνες με την αναστάτωση στο εσωτερικό του μαγαζιού του, θεώρησε πως αφαιρέθηκαν κοσμήματα και επειδή δεν είχε φτάσει η αστυνομία και μπροστά στον κίνδυνο ο 33χρονος να βγει εκτός καταστήματος προσπάθησε να υπερασπιστεί την ζωή του και να προστατεύσει την περιουσία του. Μάλιστα, φέρεται να χαρακτήρισε ατυχή την αντίδρασή του.

Να σημειωθεί πως ο 73χρονος απεικονίζεται στο βίντεο που είχε αποκαλύψει το protothema. gr να επιτίθεται στον 33χρονο την ώρα που εκείνος προσπαθεί να βγει έξω από το κατάστημά του.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Χάρης Αναγνωστόπουλος, μετά την απόφαση του ανακριτή και εισαγγελέα για τη μη προφυλάκιση του εντολέα του ανέφερε: «Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα συνάδει με αυτά που ισχυριζόμασε. Ο εντολέας μου ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε το χώρο του να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται, και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας ένα μαχαίρι.

Ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο. Έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο 73χρονος εντολέας του έχει μετανιώσει, ο συνήγορός του απάντησε: «Ο εντολέας μου λυπάται για ό,τι συνέβη, αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρησή του».
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom