Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Φώφη Γεννηματά: Κρίθηκε ανίκανη για εργασία,πήρε όμως σύνταξη και θέλει να γίνει πρωθυπουργός!


Διαστάσεις γιγαντιαίου σκανδάλου λαμβάνει η πρόωρη συνταξιοδότηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, σε ηλικία 45 ετών από την Εθνική τράπεζα όπου εργάζονταν, για λόγους υγείας, όταν η ίδια εμφανίζεται ικανότατη να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της μέχρι πρόσφατα ως βουλευτού και τώρα ως αρχηγός κόμματος, φιλοδοξώντας μάλιστα να γίνει και πρωθυπουργός!..

Το ζήτημα είναι ηθικό, πολιτικό και ποινικό και αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στην Χαριλάου Τρικούπη με δεδομένο ότι κάποια κορυφαία στελέχη του κόμματος αναμένεται να θέσουν με άμεσο τρόπο ζήτημα παραίτησής της από τη θέση της προέδρου.

Η κυρία Γεννηματά είναι πλέον έκθετη πολιτικά και ηθικά αφού δήλωσε ανικανότητα να εργαστεί εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας εξασφαλίζοντας μετά από γνωμάτευση της αρμόδιας επιτροπής, πρόωρη συνταξιοδότηση από την τράπεζα.

Η ίδια όμως παρά το γεγονός ότι συνταξιοδοτήθηκε για λόγους υγείας έκρινε τον εαυτό της ικανό να εργάζεται με εξαντλητικά ωράρια για την πολιτική της ανάδειξη, ενώ διεκδίκησε και με επιτυχία την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Από η στιγμή κατά την οποία η κυρία Γεννηματά ένοιωθε υγιέστατη και ικανή να παράγει εργασία, έπρεπε να είχε επιστρέψει στην εργασία της στην τράπεζα ή να αποποιηθεί τη σύνταξη την οποία εξασφάλισε.

Γιατί δεν γίνεται να το παίζει άρρωστη για την τράπεζα και υγιέστατη για τη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα λαμβάνει και ποινικές προεκτάσεις γιατί είναι πλέον φανερό ότι εισέπραττε παράνομα τόσα χρόνια τη σύνταξη.

Με βάση τη νομοθεσία είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει το σύνολο των χρημάτων που εισέπραξε, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και βέβαια να διωχθεί ποινικά τόσο η ίδια όσο και η Επιτροπή που γνωμοδότησε ότι είναι ανίκανη για εργασία.

Σε κάθε περίπτωση έχει χρέος απέναντι στο λαό και τη Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο που δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή σε μια περίοδο κατά την οποία η πλειοψηφία του κόσμου βρίσκεται σε απόγνωση και ζει σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης.

Πάντως σε κάθε περίπτωση η κυρία Γεννηματά δεν έχει την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να πάει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή για να ψηφίσει την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 όπως προβλέπει το μνημόνιο όταν η ίδια εξασφάλισε παράνομα προνομιούχα σύνταξη στα 45 από την δήθεν εργασία της στην τράπεζα στην οποία βέβαια είχε πολλά χρόνια να πατήσει αφού ήταν μονίμως αποσπασμένη σε πολιτικά γραφεία.

Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης θεωρείται αυτονόητη για να διερευνηθεί σε όλα τα επίπεδα το σκάνδαλο της πρόωρης συνταξιοδότησης και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου.

Γιατί η εφαρμογή των νόμων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αλα καρτ με τους πολιτικούς να απολαμβάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας όταν οι ταλαίπωροι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΟΓΑ θα πρέπει να φτάσουν 67 χρονών για να πάρουν μια πενιχρή σύνταξη που δεν καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.
http://www.kontranews.gr/

Διαβάστε επίσης:
ΔΕΝ ΘΕΛΩ να πληρώνω άλλο συνταξιούχους των 45-50 όπως εσάς κ. Φώφη Γεννηματά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom