Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Φθιώτιδα: Τρένο παρέσυρε αυτοκίνητο για 1 χλμ - Θρίλερ στις ράγες με εγκλωβισμένους επιβάτες (φωτο)


Αγώνας δρόμου από τους διασώστες στη Φθιώτιδα για τους εγκλωβισμένους στο αυτοκίνητο - Το τρένο παρέσυρε το όχημα σε σιδηροδρομική διάβαση κοντά στην Τιθορέα - Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν 4 άτομα
- Δύο γυναίκες παραμένουν εγκλωβισμένες - Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που τράβηξαν διερχόμενοι οδηγοί - Το λάθος που έγινε

Η σύγκρουση σημειώθηκε το πρωί σε σιδηροδρομική διάβαση κοντά στην Τιθορέα στη Φθιώτιδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τρένο παρέσυρε το αυτοκίνητο και το πήγε σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά, πάνω στις γραμμές.
Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν τέσσερα άτομα. Δυο γυναίκες και δυο άνδρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δυο άνδρες κατάφεραν να βγουν μετά τη σύγκρουση, ελαφρά τραυματισμένοι.
Όμως οι δυο γυναίκες παραμένουν εγκλωβισμένες με τις πληροφορίες να θέλουν τη μια από τις δυο, πολύ σοβαρά τραυματισμένη. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβέστες από την Αμφίκλεια, ενώ πάει για βοήθεια και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία. Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο για να την κρατήσουν στη ζωή.
Πρόκειται για την παλιά σιδηροδρομική γραμμή Λαμίας – Τιθορέας η οποία χρησιμοποιείται μόνο για δύο δρομολόγια την ημέρα από την Λαμία προς την Αθήνα ένα το πρωί και ένα το βράδυ. Η σιδηροδρομική συγκοινωνία στο παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο έχει διακοπεί αλλά αυτό δεν επηρεάζει την σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών-Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή εξελίσσεται από η νέα σιδηροδρομική γραμμή.

Το μεγάλο λάθος που έφερε τη σύγρκουση


Οδηγοί που βρίσκονταν στο σημείο επικοινώνησαν με το NewsIt.gr και ανέφεραν ότι η σύγκρουση προκλήθηκε από την απερισκεψία του οδηγού του αυτοκινήτου.
Όπως ανέφεραν το όχημα έκανε προσπέραση στη σιδηροδρομική διάβαση και μπήκε στις ράγες τη στιγμή που ερχόταν το τρένο.

Εικόνες που τράβηξαν διερχόμενοι οδηγοί


Το τρένο κινούνταν με κανονική ταχύτητα αλλά ο οδηγός του ήταν αδύνατον να προλάβει να σταματήσει. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αμαξοστοιχία παρέσυρε το ΙΧ και το πήγε ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της σύγκρουσης. Δύο άτομα κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να πεταχτούν έξω. Οι δύο γυναίκες δεν πρόλαβαν και εγκλωβίστηκαν μέσα.

Λειτουργούσε κανονικά ο σηματοδότης στη διάβαση

Το σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε μεταξύ Αμφίκλειας και Τιθορέας στο 170ο σιδηροδρομικό χιλιόμετρο στην περιοχή Μόδι. Ο φωτεινός σηματοδότης λειτουργούσε κανονικά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια. Το λάθος του οδηγού όμως έφερε αυτές τις εικόνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει τραυματισμός ανάμεσα στους επιβάτες του τρένου, που παραμένει ακινητοποιημένο στο σημείο.
Πηγή: lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom