Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Μεσογειακός κυκλώνας: Αγνοούμενοι στην Εύβοια - Γυναίκα βρέθηκε πάνω σε δέντρο - Νέες εικόνες απόλυτης καταστροφής! (φωτο & βίντεο)


Ο μεσογειακός κυκλώνας προκάλεσε χάος στην Εύβοια με τρία άτομα να αγνοούνται - Πρόκειται για ένα ζευγάρι και έναν άντρα που κινούνταν με τα αυτοκίνητά τους - Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Εύβοια, Φθιώτιδα,
Άργος και Κορινθία - Ο "Ζορμπάς" ανέβηκε στις Σποράδες και πλήττει Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο

Ο μεσογειακός κυκλώνας που συνεχίζει να πλήττει τη χώρα χτύπησε και την Εύβοια, ενώ όπως έγινε γνωστό τρία άτομα θεωρούνται αγνοούμενοι. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Μαντούδι αγνοείται από τα μεσάνυχτα. Την ώρα που χάθηκαν τα ίχνη τους, βρίσκονταν με το αυτοκίνητό τους στην περιοχή Μετόχι. Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες εντοπισμού τους καθώς η περιοχή είναι πλημμυρισμένη και η κυκλοφορία διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία.
Παράλληλα, αγνοείται ακόμα ένας άνδρας στην περιοχή. Το όχημα στο οποίο επέβαινε βρέθηκε σε ρέμα στο 2ο χλμ στον δρόμο μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και μια γυναίκα, η οποία βρέθηκε ζωντανή πάνω σε ένα δέντρο. Η ίδια όμως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τι συνέβη με τον οδηγό.
Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσβαση στο Μαντούδι έχει κοπεί από το Δαφνούσι και από το Προκόπι καθώς τα νερά του ποταμού Κηρέα φούσκωσαν και έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Στο Μαντούδι κατάφερε να φτάσει μόνο η πυροσβεστική με ένα ερπυστριοφόρο όχημα. Και στην Βόρεια Εύβοια υπάρχουν κλειστοί δρόμοι. Από Ήλια για Αιδηψό και από Ροβιές για Μπουτά λόγω κατολισθήσεων.

Τι λέει ο δήμαρχος Μαντουδίου για τους αγνοούμενους

Το newsit.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μαντουδίου, ο οποίος τόνισε για τους αγνοούμενους: «Είναι τρεις αγνοούμενοι ένα νεαρό άτομο και δυο μεσήλικες. Ένα ζευγάρι μεσήλικες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ψάχνουν και στην στεριά αλλά και στη θάλασσα για την ανεύρεση τους από την πολιτική προστασία.
Αυτό είναι το θλιβερό γεγονός. Σήμερα δηλώθηκαν ότι αγνοούνται. Από χθες το βράδυ οι συγγενείς του ζευγαριού των μεσηλίκων σήμερα δήλωσαν στις υπηρεσίες ότι αγνοούνται. Δεν τους έβρισκαν δηλαδή σε συγγενικά τους πρόσωπα. Από χθες το βράδυ τους έχουν χαμένους…».
Όσο για την κακοκαιρία, ο Χρήστος Καλυβιώτης τόνισε: «Έχουμε παρά πολύ άσχημο καιρό. Θεομηνία, απερίγραπτη για την περιοχή μας που δεν έχει ξανά συμβεί ποτέ. Έχει πλημμυρίσει ο ποταμός Κηρέας και όλη η γύρω περιοχή που είναι κατοικούμενη περιοχή. Είναι ο εθνικός δρόμος που συνδέει την Χαλκίδα με την βόρειο Εύβοια. Έχει αποκοπεί από το Μαντούδι προς το Προκοπι ο δρόμος. Δεν μπορεί να περάσει κανένα όχημα. Υπάρχουν πλημμυρισμένα σπίτια και αυτοκίνητα στο Μαντούδι. Έχουμε πολλά προβλήματα και στο Μαντούδι αλλά και στην λίμνη αντίστοιχα».

Περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τους δήμους Λοκρών στη Φθιώτιδα και Λίμνης-Μαντουδίου στην Εύβοια ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Όπως ο ίδιος δηλώνει στο ΑΠΕ από το Μαντούδι όπου μετέβη, «για μια ακόμη φορά ζούμε μια κόλαση.
Οι ζημιές τόσο στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου όσο και στο Δήμο Λοκρών είναι μεγάλες. Πήραμε απόφαση να κηρύξουν αυτούς τους δύο δήμους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα αλλά και για να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε. Όλη τη νύχτα στις κρίσιμες αυτές περιοχές δώσαμε μια μεγάλη μάχη και συνεχίζουμε να παλεύουμε με νερά και λάσπες» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Θεολόγο!

Ο κυκλώνας Ζορμπάς συμπεριέλαβε στο… πελατολόγιό του και τον Θεολόγο του δήμου Λοκρών. Μέσα σε λίγες ώρες, έπεσε απίστευτα μεγάλη ποσότητα βροχής. Περιουσίες πλημμύρισαν, σπίτια και καταστήματα γέμισαν νερό και οι πυροσβέστες δεν προλάβαιναν να κάνουν αντλήσεις. 
Μάλιστα, κατόπιν εντολής του διοικητή της Π.Υ. στη Στερεά Νίκου Σπαή, η δύναμη των πυροσβεστών της Αταλάντης, ενισχύθηκε με οχήματα και πυροσβέστες από την Π.Υ. Λαμίας. Σε απόγνωση οι κάτοικοι, ζητούσαν βοήθεια.
Τέτοια κατάσταση δεν έχουμε ζήσει ξανά, έλεγαν βλέποντας και τα αυτοκίνητά τους σκεπασμένα από νερό. Σε μία περίπτωση μάλιστα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφέρουν μία γυναίκα με το παιδί της, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έσβησε μέσα στο νερό. 

Εικόνες που κόβουν την ανάσα στην Κορινθία

Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο δήμο Βέλου – Βόχας και ιδίως στο Βραχάτι, όπως επίσης και στους δήμους Ξυλοκάστρου και Κιάτου, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, Πελοπίδας Καλλίρης. Όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε κοινότητες, λόγω πτώσης δέντρων και στύλων ρεύματος, αλλά όπως μας έχουν ενημερώσει από τον ΔΕΔΔΗΕ από σήμερα το πρωί ενισχυμένα συνεργεία θα εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών».

Υδροστρόβιλος στον Πόρο

Με σφοδρότητα χτύπησε η κακοκαιρία και τον Πόρο. Κάποια στιγμή στο νησί σχηματίστηκε ένας υδροστρόβιλος, που χάρισε ένα σπάνιο θέαμα σε κατοίκους και επισκέπτες.

Ο απολογισμός της καταστροφής στο Άργος

«Οι ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Άργους διαπιστώνουμε ότι δεν είναι τόσο μεγάλες, όπως εκτιμούσαμε χθες το βράδυ και γενικά μπορούμε να πούμε ότι αντέξαμε», είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, 13 συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται στο Άργος και στην Νέα Κίο για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Αργολίδα έχουν γίνει 112 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.
Επίσης, ο Αναστάσιος Χειβιδόπουλος ανέφερε υπάρχουν κάποιες ζημιές στην περιοχή του Κιβερίου, όπως στην διώρυγα του Αναβάλου, ενώ όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, είπε ότι όλοι οι δρόμοι είναι προσβάσιμοι, προσθέτοντας ότι μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν τα οδοστρώματα. Σχετικά με τις διακοπές ρεύματος, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι από χθες το βράδυ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για να αποκαθιστούν την ηλεκτροδότηση.

Ο απολογισμός της καταστροφής στην Καλαμάτα

Δεκατέσσερα συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, οκτώ σκάφη βυθίστηκαν στον λιμένα Καλαμάτας, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Στούπας Μάνης, τρία στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Ακρογιαλού Μάνης και ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Άγιου Ανδρέα Μεσσήνης.
Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από Θαλαμηγό σημαίας Γερμανίας, που βρισκόταν στον λιμένα Καλαμάτας. Επιπλέον, συνολικά οκτώ σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές στο λιμένα Καλαμάτας και ένα στον λιμένα Κορώνης.
Από τις βυθίσεις των σκαφών δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο της Καλαμάτας έχει απαγορευτεί ο απόπλους των σκαφών που υπέστησαν υλικές ζημιές μέχρι την αποκατάσταση αυτών και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας τους.
Στην Πύλο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών εκβράσθηκε χθες το ιστιοφόρο σκάφος »DOC’S REMEDY» σημαίας Σουηδίας. Μετά από έρευνα των στελεχών εντοπίστηκαν οι τέσσερις επιβαίνοντες του σκάφους, οι οποίοι είχαν εξέλθει με ιδίες δυνάμεις, καλά στην υγεία τους. Το ιστιοφόρο πρόκειται να ανεκλυσθεί με μέριμνα των ιδιοκτητών.
Στο μεταξύ δύο μικρές ερασιτεχνικές λέμβοι και δύο τουριστικά σκάφη βυθίστηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, στον λιμένα Παλαιάς Επιδαύρου, λόγω των δυσμενών επικρατουσών συνθηκών, ενώ ένα ταχύπλοο καταστράφηκε επάνω στην προβλήτα. Επιπλέον προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τουριστικά σκάφη και ιστιοφόρο. Από τις βυθίσεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Ο μεσογειακός κυκλώνας δοκιμάζει τις Σποράδες

Μετά το πέρασμα από το Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, ο μεσογειακός κυκλώνας πλήττει από το πρωί και τις Σποράδες. Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος δοκιμάζονται με τους μηχανισμούς των δήμων να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.
Ήδη 3 άτομα απεγκλωβίστηκαν από την περιοχή Αγία Παρασκευή Σκιάθου.

Πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας Ζορμπάς την Κυριακή (30-09-2018)

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην
ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.
Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom