Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Με Νοτοπούλου,Μπουτάρη και υφυπουργό Οικονομίας κι Ανάπτυξης τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Κάνναβης στη Θεσσαλονίκη (φωτο)


Υπέρ της αποποινικοποίησης για ψυχαγωγικούς σκοπούς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης - «Δεν πρέπει να τη δαιμονοποιήσουμε άλλο και κυρίως δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε», τόνισε η κ. Νοτοπούλου
- Από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Porto Palace η έκθεση.

Παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας κι Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη αλλά και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της «Salonica Cannabis Expo», ενώ το «παρών» έδωσε και η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας. «Είναι δυσάρεστο που ακόμα, ειδικά το υπουργείο Γεωργίας, δεν έχει προωθήσει την καλλιέργεια της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, ακόμα και για την ψυχαγωγία, γιατί είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος καλλιεργειών και πολύ καλό εισόδημα και για το κράτος και για τον παραγωγό και για όλα.


noto

Στη Θεσσαλονίκη από παλιά οι δύο μεγάλες βιομηχανίες της πόλης, η Βίλκα και η Σεζάρ χρησιμοποιούσαν την κάνναβη για βιομηχανικούς σκοπούς, τσουβάλια και λοιπά», ανέφερε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως «για αυτούς που ανησυχούν για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, το αλκοόλ το ίδιο πράγμα δεν είναι; Αν πιεις λίγο περνάς καλά, αν πιεις πολύ μεθάς. Νομίζω ότι πια ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστούμε και εμείς».

kannav708
Η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε ότι «πρέπει να δούμε τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει αυτό το προϊόν τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά, δεν πρέπει να το δαιμονοποιήσουμε άλλο και κυρίως δεν πρέπει να το υποτιμήσουμε».

Από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Porto Palace , περισσότεροι από 70 εκθέτες θα παρουσιάσουν μία πλούσια γκάμα προϊόντων όπως: φαρμακευτικά σκευάσματα, είδη διατροφής, ένδυση, καλλυντικά, ατμοποιητές, σπόρους, δομικά υλικά, αγροτικό και βιομηχανικό εξοπλισμός και εφαρμογές.

 Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά ομιλιών από γιατρούς και ασθενείς οι οποίοι θα ενημερώσουν για τα επιτεύγματα της θεραπευτικής κάνναβης ενώ φορείς θα εξηγήσουν πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιατρικά σκευάσματα, πως θα γίνουν καλλιεργητές, επιχειρηματίες του χώρου και θα μεταφέρουν την εμπειρία της νέας αυτής αγοράς.

1538149003199blob
1538149012784blob
1538149033697blob

kannavi_2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom