Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Υπ. Εργασίας: Ψέματα όσα γράφουν τα «Παραπολιτικά» για σύνταξη στα 70


Γράφουν στο σημερινό τους φύλλο τα «Παραπολιτικά»: 
Ο όρος του προσδόκιμου ζωής με την περίεργη τροποποίηση-εφιάλτη

Την ώρα που υπουργοί και βουλευτές διαγκωνίζονται για το ποιος θα... πρωτοακυρώσει τις περικοπές στις συντάξεις, τις οποίες οι ίδιοι ψήφισαν πριν από έναν χρόνο, άπαντες σιωπούν για την «ωρολογιακή βόμβα» που φύτεψαν στο, υποτίθεται, κοινωνικά δίκαιο και... σωτήριο 3ο Μνημόνιο και η οποία θα εκραγεί λίαν συντόμως: τη σύνδεση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, μπορεί να στείλει την έξοδο από τον εργασιακό βίο στα 70 έτη!

Η επίμαχη διάταξη, η οποία δεν θα ενεργοποιηθεί σε κάποιο μακρινό μέλλον, αλλά σε δύο χρόνια, «κρύφτηκε» επιμελώς στον περιβόητο Νόμο 4336 του 2015, δηλαδή όχι σε κάποιο τυχαίο νομοθέτημα, αλλά στον νόμο για το 3ο Μνημόνιο.

Αν ανατρέξει, δε, κάποιος ανυποψίαστος στις επίμαχες διατάξεις, μάλλον δεν θα πάρει είδηση τι του ξημερώνει, αφού, ως είθισται, η «ωρολογιακή βόμβα» είναι καμουφλαρισμένη.....

Το Υπ. Εργασίας αντέδρασε στο δημοσίευμα και με ανακοίνωσή του κάνει λόγο "για επιχείρηση τρομοκράτησης των ασφαλισμένων με ψέματα από την εφημερίδα «Παραπολιτικά»"

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:

«Η διαστρέβλωση της αλήθειας και η επιχείρηση τρομοκράτησης των ασφαλισμένων χαρακτηρίζουν το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά”.

Οι ισχυρισμοί του δημοσιεύματος περί «σύνταξης στα 70» με δήθεν «κρυφή ρήτρα που υπέγραψε η κυβέρνηση» είναι απολύτως ψευδείς και στοχεύουν στον εκφοβισμό των ασφαλισμένων.

Η διάταξη που αναφέρεται στη σύνδεση του προσδόκιμου ζωής με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, ψηφίστηκε το 2010 με τον νόμο 3863 (άρθρο 11 παρ. 3).

Καμία αύξηση ορίων ηλικίας δεν συμφωνήθηκε από τη σημερινή Κυβέρνηση. Τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που ισχύουν θεσμοθετήθηκαν με τον νόμο 4093/12 και είναι 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης ή 67 έτη με 15 χρόνια ασφάλισης.

Τα κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα που υπαγορεύονται από αντιπολιτευτικό οίστρο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν μπορούν να πείσουν κανέναν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom