Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Απομακρύνονται κάτοικοι από τον Ωρωπό - Ποιες περιοχές κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Την απομάκρυνση κατοίκων από τον Δήμο Ωρωπού εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων εισηγήθηκε η Περιφέρεια Αττικής, με την δημοτική αρχή να δίνει τελικά την εντολή.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Δήμος Ωρωπού η εντολή αφορά τους κατοίκους των παραποτάμιων οικισμών του Δήμου. Η εντολή απομάκρυνσης αφορά την περιοχή από τη γέφυρα στο χωριό Ωρωπός μέχρι τις εκβολές του Ασωπού ποταμού.
Μιλώντας στο newsit.gr ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης δήλωσε πως «Μετά από εισήγηση της περιφέρειας Αττικής θεωρήσαμε σωστό και πρέπον να απομακρύνουμε τους κατοίκους που είναι δίπλα στον Ασπροπόταμο προληπτικά, χωρίς αυτήν την στιγμή να σημαίνει κάτι. Θεωρούμε ότι η πρόληψη είναι το παν και γι’ αυτό το κάνουμε».
Σε περίπτωση ανάγκης, οι κάτοικοι μπορεί να επικοινωνήσουν με το Δημαρχείο Ωρωπού στα τηλέφωνα: 2295320303 και 2295320306.

Κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε Δημοτικές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης
Συγκεκριμένα
– τις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Μαλεσίνας – Θεολόγου του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και
– τις Δημοτικές Ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,
σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις 29-09-2018 στις παραπάνω περιοχές και προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom