Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ασύλληπτη τραγωδία στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 832 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι (φωτο & βίντεο)


Σε τουλάχιστον 832 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι στη νήσο Σουλαουέζι της Ινδονησίας, ανακοίνωσε σήμερα η ινδονησιακή υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών, η οποία διευκρίνισε
ότι τώρα αποτιμά πως η περιοχή που επλήγη είναι μεγαλύτερη από αυτό που πίστευε αρχικά.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,5 βαθμών που σημειώθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε στη συνέχεια τσουνάμι με κύματα που έφταναν ακόμη και τα έξι μέτρα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για ένα φεστιβάλ στην παραλία της πόλης όταν το τείχος νερού σάρωσε τα πάντα σπέρνοντας τον θάνατο. Αύριο ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να επισκεφθεί τα καταφύγια όπου έχουν μεταφερθεί οι πληγέντες.

«Το τσουνάμι παρέσυρε αυτοκίνητα, κορμούς δέντρων, σπίτια, παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του» περιέγραψε ο αξιωματούχος.

Απόδραση κρατουμένων
Την ίδια ώρα, περισσότεροι από τους μισούς εκ των 560 κρατουμένων στις φυλακές του Παλού δραπέτευσαν, αφού οι τοίχοι του κτίσματος κατέρρευσαν εξαιτίας του σεισμού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Antara.

«Ήταν πολύ δύσκολο για τους φύλακες να σταματήσουν τους κρατούμενους από το να το σκάσουν καθώς είχαν πανικοβληθεί και έπρεπε να σώσουν τους ίδιους τους τους εαυτούς» δήλωσε ένας εκ των σωφρονιστικών υπαλλήλων ο Άντχι Γιαν Ρίκοχ.

Απίστευτες εικόνες από τις καταστροφές του σεισμού και του τσουνάμι
τσουνάμιτσουνάμι
ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom