Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» μετά τη Μεσσηνία έφτασε και στη Μάνη - Χάθηκε ο ορίζοντας στο Γύθειο (φωτο & βίντεο)


Ο μεσογειακός κυκλώνας σαρώνει τώρα το Γύθειο κι άλλες περιοχές στη Λακωνία. Ήδη παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους και την έντονη βροχόπτωση.

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» εκτός από τη Μεσσηνία όπου πρωτοχτύπησε (δείτε κι εδώ), χτυπάει ήδη και την Λακωνία. Στην παραλία του Γυθείου οι θυελλώδεις άνεμοι βγάζουν τη θάλασσα στη στεριά με την βροχόπτωση να είναι έντονη. 
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με βροχές και καταιγίδες σε όλο τον νομό, ενώ πιο έντονα είναι στην περιοχή της Δυτικής Μάνης, όπου καταγράφηκαν στο Καρυοβούνι, στον μετεωρολογικό σταθμό, 132 χιλιοστά βροχής.
Λίγο πριν τις 10.00π.μ. υπήρξε διακοπή ρεύματος στον Δήμο Δυτικής Μάνης από την κακοκαιρία, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή. Στο Γύθειο υπάρχουν ακροβολισμένα πυροσβεστικά οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.
Να σημειωθεί ότι ο μεσογειακός κυκλώνας θα κάνει πιο έντονη την παρουσία του από τις 13.00 και μετά στις παραλιακές περιοχές της νότιας Μεσσηνίας, όπως φαίνεται και στον χάρτη πορείας του κυκλώνα.
Ο “Ζορμπάς” μένει στη Μεσσηνία μέχρι και τις 16.00 το απόγευμα, και από εκείνη την ώρα και μετά η έντασή του εξασθενεί καθώς συνεχίζει την πορεία του στη νότια Λακωνία, και στη συνέχεια σε περιοχές της Αργολίδας.

Απαγορευτικό για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από Πειραιά για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 10 μποφόρ.
Επίσης πιθανότατα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πρόκειται να εκτελεστούν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες Πόρτο Χέλι.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στα ηλεκτροφόρα δίκτυα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας

Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή προς όλους τους πολίτες να μην προσεγγίζουν αγωγούς ή άλλα στοιχεία του Δικτύου που βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
Στην ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει πως η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας, έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα ηλεκτροφόρα δίκτυα και πιο συγκεκριμένα σε αγωγούς, καλώδια, στύλους, υποσταθμούς, μονωτήρες κλπ. Οι πολίτες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πλησιάζουν τα στοιχεία αυτά, καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχημάτων, τραυματισμών, κλπ.
Επισημαίνει ακόμη πως σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εντοπίσει αγωγό ή άλλο στοιχείο του Δικτύου στο έδαφος, θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom