Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Κεφαλονιά: Υπό μερικό έλεγχο οι μεγάλες φωτιές - «Οι φλόγες έφθασαν στις αυλές των σπιτιών» (βίντεο)


Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα που έκαιγαν για δύο 24ωρα δασικές εκτάσεις στην Κεφαλονιά. Οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη και έσωσαν όλα τα σπίτια...

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα που έκαιγαν για δύο 24ωρα δασικές εκτάσεις στην Κεφαλονιά. Όλη τη νύχτα, οι πυροσβέστες του νησιού μαζί με εθελοντικές ομάδες, αλλά και κατοίκους, έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες στο χωριό Κρεμμύδι, όπου, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «οι φλόγες έφθασαν στις αυλές των σπιτιών. Οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη και έσωσαν όλα τα σπίτια».
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα είναι ακόμα πιο δυνατοί, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών, καθώς δεν μπορούν να φθάσουν στο νησί ενισχύσεις από την υπόλοιπη χώρα, ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος αναζωπυρώσεων. Τέλος, αργά χθες το βράδυ, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετώπιζαν κάποια χωριά του νησιού.
Προληπτικά, χθες το βράδυ, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ξενοδοχείο στην περιοχή του Κατελειού. «Με υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών αλλά και με τη συνδρομή της αστυνομίας, καταφέραμε και δεν είχαμε καμία απώλεια» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα μέτωπα της φωτιάς είναι υπό πλήρη έλεγχο. «Είναι μεγάλη υπόθεση με 10 μποφόρ να καταφέρεις να μην καεί το σπίτι σου».
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η εικόνα από τη φωτιά στην Κεφαλονιά είναι πλέον πολύ καλύτερη αλλά «δεν εφησυχάζουμε καθώς λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων είναι επικίνδυνο για αναζωπύρωση».
Με πληροφορίες, φωτογραφίες και video από inkefalonia.gr,https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom