Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Αγωνία για τους τρεις αγνοούμενους στην Εύβοια - Τους αναζητούν ΕΜΑΚ και δύτες (βίντεο)


Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι που αναζητούνται στην Εύβοια.

Την ίδια στιγμή η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζεται για 2 ώρες περίπου παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα υπήρξε μια ύφεση που δεν κράτησε παραπάνω από 1 ώρα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από την κεντρική προς την Βόρεια Εύβοια ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα καλύπτουν μέχρι αυτή την ώρα με ισχυρή βροχόπτωση όλη τη Βόρεια Εύβοια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για αύριο Δευτέρα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή τους.

Με την ίδια ένταση πέφτει η βροχή και στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας αλλά ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν εκεί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από διάφορα επικίνδυνα σημεία και από σπίτια και καταστήματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι κλήσεις στην Πυροσβεστική έχουν ξεπεράσει τις 80 για αντλήσεις υδάτων.

Ο “Ζορμπάς” σάρωσε την Εύβοια: Αγνοείται ζευγάρι ηλικιωμένων - Στις ταράτσες οι κάτοικοι περιμένουν βοήθεια - ΦΩΤΟ

Μετρά τις πληγές" της η Φθιώτιδα και η Εύβοια μετά το πέρασμα του "Ζορμπά", ενώ η Πυροσβεστική αναζητά ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που αγνοείται στην περιοχή ανάμεσα στο Μαντούδι και το Μετόχι.

Στο Μαντούδι, μετά τις 2 το πρωί τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους κατοίκους καθώς ο ποταμός Κηρέας κατέβασε περισσότερα νερό, δημιουργώντας λίμνη στον χώρο που παραδοσιακά γίνεται το παζάρι και βρίσκεται το γυμναστήριο. Σπίτια στο Μαντούδι πλημμύρησαν και οι άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να προστατευθούν.

Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ μέσα στη νύχτα πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε και το Προκόπι. Το ποτάμι πέρασε μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια. Ο ποταμός Κηρέας δεν άφηνε τίποτα στο πέρασμά του.

Στις 4 το πρωί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο άνθρωποι. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί άρχισαν τις αναζητήσεις.

Ωστόσο, γύρω στις 6 τα ξημερώματα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα ένας αλλοδαπός ο οποίος μάλιστα όπως σημείωσε «πρόλαβε να περάσει με το αυτοκίνητό του το συγκεκριμένο χείμαρρο χωρίς περαιτέρω προβλήματα».

Στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου της Αρκίτσας αλλά και της Αταλάντης σήμανε συναγερμός λίγο μετά τα μεσάνυχτα καθώς πλημμύρισαν αρκετά καταστήματα και μέσα στη νύχτα οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αρκετές αντλήσεις υδάτων.
Λίγο αργότερα οι εκκλήσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας καθώς το νερό που έπεφτε και ο αέρας ήταν πρωτοφανής για την περιοχή.
Σύμφωνα με δηλώσεις στου ΑΠΕ-ΜΠΕ, του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα «το πρόβλημα εντοπίζεται στον άξονα Αγία Άννα-Προκόπι-Μαντούδι και περνά απέναντι σε Μαλεσίνα και Θεολόγο". Διευκρίνισε επίσης ότι "δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στη περιοχή των Ψαχνών και τις Λίμνης που είχαμε φωτιές".
Υπογράμμισε επίσης ότι «αν δεν είχαμε προλάβει να κόψουμε την κυκλοφορία των ΙΧ στην περιοχή του Θεολόγου και τις Μαλεσίνας νωρίς τα ξημερώματα, σήμερα θα μιλούσαμε για νέα Μάντρα καθώς όσοι είχαν τουριστικές κατοικίες στην περιοχή προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να περάσουν μέσα από τα νερά για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει με τα σπίτια τους».

Στον Θεολόγο «το φαινόμενο είναι έντονο και ουσιαστικά η θάλασσα έχει γίνει ένα με τον οικισμό» σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα, που όπως σημείωσε «ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και την πολιτικής προστασίας υπάρχουν στην περιοχή για να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται».
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκκλήσεις για εγκλωβισμένους μέσα σε οχήματα πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές ήταν διαρκείς μέσα στη νύχτα στην περιοχή του Θεολόγου.
Πυροσβέστες, εκτός από αντλήσεις που χρειάστηκαν να κάνουν μέσα στη νύχτα, ανταποκρίθηκαν και σε κλήσεις για εγκλωβισμένους μέσα σε οχήματα.
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για ένα ζευγάρι Αμερικανών που εντοπίστηκαν στο όρος Χλωμό κοντά στην Αταλάντη καθώς κόλλησε το αυτοκίνητο τους στις λάσπες. Άνδρες της Πυροσβεστικής τους εντόπισαν και τους μετέφεραν στην Αταλάντη.
Μεγάλα προβλήματα από τον “Ζορμπά” στον Θεολόγο - Πλημμύρισαν σπίτια - ΦΩΤΟ 
Ο μεσογειακός κυκλώνας “Ζορμπάς” προκάλεσε πολλά προβλήματα στον Θεολόγο του δήμου Λοκρών, καθώς σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν.
Σύμφωνα με το tvstar.gr, έπειτα από εντολή του διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Στερεά Νίκου Σπαή, η δύναμη των πυροσβεστών της Αταλάντης, ενισχύθηκε με οχήματα και πυροσβέστες από την Πυροσβεστική υπηρεσία Λαμίας.
Οι κάτοικοι της περιοχής έντρομοι ζητούσαν βοήθεια καθώς όπως είπαν δεν είχαν ζήσει κάτι τέτοιο ξανά.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, άνδρες της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να μεταφέρουν μία γυναίκα με το παιδί της, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε σταμάτησε να λειτουργεί εξαιτίας της στάθμης του νερού στον δρόμο.

Bίντεο από τις έρευνες για τους αγνοούμενους στην Εύβοια

Συνεχίζεται η επιχείρηση από τους άνδρες της ΕΜΑΚγια τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων στην Βόρεια Εύβοια.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ALPHA, δύτες και διασώστες της ΕΜΑΚ, με ειδικά εργαλεία, προσπαθούν να ερευνήσουν την περιοχή του χειμάρρου μήπως εντοπίσουν ίχνη από το ζευγάρι των ηλικιωμένων που αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου καθώς στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκε και το αυτοκίνητό τους.

Δείτε το βίντεο:

http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom