Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΤΕΟ: «Καμπάνα» 150 ευρώ από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου


Με πρόστιμα τουλάχιστον 150 ευρώ απειλούνται από την 1η Οκτωβρίου όσοι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων ή μηχανής δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Από τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ ο νόμος 4530/18, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα μπορούν να εντοπίζονται άμεσα οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ τα οχήματα τους.

Η ηλεκτρονική ταυτοποίηση είναι εφικτή, καθώς όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι συνδεδεμένα με τη βάση δεδομένων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από την στιγμή που εντοπισθεί κάτοχος οχήματος που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, τότε θα βεβαιώνεται το πρόστιμο από την ΑΑΔΕ και θα εμφανίζεται στο TAXISnet.

Να σημειωθεί, ότι από έλεγχο ΚΤΕΟ περνούν όλα τα οχήματα στα τέσσερα χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και στη συνέχεια κάθε δύο χρόνια. Αν το όχημα καθυστερήσει να περάσει ΚΤΕΟ, τότε ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με πρόστιμο το οποίο πληρώνει κατά τον επόμενο έλεγχο.

Πλέον, πέραν από το πρόστιμο που κυμαίνεται ανάμεσα στα 16 με 65 ευρώ για τα ιδιωτικά οχήματα, οι ιδιοκτήτες θα επιβαρύνονται και με πρόστιμο 150 ευρώ από την εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom