Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Παραλία Σαράντι - Ενα μαγευτικό μέρος στη Βοιωτία με πεντακάθαρα νερά (φωτο & βίντεο)


Δυο ώρες από την Αθήνα,χωρίς ιδιαίτερο τρέξιμο,απέχει μια από τις ομορφότερες παραλίες του Κορινθιακού κόλπου και όχι μόνο.

Πρόκειται για την άγνωστη στον πολύ κόσμο παραλία Σαράντι,που βρίσκεται στη Βοιωτία σε μια παρθένα ακόμα,αλλά πανέμορφη περιοχή με πεντακάθαρα νερά και πολύ καλά φαγάδικα!

Στον ομώνυμο οικισμό Σαράντι εκτός από τα κλασικά κι απαραίτητα καφέ, φαγητό, σούπερ μάρκετ, καλό ψάρι, μπαράκια, και την  πεντακάθαρη θάλασσά του θα βρείτε ακόμα άνετο πάρκινγκ δωρεάν  και απόλυτη ησυχία αφού δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια στην παραλία,η οποία παρεμπιπτόντως έχει πάρα πολλά δέντρα,παγκάκια και ντουζ.

Ενας επί πλέον λόγος για να πάτε στην παραλία Σαράντι είναι ότι όσο κι αν φυσάει δεν έχει κύματα,αφού βρίσκεται σε κόλπο που περιβάλλεται από ψηλά βουνά,επίσης δεν έχει άμμο αλλά ψιλά άσπρα βοτσαλάκια που περπατιούνται εύκολα και χωρίς παπούτσια.

Η πρόσβαση είναι πανεύκολη:φτάνοντας στη Θήβα παίρνουμε το δρόμο για τη Λειβαδιά και σε 4-5 χλμ στρίβουμε αριστερά για Θεσπιές,Δομβραίνα,Θίσβη,Πρόδρομο και μετά κατηφορίζουμε για την παραλία Σαράντι.

Μέχρι τον Πρόδρομο (περίπου 42χλμ από τη Θήβα) πηγαίνει ολοκαίνουργιος αυτοκινητόδρομος,με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση,από κει μέχρι την παραλία Σαράντι (περίπου 7 χλμ) πηγαίνει επαρχιακή ασφαλτοστρωμένη οδός με λίγες στροφούλες.

Οσοι δεν διαθέτουν Ι.Χ. μπορούν να φτάσουν από την Αθήνα με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θήβας από τον υπεραστικό Σταθμό στη Λιοσίων.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια,απολαύστε την παραλία Σαράντι (κάντε μεγέθυνση στις φωτο) και προγραμματίστε μια από τις επόμενες αποδράσεις σας...
Στο διαδίκτυο βρήκαμε και αυτό το εξαιρετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom