Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Θρήνος στη Φθιώτιδα: Νεκρή μία καθηγήτρια του Γυμνασίου Κ. Τιθορέας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα (φωτο)


Το τρένο παρέσυρε το μοιραίο αυτοκίνητο στη Φθιώτιδα για πάνω από ένα χιλιόμετρο - Από τα συντρίμμια του ανασύρθηκε νεκρή μια καθηγήτρια, που πήγαινε στο σχολείο της - Αγωνία για ακόμα μία
τραυματισμένη γυναίκα - Το λάθος που έφερε το μεγάλο κακό - Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που τράβηξαν διερχόμενοι οδηγοί από το σημείο

Σοκ στη Φθιώτιδα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί, σε φυλασσόμενη διάβαση τρένου στην Κάτω Τιθορέα. Αυτοκίνητο με 4 επιβαίνοντες που παραβίασε τις μπάρες, εμβολίστηκε από διερχόμενο τρένο και παρασύρθηκε για σχεδόν ένα χιλιόμετρο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα συντρίμμια του δύο γυναίκες.
Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των Πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο από την Αμφίκλεια και τη Λαμία, η συνοδηγός του οχήματος, καθηγήτρια του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας, ανασύρθηκε νεκρή, ενώ σοβαρά τραυματισμένη απεγκλωβίστηκε μία ακόμη γυναίκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις επιβάτες, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας ιερέας, είχαν όλοι τους προορισμό το Γυμνάσιο της Κάτω Τιθορέας όπου είναι καθηγητές. Οδηγοί που βρίσκονταν στο σημείο επικοινώνησαν με το NewsIt.gr και ανέφεραν ότι η σύγκρουση προκλήθηκε από την απερισκεψία του οδηγού του αυτοκινήτου. Όπως είπαν το όχημα έκανε προσπέραση στη σιδηροδρομική διάβαση και μπήκε στις ράγες τη στιγμή που ερχόταν το τρένο. Η τραγωδία ήταν αναπόφευκτη.

Νέες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας


Πρόκειται για την παλιά σιδηροδρομική γραμμή Λαμίας – Τιθορέας η οποία χρησιμοποιείται μόνο για δύο δρομολόγια την ημέρα από την Λαμία προς την Αθήνα ένα το πρωί και ένα το βράδυ.
Η σιδηροδρομική συγκοινωνία στο παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο έχει διακοπεί αλλά αυτό δεν επηρεάζει την σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών-Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή εξελίσσεται από η νέα σιδηροδρομική γραμμή.

Εικόνες που τράβηξαν διερχόμενοι οδηγοί


Το τρένο κινούνταν με κανονική ταχύτητα αλλά ο οδηγός του ήταν αδύνατον να προλάβει να σταματήσει. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αμαξοστοιχία παρέσυρε το ΙΧ και το πήγε ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της σύγκρουσης. Δύο άτομα κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να πεταχτούν έξω. Οι δύο γυναίκες δεν πρόλαβαν και εγκλωβίστηκαν μέσα.

Λειτουργούσε κανονικά ο σηματοδότης στη διάβαση

Το σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε μεταξύ Αμφίκλειας και Τιθορέας στο 170ο σιδηροδρομικό χιλιόμετρο στην περιοχή Μόδι. Ο φωτεινός σηματοδότης λειτουργούσε κανονικά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια. Το λάθος του οδηγού όμως έφερε αυτές τις εικόνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει τραυματισμός ανάμεσα στους επιβάτες του τρένου, που παραμένει ακινητοποιημένο στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom